БСП срещу кризата с идеите на Алексей Петров

 БСП срещу кризата с идеите на Алексей Петров
В кулоарите на парламента депутатът от Коалиция за България Антон Кутев настоя парите на големите държавни структури да се прехвърлят от СИБанк, чийто шеф на надзора е Цветелина Бориславова в Българската банка за развитие (ББР). Става въпрос за авоарите на НОИ, НАП, Агенция „Митници", МВР и други. Така държавната банка щяла да натрупа финансов ресурс, който да раздава на малкия и средния бизнес като нисколихвени кредити. Тази идея напълно се покрива с предложеното в известното писмо на Алексей Петров като изпълнителен директор на ССИ до финансовото министерство.
Трактора свърза ареста си именно с идеите, развити в писмото. По думите му то съдържало модел за намаляване на лихвите от банковата система, а това според него е засегнало интересите на някои банки. Всъщност става дума тъкмо за наливане на ресурс в ББР и раздаването му с по-ниски лихви. След като такова писмо от името на Петров не бе открито в министерството на Дянков, се оказа, че то е изпратено от името на Съюза за стопанска инициатива и подписано от Трактора като изпълнителен директор на съюза. След повторна справка от МФ информираха, че такова писмо има и го приемат &bdquo;за сведение".<br /><br />На въпрос защо БСП прокарва идеите на известния арестант, Антон Кутев отговори, че не е специалист и не е запознат с писмото, но такива идеи имали и профсъюзите, така че не виждал нищо нередно в предложението.

Коментари

  • е, и?

    25 Март 2010 2:28ч.

    е и, какво като идеята бил огласил АП? тя си е съвсем разумна, и изобщо не е ясно, защо държавата подхранва СИ БАНК от години

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жорж

    25 Март 2010 4:51ч.

    Аз кутев го познавам :) Много просто и негативно момче. Добре че баща му беше шеф на БКП в някакъв централен софийски район преди промените, та да им се отвори семейния парашут при ченгетата след промените.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жорж

    25 Март 2010 4:54ч.

    но наистина трябва да се разследва ролята на СИ Банк в българския преход. Това би бил енциклопедичен по всеобхватност труд. Мафията е една :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    25 Март 2010 15:06ч.

    Първо обективната истина за Кутев далеч се различава от &quot;Много просто и негативно момче&quot; и Второ - колкото и да настояват опозицията СиБанк ще продължи да оперира с държавни пари, щото Боко Моко си е &quot;тъп, прос и упорит&quot;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи