Тома Томов: 200 семейства ръководят България и пет пари не дават за нея

Тома Томов: 200 семейства ръководят България и пет пари не дават за нея
"Живеем в страна с несвободни медии, а интернет е разрушител на журналистиката", заяви водачът на листата на БСП в Благоевград по повод уволнението на Иван Гарелов.

 

"В политиката съм по една единствена причина - ако не направим нещо, ние ще загубим страната. България е на погрешен курс и то не от сега. Причината за това е, че тя се ръководи от една изключително корумпирана управляваща вихрушка, не повече от 200 семейства, които пет пари не дават за тази страна. Те тласкат България към неща, които са катастрофални. Аз не вярвах, че това може да се промени, но това, което стана с генерал Радев, доказа обратното“. Това заяви водачът на листата на коалиция „БСП за България“ в Благоевград Тома Томов пред обществеността в град Банско.

„Хора от целия политически спектър на страната гласуваха за генерал Румен Радев. И това ме накара да мисля, че може би тази протестна вълна, която върви в момента, би трябвало да доведе до смяна на курса на България. Нека се опитаме да махнем това продажно малцинство, което действително е много алчно, много арогантно и най-накрая трябва да бъде обуздано. Ако можем оттук нататък, на 26 март, вие с вашите гласове, с гласовете на вашите роднини и приятели, да дадете шанс страната ни да смени курса“, сподели Тома Томов.

На въпроса какво мисли за уволнението на Иван Гарелов като медиен съветник на служебния кабинет, Томов коментира, че според него ние живеем в страна с несвободни медии, а интернет е разрушител на журналистиката.

 

„В момента нашите медии са дълбоко несвободни медии. Хората, които притежават вестници, които притежават телевизии, нямат нищо общо с журналистиката. Журналистите са, за съжаление, носители на чужди идеи, което е унизително. Относно Иван Гарелов, аз лично никога не бих уволнил такъв човек, точно заради това, което е казал. Това е лично решение на министър-председателя и аз не го одобрявам. Мисля, че това само показва, че нашата политическа класа и медиите са в един кръвосмесителен режим“, отговори водачът на листата в Благоевград.

С голям интерес беше посрещнат и в община Петрич водачът на коалиция „БСП за България“ в Благоевград Тома Томов, както и доц. Йорданов, доц. Атанасов, д-р Гайдарски и д-р Кючуков от учители и медици в общината. Те посетиха град Петрич по покана на петия в листата кандидат за народен представител и председател на БСП в града Йорданка Атанасова.

Огромната зала на ресторант-хотел „Ванга“ не успя да побере всички желаещи, дошли да зададат своите въпроси. На срещата особено внимание се обърна на сливането на МБАЛ „Рокфелер“ в Петрич и МБАЛ „Свети Врач“ в Сандански, което е един изключително наболял проблем, тъй като една почти 55-хилядна община остава без болница, а децата, родени в Петрич, ще се водят с адрес на месторождение в град Сандански, стана ясно по време на срещата.

Заедно с учителите, присъстващите гости обсъдиха образователната реформа в училищна и предучилищна възраст, която реално би довела до закриването и на останалите малко на брой училища в общината.

 

Коментари

 • мария

  17 Март 2017 4:19ч.

  Каква е заслугата на Рокфелер за тази болница, че носи името му? Безобразие!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всички трябва да гласуваме.

  18 Март 2017 8:23ч.

  Целта на т.н. глобалисти - и у нас, както и в Украина, Молдова - е да ни помогнат да си отмрем от естествена смърт... Още не мога да повярвам, че от просперираща развита държава се докарахме до просяшка тояга... С идейна и финансова помощ отвън, успешно разрушихме първокласна образователна система, здравеопазване и пенсионна система, и съвсем прилични държавни структури... Първо загубихме т.н. 'човешки ресурс' - заминаха най-образованите ни деца. И продължават да заминават - всяка година хиляди отиват да учат и остават там, а ние съкращаваме нашите университети!. В училищата ни деца убиват съученичките си с ритници в корема!!! Колко български майки умряха в самота, докато дъщерите им обгрижват старици в Гърция, Италия и къде ли не... Сега пък - негласна война с лекарите - побои, просташки изяви и агресивна вербовка за работа в ЕС, погледнете болница Токуда... Чудно ли е, че заминават по-голям брой лекари отколкото можем да обучим годишно във всичките ни медицински институти?... Внасят ни отровни ваксини за да повреждат и малкото ни деца, които се раждат... За населението и за пенсионерите не достигат лекари... Ниското ни самочувствие ни запрати по 4-те световни посоки да работим ниско платени, долнопробни работи в търсене на някакво лично щастие и материално благоденствие... Безпрецедентна е атаката на самочувствието ни на всяко ниво - България по много показатели системно бива 'класирана' на последните места в ЕС, да не говорим за саботажа на кандидатурата на Ирина Бокова... По системата 'Кон за кокошка' пропиляхме имот за над 95 милиарда, който няколко поколения градиха и събираха... разрушихме си всичко. И журналисти и интелектуалци имат огромен неплатен дълг на будители! Оптимистичното е, че в списъците на БСП на тези избори влязоха много умни и всеотдайни кандидати и че бавно и полеко народът ни се пробужда.... Да не дава Господ с далавери на онова чудо БМБ да ни се върне пак на бял кон или на етническата партия ДОСТ да влезе в Парламента и да продължи да всява раздори и да пилее народната ни енергия в крамоли и идиотски спорове... Отваряйте си очите и сигнализирайте за всеки опит за измама, който забележите! И най-важното - гласувайте!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Към Мария

  18 Март 2017 13:47ч.

  Питате се каква е заслугата на Р. за тази болница? Ами най-вероятно каквато е заслугата му към ООН. За последното знам и ще ви кажа: Дарил е терена за сградата на ООН в Нюйорк слес ВСВ, и също е финансирал строителството и. Така че сега неговата фондация има решаващия глас по всички световни въпроси и политики. Напр. като каже: Не искам Ирина, Антонио ми харесва повече - се задвижва цял механизъм, и такива глупави бурмички като Кристалина или БМБ, се оказват достатъчна формална пречка за отстраняването на Ирина... Този 101 годишен човек, Рокефелер, през 2015 за 100 годишнината си подари поредната трансплантация на сърце (6-та успешна). Дори не върви вече, бутат го на инвалиден стол, и не защото не е в състояние, а защото си пести силите... целта му е да доживее до 200, съвсем сериозно. Просто си е направил инвестиция в здрвно заведение в район с лечебни води и прекрасен климат. Нищо чудно и той, като пословичния римски благородник, който излекувал дъщеря си по нашия край, да си прекарва тадява някоя седмица на почивка в чиста природа... Ще изтърпи докато се погрижат (т.е. докато се отърват) за аборигенното население, (т.е. за нас)... Всичките мерки като тол-магистрали, уедряване на лечебни заведения и пр. имат една цел - стагнация на хората, създаване на неудобства и пречки да се придвижват и да живеят нормален живот, да си общуват с други хора, изолация, живот в лишения и незнание и ултимативно - преждевременна смърт. Р. е част от световния елит, който смята, че населението на Земята трябва да бъде сведено до 500 милиона души, закрепостени на работното си място, и методично работи за тази цел, заедно с други свои съмишленици, "филантропи" в кавички... Напр. Бил Гейтс - чиято фондация пък прави дарения на отровни ваксини за страни от Третия свят.... През 2014 година много щедро поеха ваксинирането на украинските деца. Държавата изпадна в криза, помним как точно, и те много благородно се нагърбиха да доставят ваксините за ваксинационния календар... напълно безплатно, помагат хората... Джордж Сорос пък е вложил 1.5 милиарда в процеса на унищожаване на Украина... Всички тези т.н. филантропи (глобалисти) имат мин. по 3 деца, а Рокефелер - 6, да са му живи и здрави.... Но обикновените хора не само, че не трябва да имат деца, ами ако имат - по-добре да са с аутизъм. Така че ни помагат най-всеотдайно. Потърсете информация за този лечебен комплекс, ще се изненадате от щедростта на милиардера.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съвсем ни напълзяха май...

  18 Март 2017 14:09ч.

  вредители. Ако не се стегнем - лошо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истина ще да е...

  18 Март 2017 14:45ч.

  https://worldnewsdailyreport.com/david-rockefellers-sixth-heart-transplant-successful-at-age-99/ и за предците му: https://www.corbettreport.com/meet-william-rockefeller-snake-oil-salesman/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мучачос

  30 Март 2017 22:56ч.

  Чета простотиите на "Санта" Мария и недоумявам,че има още такива заблудени комунисти.А бе Мария,та нали твоят комунизъм фалира с гръм и трясък в целият соц лагер,включително и във великият СССР.Помним когато един щатски долар,когато се обменяме за 3000 наши лева.Помним как вашите номенклатурчици от БКП БСП ограбиха банките и икономиката.Виждаме безпътието на децата ни,които се спасяват в чужбина,за да не гладуват тук.Това е Най-голямото престъпление на комунистите,които са вредни за народа ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи