Бъдещият посланик на САЩ у нас: Ще се боря с руската пропаганда

Бъдещият посланик на САЩ у нас: Ще се боря с руската пропаганда
Агресивна борба с руската пропаганда в България обеща да води бъдещият посланик на САЩ Ерик Сет Рубин пред Комисията по външните работи в Сената. Той намекна, че определени групи и медии в България получавали финансови стимули, за да поддържат тезата, че страната трябва да изостави евроатлантическите ценности и да се върне на естетвеното си място - близо до Русия.

 

Снимка: Труд

 

"Мнозинството в парламанта и сред народа обаче са наши съюзници", изтъкна Рубин пред комисията, пише "Труд".

На въпрос на републиканския сенатор Рон Джонсън за това как България се справя с бежанците, Рубин дава отлична оценка на работата на правителството и Гранична полиция, като казва, че от 90 хил. души, опитали се да влязат нелегално, 30 хиляди били арестувани. "Какво става с останалите 60 хиляди?", пита Джонсън. "Не зная какво става, след като ги върнат в Турция", отговаря бъдещият посланик. "Значи сега те се движат около България", заключава сенаторът.

Рубин заявява още, че България може да се превърне в енергиен хъб на Балканите, а договорът за интерконекторната връзка с Гърция да бъде подписан преди пристигането му в София. Той обещава също и лично да се бори с корупцията в страната.

 

 

Коментари

  • анонимен

    04 Дек 2015 13:03ч.

    с тези коментари изобщо да не идва а да си стои в прерията все русия им в устата краварска

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БАЦЕ

    04 Дек 2015 13:14ч.

    НЯМА ДА СЕ БОРИ С ТЕРОРИЗМА , ЩЕЛ ДА СЕ БОРИ СРЕЩУ ТИЯ ДЕТО СЕ БОРЯТ С ТЕРОРИЗМА , ЗА МЕНЕ ТИЯ ГО СЪЗДАДОХА ИДИЛ !!! АНТИХРИСТА Е ВЕЧЕ ЗДРАВО СТЪПИЛ НА ЗЕМЯТА , ФАМИЛИЯТА МУ Е ХЮСЕИН

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БМБ

    04 Дек 2015 13:20ч.

    По принцип основното задължение на посланика е да създава максимално добри условия за развитие на двустранните отношеия във всички области. Борбата с каквото и да е, е вмешателство във вътрешните работи на страната домакин и е възможно при условие, че тази страна е протекторат. Представете си, че бъдещия български посланик в САЩ заяви, че с всички сили ще се бори против убийствата на афроамериканци в САЩ???????????? Да това е невъзможно, понеже САЩ не са протекторат, а България е такъв!!!!!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комисията по външните работи в Сената,

    04 Дек 2015 13:23ч.

    като че ли назначава не посланик, а губернатор?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • иван

    04 Дек 2015 13:39ч.

    този щатски кравар-каубой е нежелан от нас,българите,преди още да си е отворил поразяващата уста.Дали ние искаме някой да ни казва кое е правилно и кое не като пропаганда можем НИЕ да решим.Не сме губерния на краварите(въпреки че тиквите ни наложиха като такава)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Васик

    04 Дек 2015 13:44ч.

    Този е с интелекта на гербаджия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hans

    04 Дек 2015 13:50ч.

    "Мнозинството в парламанта и сред народа обаче са наши съюзници" ... А дали е така?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ??!!

    04 Дек 2015 14:07ч.

    А, доколко агресивна ще бъде борбата? Арести, затвор, разстрел, отвличания?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моника

    04 Дек 2015 14:12ч.

    Този "борец"с руската пропаганда да отвори Виенската конвенция от 1961 г.,допълнена през 1965 г.и да научи какви са неговите задължения и права като дипломатически представител в чужда страна,пък било тя и американската колония България.Там точно и ясно за записани задълженията и правата на дипломатическите представители и императивно е записана ЗАБРАНА за намеса във вътрешните работи на страната акредитирала го.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Green eyes

    04 Дек 2015 14:58ч.

    Идиот,поредния краварски кретен, който ще се бори с измислени от него заплахи. Соросоидиотите, са не повече от 10% в тая мизерна, колониална, фащисана територийка, наречена бЪЛГАРИЯ. Подкрепа може да получи само от тях, останалите 90% от народа не могат да гледат краварските кретени,които по нищо не се отличават от съветските идиоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • £€$¥

    04 Дек 2015 15:25ч.

    Още един Боцко-педераст и тиква банкянска в тая държава ще изчерпят напълно овчето търпение на народа. Май и този три папита са го галили по тъпата тиква...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рубладжия

    04 Дек 2015 15:55ч.

    Добре, че сме овце безподобни, иначе щеше да видиш с какво ще се бориш тук...Ама, засега, нищо няма да те застрашава- соросоидната паплач ще ти се натиска, а ние - другите, ще те търпим и ще драскаме срещу тебе и ужасната ти държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба Гицка

    04 Дек 2015 16:47ч.

    Бре, че оптимист момче! А дано, ама надали!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РУС

    04 Дек 2015 17:07ч.

    "Лично ще се бори срещу корупцията". Нищо против борбата срещу корупцията, но и този кравар не е чувал за национален суверенитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Силвия

    04 Дек 2015 17:07ч.

    Още един, който смята да ни превъзпитава! Станаха много маймуните на клона. Може пък най-сетне клонът да се счупи и да вземем, че да ги разпъдим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ??!!

    04 Дек 2015 17:20ч.

    Да се готвят авторите на учебниците по история. Скоро много учебен материал ще бъде ревизиран и редактиран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политическа зима

    04 Дек 2015 17:27ч.

    Ако наистина мнозинството от народа са американски съюзници нямаше да има нужда от агресивна борба. Значи задължително трябва да сме под сянката на орела, иначе.... какво? Справяне с инакомислието по латиноамерикански? "Вие сте Съединените щати, вие сте бъдещият агресор на местна Америка, която има своята местна кръв, която все още се моли на Исус Христос и все още говори испански..." Това пък е казал един друг Рубин. Поетът Рубен Дарио. През 1905. В Никарагуа. Очевидно политиката на САЩ не е в състояние да еволюира...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ATINA

    04 Дек 2015 17:28ч.

    КОЕ Е ПО-ЛЕСНО ЗА Г-Н РУБИЕН,ДА СЕ БОРИ СРЕЩИ ТЕРОРИЗМА И СПЯЩИТЕ ИСЛЯМСКИ КЛЕТКИ,ИЛИ СРЕЩУ РУСКАТА ПРОПАГАНДА,КОЯТО Е ТРЪН В ОЧИТЕ НА "ДОБРИТЕ"АМЕРИКАНЦИ!И РИТОРИЧНИЯТ ВЪПРОС ИМА ЛЕСЕН ОТГОВОР-"МРАЗИ РУСИЯ!ТЯ Е ВРАГ,ЗАЩОТО ИМА ИМПЕРСКИ ИНТЕРЕСИ,ПРОСЪВЕТСКИ АМБИЦИИ КЪМ БИВШИТЕ СИ ПОДОПЕЧНИ ДЪРЖАВИ!НО,СЕГА ОБИЧАЙ АМЕРИКА,:Е ТЯ МАЛКО СЪЗДАДЕ ВОЙНИТЕ В АРАБСКИЯ СВЯТ И В ЧАСТНОСТ-СИРИЯ ,НО ЗА ""ОГРОМНО ДОБРО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО""!!!СПОЛАЙ ТИ БЪЛГАРИЬО,ИДВА ПОРЕДНИЯТ УОРЛИК!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чугун

    04 Дек 2015 17:28ч.

    Май това е нивото на щатските посланици в България. Верно не знаят какво може и какво не може да се приказва. Как стоят нещата всъщност и какво ще прави или няма да прави посраника е друг въпрос, но поне малко приличие и култура да бяха показали. А що се отнася до корупцията, дето щял бил да бори - ами САЩ я създадоха. За руската пропаганда не знам, ще бори нешо, дето го няма, ама ако слуша гуруто Бжежински, трябва да бори православието. Всъщност точно това ще прави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нова гъба

    04 Дек 2015 17:59ч.

    от страната на тъпаците, които обитават бившите колонии на ингилизката корона зад Локвата, ни изпращат тамошните Гооолеми гъби, за радост всред соросоидиотите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    04 Дек 2015 19:17ч.

    Не е прав Green eyes – соросоидната паплач, която папка доста пари от Сорос не са 10, а 11 процента, а другите 89 не са американски съюзници. А сега ни изпращат този боклук който се смята за Генерал- губернатор на България, та да промени нещата. Ами ще трябва да дава повече пари, та да се увеличат такива българомразци и боклуци като Рибения дроб, н.г., Георги , които между впрочем са един и същи човек. Този с корупцията ще се бори, дето я създава САЩ. Ще се бори с руската пропаганда, на тези които се борят реално с тероризма, докато САЩ закрилят тероризма! Няма що нахлузват ни много ”подходящ” човек!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слава России

    04 Дек 2015 19:23ч.

    Никакъв посланник не може да ми забрани да обичам Русия. С тази любов ще ме погребат някой ден и пак ще бъда щастлив. А до тогава ще си псувам на воля и американския посранник и когото друг си избера. Ние сме корави копелета. Колко посланници досега ни се катериха по главите, но ето ни днес - 85% от българския народ сме русофили. Има разбира се и Иво Инджевци и Плевнелиевци, но те си водят там тяхната си "хибридна война" за която им плаща Америка за България, в която ние не участваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в крайна сметка, рано или късно страната ще се върне на естественото си място - близо до Русия

    04 Дек 2015 19:34ч.

    Колкото и да се напъвам не мога да открия някакви исторически корени на любовта си към братския американски народ, работата отива все към Русия. Но не съм чул руският посланник в България да заявява публично, че основната му цел е да се бори агресивно с американофилите в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • толкова е просто

    04 Дек 2015 22:35ч.

    Да го светна хамериканския посранник: Ние всички по тези ширини се раждаме и умираме като русофили. Много е просто, такива сме си и това е. Е, има и някой друг русофоб, но ние го избираме за президент или го пращаме като посранник за да заблудим западняците. Иначе ни спират еврофондовете. Русофилите обичат Русия безплатно и безрезервно, а русофобите я мразят платено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МАТРЪОШКА

    04 Дек 2015 22:41ч.

    Любовта на българите към Русия не пет а десет века НИКОЙ не може да изкорени! Това не е пропаганда......това е любов и никой па дори и този посерко не е в състояние да изтръгне това чувство от сърцата на българите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХАРИ

    04 Дек 2015 22:44ч.

    Тук има нямамво недоразумение. Задачата на ведин посланик е да развива отношенията между двете страни. Като най-богата нация,САЩ биха могли да помогнат в борбата с корупцията и в реформирането на съдебнаат система,например. Не Му е работа да се бори с пропагандата на трета страна у нас. Лошо начало, посланик Рубин !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Белогвардеец

    05 Дек 2015 0:11ч.

    Не бива да се подценява Рубин. Ясно е ,че той ще провежда досегашната политика на САЩ спрямо българския народ, на принципа "сваряване на жаби в бавно подгрявана вода". За съжаление имаме видими резултати от това, благодарение и на помощта на цялата плеада предателски правителства за 26г. в България.Стратегическата цел на Белия дом е формулирана отдавна - изграждане на преден огневи рубеж срещу Русия по дъгата от Турция до Прибалтика. И неслучайно, в управляващите политически елити в тези държави се набутват ястреби-марионетки верни на САЩ , готови да изпълняват всяка тяхна заповед за ескалация на отношенията с Кремъл. Първо се измисля мнима заплаха от Русия, после се стоварват без много шум войски и техника от НАТО на подчинените васални територии. Това е пътят водещ към война.Въпросът е студена или топла?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • AA3

    05 Дек 2015 8:37ч.

    Пфууу.... и тоя запя на плевела песента!!! Колко прозрачно. Явно на едно и също място им пишат изказванията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вашите имена /задължително/

    05 Дек 2015 9:53ч.

    Русия прави пропагаганда, докато САЩ си пращат нови генерал-губернатор

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer

    05 Дек 2015 11:18ч.

    Явно в Държавния департамент се спазват строги правила. В страни като нашата да изпращат идиоти. Със сигурност се съобразяват и с първите мъже на България. Имаше преди време едно изключение, Байърли, дето не му беше мястото в София, та от тук го пратиха в Москва за цели четири години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • де да видим

    05 Дек 2015 13:32ч.

    Ако сте забелязали още от времето на Сол Полански никой US посланник не е прокопсал в България. Или си отиват унижени, или отзовани, със скандал, или ги лашват в Русия, или ги пенсионират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Койчо Койчев

    06 Дек 2015 0:56ч.

    Абе, вие с Русия си борете един друг пропагандите, а нас ни оставете да си гледаме интереса, за да оправим мизерното си съществуване, което е в резултат на тези същите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВВВ

    06 Дек 2015 0:57ч.

    от чие име ще се бори...ако е упълномощен нека се знае официално от кого - ние ли сме го помолили или това е по поръчка на някой друг биг брадър...ние българите дали можем да се оправим някога без външна намеса...нищо не разбирам........това е все пак официално изказване за намеса във вътрешните работи на една (уж) суверенна държава...(Въпросът е Принципен да не почваме с обвинения в комунизъм моля)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    06 Дек 2015 12:55ч.

    Брей, как наскачаха всички путлероиди! И Иван, който писа за ПАНДОРА ОТ КУТИЯТА и за НЕДОПУСТИМАТА АГРЕСИЯ, и той тук, и той барабар Петко с мъжете! Няма ги само Мара Подробната и въпросче. Всички обичат Русия и ще умрат с нейното име на уста! За тези индивиди няма значение какво става в Русия, как тя се отнася към съседите си. Понякога си мисля, че ако Хитлер възкръсне и дойде на власт там, те пак ще крещят, че обичат Русия! В статийката на "журналистите" от Гласове има само девет изречения! Но на нашите путинофили малко им трябва! Само като видят думата "Америка" и подскачат като ужилени! И започват да бълват глупости от папагалския си репертоар. Иване, какво е това кравар-каубой? P.S. Трий, Ленче, трий! Колкото пъти го изтриеш, толкова пъти ще го публикувам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Guess Itself! ("Познай Себе си!" - Надписът над входа на Храма на Аполон в Делфи)

    15 Дек 2015 17:17ч.

    Поредният американски изключително тъп боклук!!! В сащ най-вероятно редовно провеждат състезания кой е най-големият тъпанар и идиот. Заелият първото място става задължително президент, следващите в класацията стават членове на правителството, сената и конгреса, следващите в класацията стават губернатори, по-следващите ги изпращат да представят всички съединени американски тъпънари и идиоти, в съответните държави, а тези, които не влизат в печелившите места в класацията ги оставят да тренират усърдно четири години до следващите общи състезания по тъпота и идиотизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи