Нетаняху: "Хамас" трябва да разбере, че международният натиск върху Израел няма да даде резултат

Нетаняху: "Хамас" трябва да разбере, че международният натиск върху Израел няма да даде резултат

Премиерът  Бенямин Нетаняху днес заяви, че отмяната на планираното за тази седмица посещение във Вашингтон на високопоставени израелски представители има за цел да покаже на "Хамас", че Израел няма да се огъне пред нарастващия международен натиск за спиране на войната в Газа, предаде Ройтерс.

"Това беше послание преди всичко към "Хамас": "Не залагайте на този натиск, той няма да проработи", каза Нетаняху във видеокоментар на среща с гостуващия американски сенатор Рик Скот.

Впоследствие кабинетът на Нетаняху е уведомил Белия дом, че иска да пренасрочи отменената среща съобщи днес телевизия Ен Би Си, позовавайки се на американски служител, предаде Ройтерс.

В понеделник Нетаняху заяви, че няма да изпрати делегацията, след като Съединените щати се въздържаха от налагане на вето на резолюция на Съвета за сигурност на ООН, призоваваща за прекратяване на огъня в Газа. Според него това е "ясно отстъпление" от предишната позиция на САЩ.

Ен Би Си заяви, че висши служители на американската администрация работят с Израел, за да определят дата за среща. Миналата седмица Белият дом каза, че възнамерява да сподели с представители на израелските власти алтернативи за елиминиране на палестинската групировка "Хамас" в Газа без сухопътна офанзива в Рафах, която според Вашингтон би била катастрофа.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Тихомир Томов

    27 Март 2024 17:21ч.

    Вече всички четат Талмуда и Тората да са наясно със ставащото на Планетата !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    27 Март 2024 17:27ч.

    Браво за манипулацията! Израел се биел с "Хамас", а не избива наред жени, деца, мъже в Газа! Безсрамно изявление заради неоправданата агресия на Нетаняху и стратегията на Израел да заграби Газа! Изверги-крадци на чуждото вече и без маска, с никакво основание! ООН се прави на ощипана госпожица ( по израза на Проф. Димитър Михалчев) с протеста си пред Израел! Каква работа свърши ООН за зашита на Палестина? Бюрократични приказки, а останалите живи палестинци измират без вода и хляб! Защитавали се евреите! Крадци, лъжци и убийци на мирни беззашитни хора! Хитлер бледнее пред Нетаняху!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ElCondor

    27 Март 2024 17:45ч.

    Разбира се, избитите на музикалния фестивал и взетите от Хамас заложници не влизат в сметката. Косвени жертви, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    27 Март 2024 22:59ч.

    "Хамас" са варвари и психопати, затова убиват невинни! Какво е извинението на "неварварите" от "цивилизования" Израел, да избият десетки пъти повече невинни цивилни от варварите? Или ако да избиеш 1000 души е престъпление, заслужаващо наказанието "Заличаване" (от лицето на Земята), то колко пъти трябва да бъдат "заличени" Биби Хитлеряху и шайката му главорези?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде е този натиск?

    27 Март 2024 19:50ч.

    Зиг Шалом

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    27 Март 2024 22:37ч.

    Нека всеки евреин по света, който не заявява до втръсване, че Израел е престъпна държава, а ционизмът е форма на държавен тероризъм да бъде изолиран от всякакви форми на професионална и социална изява. С руснаците май нещо такова се случи, двоен стандарт?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи