Шефът на СДВР: Димитър Стоянов е забавил с часове освидетелстването си в "Пирогов"

Шефът на СДВР: Димитър Стоянов е забавил с часове освидетелстването си в "Пирогов"

Журналистът Димитър Стоянов е заявил пред колегите от Пето РПУ, че ще дойде да даде обяснения, след като се освидетелства в "Пирогов". Доста време се е забавил и след направената справка, че такова лице не е било прегледано до момента, колегите са се насочили към спешната болница, за да проверят на място дали има такъв пациент. След намесата на служителите на СДВР лицето е установено и му е дадена възможността да се освидетелства при дежурен лекар в "Пирогов" и след това е задържано. Това заяви на брифинг пред журналисти директорът на Столичната дирекция на полицията Любомир Николов по казуса с обвиненията в хулиганство и закана с убийство, повдигнати на журналиста от BIRD.BG Димитър Стоянов.

По думите на комисар Николов това е рутинен случай, който се наблюдава доста често и винаги процедурата е една и съща. Според шефа на СДВР забавянето на журналиста е повече от 4 часа.

Любомир Николов посочи, че конфликтът между Димитър Стоянов и служителя на НАП е възникнал във връзка с паркомясто на улица "Васил Петлешков". Сигналът е подаден в 18 часа в понеделник в Пето РПУ. Образувано е досъдебно производство по неотложност. В хода му е установено, че Стоянов се заканил с убийство на 40-годишния П.Л., като е насочил боен пистолет към главата му. 

По случая са разпитани двама свидетели. Директорът на СДВР уточни, че срещу 40-годишния служител на НАП няма до момента подадени сигнали за други случаи на агресия.

Пистолетът на журналиста е законен, има разрешително за него. Оръжието е иззето, допълниха от полицията. 

Пълното видео показва, че Димитър Стоянов първи налита на бой и вади пистолет заради забележка за неправилно паркиране

 

Коментари

  • Аман от тоя боклук надрусан,

    24 Апр 2024 16:24ч.

    намериха пак малко зрелища, да се разсейва плебса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    24 Апр 2024 16:28ч.

    и тримата са виновни какви са тези нерви какво е това поведение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Полицията е неадекватна, търси си извинения

    24 Апр 2024 16:39ч.

    Отдавна се убедих, че днешните възпитаници на полицейското висше училище в Симеоново са с няколко класи по-ниско (да не казвам низко) от едновремешните милиционери. Днес на полицаите им дай да закрилят контрабандни канали, да устройват малоумни провокации, като тази с журналиста (добър или лош) Димитър Стоянов, като си пращат човек с качулка за свидетел - малоумна постановка - и да се оправдават за грешните си действия или бездействия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма край на Мъката

    24 Апр 2024 17:09ч.

    Пореден материал без автор и без източник. Знаете ли какво значи това? Това е средство за възпаляване на разни куци индивиди, които са лишени от способността да мислят и да задават дори най-елементарни, но правилни въпроси. Какво още значи? За най-голямо съжаление това означава, че има поръчка да се публикува това. Някой е вдигнал телефона на когото трябва (за най-голямо съжаление този "някой" е от Гласове и е подсетил, че някой много важен полицай е казал нещо си и в никакъв случай това (казаното) не трябва да остава прескочено и неотразено. Обещано е подходящо отсрамване! Така стават тези неща, сега има и предизборни бюджети. Министър Стоянов е назначил този Николов за гл. комисар и шеф СДВР преди 5 месеца, като го е взел от БОП, където самият той е бил. Един от сериозните анализатори беше казал, че БХ и ДП са се заели сериозно да отстрелват разни много неудобни, прегрешили, дори "соросоиди" от психарските редици, в хода на операция по поетапно премахване на дебилите от пп. Важното е да бъдат сериозно ударени, но да не бъдат умъртвени, доколкото може все още да потрябват за нещо. А пък някои "колеги" кълват на гола кука и се възпаляват. Някои си гледат възложената работа и правят подборен отстрел, а тъпаците клакьорстват. Схема, свети отвсякъде! Ех, мъка вечна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи