Свидетел: Марин Димитров предложил шестцифрена сума за назначение на шеф на "Национална полиция"

Свидетел: Марин Димитров предложил шестцифрена сума за назначение на шеф на "Национална полиция"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Софийският апелативен съд остави в ареста Марин Димитров, предаде БТА. Съдебния състав счита, че на този етап събраните доказателства са достатъчни, за да се предполага съпричастността му към съучастие в престъпна група за търговия с влияние. Другото обвинение срещу него е за съучастие към контрабанда на цигари, но според съда на този етап няма събрани достатъчно доказателства за такова.

Адвокат Любомир Таков посочи, че заради заболяване на Димитров той не би могъл да пребивава в условията на ареста и помоли съдиите да обърнат внимание, че в залата заради състоянието му присъства медицинско лице от ареста. Защитата отбеляза, че в последните две седмици са били разпитани бивши и настоящи ръководители на МВР и никой не е споменал да е имал контакт с обвиняемия.

Марин Димитров каза пред съдебния състав, че никога не се е занимавал с контрабанда на каквото и да било.

Съдът обаче сметна, че са налице данни за висока обществена опасност и медицински грижи могат да бъдат предоставени и в ареста.

От съдебния състав стана известно, че според таен свидетел по делото именно обвиняемият Марин Димитров е търсил съдействие от служители на Агенция "Митници" за организиране на канали.

По време на заседанието от обвинението цитираха и свидетел, който твърди, че Димитров е предложил 250 хил. лв. за назначението на Венцислав Кирчев за шеф на Главна Дирекция "Национална полиция".

Адв. Таков контрира, че показанията му се базирали на слухове. 

"Свидетелят е бившият директор на ОДМВР Хасково и той свидетелства, че Димитров е участвал в организирането на контрабандни канали", заяви прокурор Стоян Лазаров. И допълни: "В подкрепа на неговите думи са и снимки, намерени на телефона на сина му (Стефан), на които са баща и син, Николай Николов-Паскал и приятелката на сина."

Преди седмица се появи информация, че Марин Димитров е искал рокади в митниците от шефката им Петя Банкова. Според прокурор Илиан Точев хасковлията е осъществявал контактите между български и чужди граждани, за да минават тировете с нелегални цигари през Капитан Андреево, Лесово и Калотина. Поддържал и контакти с митничари и граничари. И Марин, и Стефан имали и дългогодишни контакти с Паскал, твърди още обвинението.

На бившия вече директор на Агенция "Митници" Петя Банкова, Стефан и Марин Димитрови, както и на Никола Николов бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда и други престъпления. Впоследствие обвинение бе повдигнато и на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев за участие в престъпна група, в която са участвали Петя Банкова, Марин Димитров и Стефан Димитров.

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • Tre

    30 Апр 2024 16:38ч.

    Е да де.. нали е информатор и има право да си избира с кой полицейски шеф иска да работи....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    30 Апр 2024 19:08ч.

    Когато правят кинти са здрави и наперени, като ги окошарят се разболяват ....................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    30 Апр 2024 16:51ч.

    като влезнат в ареста всички се разболяват я стига с тези адв трикове на всеки по една мотика и на полето защо ще ги храним по 3 пъти на ден безплатно а бедните ще чакат на опашката пред общ кухня

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    30 Апр 2024 19:53ч.

    "Съучастие КЪМ..." О, език свещен на моите деди, защо днешните журналисти те съсипват?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    30 Апр 2024 19:55ч.

    Пардон, някой поправи грешката, ха честито!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шестчислова цифра!

    01 Май 2024 0:09ч.

    А сумата е шестоъгълна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи