Русия: Ученията на НАТО във Финландия са провокация

Русия: Ученията на НАТО във Финландия са провокация

Ученията на НАТО, които ще започнат на 26 април във Финландия, в непосредствена близост до руско-финландската граница са провокативни по природа, каза говорителката на руското Министерство на външните работи Мария Захарова, предаде Ройтерс, позовавайки на информация в руската държавна агенция РИА.

„Военните учения на НАТО край руските граници са провокативни по природа. Тяхната задача е да оказват военен натиск върху Руската федерация чрез демонстриране на сила“, каза Захарова. „Ученията… повишават риска от възможни военни инциденти“, добави говорителката.

Коментари

  • през главата на финландския народ...

    24 Апр 2024 15:40ч.

    Кажете, защо американците за пореден път нагло се изс*аха на неутралитета на Финландия и общоевропейския хелзинкски процес? Има ли нещо, до което да са се докоснали тия негодници и да не са го освинили, както само те си го могат? По повод на наглосаксонския терор срещу народите, малко руски (есенински) хумор с нихната верица разбойническа - всъщност няма нищо по-унизително така да се изказват за теб гениалните поети: https://www.youtube.com/watch?v=zhsPngRxt_o

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • През комунистическата ти картуна

    24 Апр 2024 15:45ч.

    Др. Путин уж не искаше Украйна в Нато, а получи 1300 км. Граница с Нато. Няма по неграмотен управляващ в света от Путьо Маринкин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жълтопаветен гтном нещастен

    24 Апр 2024 16:01ч.

    Който е предприел такова действие, сам ще си отговаря за последствията. Не виждам с какво Путин е виновен, че САЩ се държат със страните в глобален план като с васали, а напоследък като с роби. И внимавай с определенията, защото много добре те знам, че си троцкист, пребоядисан от червено в синьо за една нощ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вижте си вашите васали -

    24 Апр 2024 16:21ч.

    С. Корея и Иран. Никой не ще да си има работа с пропадналата ви кочина. Даже Армения и Казахстан се изсулиха от пропадналата ви държава

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • който има нужда, сам идва при мене

    24 Апр 2024 17:48ч.

    Никой не става приятел със сянката си, боклук. Мъдрият е приятел на себе си - това не само му стига, но и всичко друго му идва в повече, защото го отдалечава от целта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи