Кремация - какво представлява

Кремация - какво представлява

Всяко начало има своя край, колкото и да не ни се иска да се сблъскваме с този факт на живота, идва момент, когато трябва да се погрижим за близък наш покойник. В такива моменти е трудно да се вземат важни решения, и точно тогава най-много имаме нужда от помощ и подкрепа – траурни услуги като OmegaFuneral.com предлагат тази помощ.

Необходими документи за кремация

Като погребален подход, кремацията е бърз и удобен за семейството на починалия, като позволява да се отдаде подобаващата почит към паметта и живота, който покойникът е водил. За да започнете процеса на кремация са нужни няколко документа, които трябва да представите на траурната агенция, те са:  

   - Смъртен акт

   - Разрешително за кремация – издадено от лекаря, констатирал смъртта.

   - Декларация за съгласие от наследник

   - Доказателство за родствена връзка

 

Като доказателство за родствена връзка могат да бъдат следните документи:

   - Акт за раждане

   - Акт за брак

   - Кръщелно свидетелство

   - Удостоверение за наследници

   - Удостоверение за семейно положение

   - Удостоверение за родствена връзка

 

Това са нужните документи, за да започне процеса по кремация, като OmegaFuneral.com предлага различни пакети на услугата кремации, които са подходящи за различен бюджет. От бюджетният пакет, който включва самата кремация и полагане в урна, до по-обхващащи услуги включващи всичко по церемонията, вие имате избор.

 

Как протича процеса на кремация и какво е нужно за него

Кремациите са специфичен процес, които може да бъде проведен само на няколко оторизирани места в страната, като OmegaFuneral.com ще се погрижи за това вместо вас. Нужно е да представите гореспоменатите документи, както и да закупите урна и дървен ковчег, в които ще бъде кремиран покойника.

Ковчега е част от процеса по кремиране, като той трябва да е без никакви метални или пластмасови елементи по него, така се гарантира, че в урната ще остане само и единствено останките на вашият любим човек.

След като ковчега е положен в пещта, той бива изгарян при температура от 1000 градуса по Целзий, като самият процес отнема по малко от 1 час. След това праха на покойника се полага в урната, която сте предоставили, от там имате право на церемония по полагане на урната, но това може да се случи при предварително закупено място в някой от гробищните паркове из страната.

Ако желаете, OmegaFuneral.com също така предлага услуги за церемония по полагането на урната, което допълнително олекотява вашите отговорности.

Кремации се правят лесно, но документацията покрай тях е значителна, за това помощта на професионална траурна агенция е необходима – направете правилният избор за вас и вашите нужди, изберете OmegaFuneral.com.

Коментари

Напиши коментар

Откажи