Никола Кицевски: Ще съдя „Гласове“ за клевета!

Никола Кицевски: Ще съдя „Гласове“ за клевета!
Директорът на издателство „Просвета“ Никола Кицевски се закани да съди сайта "Гласове" заради публикувано интервю с бившия началник на сектор „Учебници“ в МОН Лукреция Бодурова. В интервюто Кицевски се споменава като главно действащо лице в скандален случай от 1999 г., при който тогавашният управител на издателство „Труд“ се опитал да „ужили“ МОН с половин милион лева.

 

 

Публикуваме без редакция позицията на директора на издателство „Просвета“ Никола Кицевски по повод въпросното интервю:

 

„Днес на Вашия сайт "Гласове" е публикувано интервю с г-жа Лукреция Бодурова, което съдържа откровени лъжи, измислици и клевети по отношение на издателите на учебници, по отношение на издателство "Просвета" и лично за мен. 

Законът преследва не само конкретното лице, което ги изрича, но и собствениците/издателите на средството, чрез което те се разпространяват. 

Ако интервюто не бъде свалено веднага и на негово място не бъде публикувано писмено извинение от Вас към Вашите читатели затова, че сте допуснали да бъдат разпространявани неистина и клевети, ще потърся правата си по установения от закона ред, включително с иск за финансова компенсация за щетите, които Вашата медиа нанася на мен и на издателство "Просвета"

 

С уважение: Никола Кицевски“

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • maradona

  05 Sep 2017 18:24ч.

  Дачето тъкмо захлеби покрай президента и тоя келеш ще му вземе паричките! Изрод! :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радев

  05 Sep 2017 18:45ч.

  Твърде любопитно ще е да се поразровите около приватизацията на "Просвета" през далечната вече 1998 г. По онова време Кицевски, освен зам. главен редактор на "Труд" е и председател на асоциацията на книгоиздателите, когато там пристига решението на правителството за приватизация на най-голямото българско издателство. Разбира се всичко се пази в пълна тайна. Сред неколцината посветени е и съпругата на тогавашния изпълнителен директор на "Пощенска банка, също книгоиздателка, която урежда и изключително изгоден кредит /не че сумата от милион и половина долара е особено висока за печелившо предприятие с десетки милиони активи/. Ключова е и ролята на някогашния председател на СЕМ /по онова време НСРТ/ и известен писател - Александър Томов, който удря сериозно рамо на групата кандидат-приватизатори, тъй като сред тях е и тогавашната му снаха и днешна собственичка на Просвета". Следва продължение...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васик

  05 Sep 2017 19:08ч.

  Малко е странно, но в писмото на Кицевски изобщо не се споменава издателство "Труд"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  05 Sep 2017 21:39ч.

  Ех, другарю Кицевски, другарю Кицевски! Много намаан юрисконсулт си имаш! Блъфира, та се кине... За разпространяването на клевета трябва пряк умисъл, тоизд Явор Дачков предварително да е знаел, че казаното от Бодурова е неистина и въпреки това да го е публикувал! Нали се сещаш кога ще успееш да докажеш наличието на тоя умисъл, а? Правилно се сещаш, точно в шестък ще стане!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  05 Sep 2017 22:06ч.

  Айде, кат съм почнал казуса, го доразчепкам - в редки случаи се допуска и косвен умисъл: когато казаното е толкова нескопосана лъжа, че този, който я разпространява, е можел да допусне, че е лъжа (неистина, значи). Само че изложението на Бодурова не съдържа очевидни неистини, звучи логично и смислено. Та пак в шестък, де.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи