Пленен украински войник: Изпратиха ни на сигурна смърт. Няма с какво да се бием

Пленен украински войник: Изпратиха ни на сигурна смърт. Няма с какво да се бием

Позициите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) край Урожайное в ДНР са под постоянен обстрел от руски войски. Това разказа военнопленникът от украинските въоръжени сили Евгений Погребняк, съобщава ТАСС.

"Нашето командване ни изпрати на сигурна смърт в горския пояс на Урожайное. Там има системен обстрел. Обстрелват ни дронове, падат гранати. Въздушни удари. Няма с какво да се защитим. Това е сигурна смърт", казва Погребняк във видео, разпространено от руското министерство на отбраната. 

"Видях, че дронът пусна бележка. Взех я и я прочетох. Там беше написано: „Войници от Украинските въоръжени сили, предайте се, в противен случай ще бъдете убити. Така излязох, пресрещна ме руски дрон, последвах го и се предадох доброволно“, цитира думите му lenta.ru

Погребняк отбеляза доброто отношение към него в плен от руските военни. Говорейки за настроенията сред украинските войници, той подчерта: „Никой не иска да се бие. Няма с какво да се бием. Няма никакво настроение".

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • "Детенце без майка" избиващо сепари

    18 Апр 2024 10:08ч.

    , из чужди му земи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    18 Апр 2024 17:22ч.

    По време на бойни действия всички са застрашени от смъртта !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой не иска да се бие

    18 Апр 2024 10:25ч.

    Все още чакаме редакцията да ни сведе новия закон за мобилизацията в Украйна, вече подписан от Зеленски и действащ. Кратко резюме: минималната възраст е понижена на 25. Всички от 18 до 60 години трябва да се регистират във въенните окръжия, включително живеещите в чужбина, и винаги да си носят в себе си военните документи. Ако не се регистрираш, може да ти отнемат служебно шофьорската книжка и да ти конфискуват имуществото. Документите за мобилизация са валидни и без подпис на мобилизирания (т.е. узаконяват това, което правеха и досега - лова на хора от улицата). Втората ти кола може да бъде конфискувана, ако е нужна на украинските военни. Няма клауза за демобилизация (в първоначалната версия беше 3 години на фронта, сега щяла да се урежда от отделно законодателство). Вече няма "частично годни" за военна служба, има само "годни" и "негодни" и всички "частично годни" подлежат на пререгистрация. Има и още. Нали знаете какво означава това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лили

    19 Апр 2024 12:45ч.

    А, как ли тече мобилизацията в Русия ? Сигурно е само на доброволни начала ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    18 Апр 2024 11:00ч.

    Целта на войната в усрайна е да умрат максимален брой бели мъже, без значение от каква народност са те… кът така че, няма кой да се трогне за теб, там си за да умреш, ако руснаците те съжалят и не те убият, то елитните курви на глобалистите ще го направят, не се тревожи 😇

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    18 Апр 2024 11:04ч.

    Евреите говорят за женското начало, но първо убиват мъжките чеда… знаят те какво вършат, предния път жертвите са били от източна европа и сега пак насам бушуват, какво вика бай Пън?… важно е да умират руснаци, без значение от коя държава са те 🤗 ние тук всички сме едно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    18 Апр 2024 11:25ч.

    Постоянно се разпространяват инструкции за предаване, има постоянно активни честоти. В Часов Яр им бе съобщено, че ако искат да оцелеят да се затворят в подвалите с добре залостени врати и да напишат на вратата пълна информация за съдържанието на скривалището. Обаче нацистите, които знаят, че за тях няма прошка се възползват от това нещо и усложняват положението на невинно мобилизираните, никак не са лесни нещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    18 Апр 2024 11:07ч.

    Аамии...имате ход...пречукайте зеленски и върхушката...без вътрешна няма да стане. Руснаците ви жалят 2 години...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    18 Апр 2024 11:54ч.

    Каква ирония. Украински солдат с име ПОГРЕБНЯК, потвърждава тъжната ( да, тъжната ) истина за предстоящите ПОГРЕБЕНИЯ (ако намерят телата им, де ) на хиляди безсмислено загинали във фронтовата месомелачка украински мъже и момчета, че и жени. Загинали заради интересите на шепа мръсници от САЩ и техните фашистки слуги-клоуни в УкраИна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай Бай

    18 Апр 2024 12:17ч.

    фамилията му не означава погребение! Правилния превод е изба, място за съхранение на хран. припаси и др.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    18 Апр 2024 14:03ч.

    Друже Бай, въобще не става въпрос за превод на нещо от руски или украински. И ,,Красавец" да се казваше - все тая. Става въпрос за славянска трагедия. Айде, бъди здрав!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    18 Апр 2024 13:17ч.

    Укрорайхът провежда геноцид над собствения си народ, за това втория Нюрнберг, който е желателно да се случи в Магадан, ще разстрелва два пъти повече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не случайно са ви назначили

    18 Апр 2024 21:23ч.

    Комединантчето, и дори са го оженили за типична украинка. Явно не ви идва на ум че първо трябва да подложите на съмнение действията на фалшивият президент. И няма да ви трябват оръжия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи