Главчев: Предложих на президента аз да поема външно министерство

Главчев: Предложих на президента аз да поема външно министерство

Няма да има смяна на външен министър, вчера водихме разговори с президента Румен Радев и му предложих аз да поема външно министерство. Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев пред журналисти в Атомната електроцентрала "Козлудуй", където днес пристигна първата доставка на ядрено гориво от компанията "Уестингхаус". 

Главчев каза, че изчаква как ще се развият събитията. Ако президентът Радев издаде указ, аз ще нося политическа отговорност и за Външно министерство, посочи служебният министър-председател. Според него в сегашния състав с министър Стефан Димитров цялата политическа отговорност я поема президентът.

Имаме комуникация с министър Димитров, но както старите хора са казали „Доверието е като душата, веднъж напусне ли, няма връщане“, каза още Главчев. 

В отговор на въпрос той ли ще организира европейските избори, ако поеме поста на външен министър, Главчев отговори, че така или иначе отговорността за изборите е негова. Аз се стремя към честни избори, каза Галчев и добави, че това е една от основните задачи на служебното правителство.            

Преди дни служебният премиер Димитър Главчев предложи Даниел Митов да заеме поста на Стефан Димитров във външното министерство.

Вчера Даниел Митов оттегли пред премиера номинацията си за служебен министър на външните работи.

В предаването „Панорама“ на БНТ служебният премиер Димитър Главчев посочи като причина за поисканата смяна на министъра на външните работи по-трудната комуникация със сегашния служебен министър Стефан Димитров, която в извънредни ситуации като тази с нападението на Иран с дронове срещу Израел е важна. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • CMEXXX

    20 Апр 2024 12:50ч.

    А народът иска да си подаеш оставката! Не е за главанаци тая работа!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    20 Апр 2024 16:07ч.

    Освен планинар ще е извън страничен министър ! Може и да е служебен Патриарх ...............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пътува му се на човека

    20 Апр 2024 18:14ч.

    Денков кръв пресра, само и само да стане външен министър, щото му се пътувало. Нещо повече, даже “сглобката” се разпадна заради този мерак. Явно далаверата е голяма, но излиза че избираме не външни министри, а екскурзианти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    20 Апр 2024 12:51ч.

    Някой знае ли освен български език на базово ниво, какъв друг език владее г-н Главчев, който без колебание е готов и външен министър да стане?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Главанакът ми прилича на полиглът. Ааа, полиглот, грешка на езика 😁

    20 Апр 2024 13:25ч.

    Не, че едното пречи на другото де.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-правилното решение

    20 Апр 2024 12:55ч.

    Най-правилното решение ше бъде, ако Радев да издаде указ, с който да освободи този плазмодий като премиер. Докога ще ни показва Бойковата воля тази кукла на конци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мистър Сенко

    20 Апр 2024 13:28ч.

    Многоръкия Шива, Много шантави в колонията с фадрома да ги ринеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    20 Апр 2024 13:58ч.

    Едва ли ще имат проблеми докато има плацдарм за нападение, пушечно месо и схеми за точене на евро фондове, все по - добре ще си живеят. А ако съвсем случайно се смени господаря, за една вечер ще се пребоядисат и на сутринта ще веят друг байрак – я китайски ли, я турски ли, я руски, или каквото там дойде, може и марсиански да е !!! А до тогава, предлагаме на американския агент ГлаФчеФ да поеме всички министерства в кочината Булгаристан !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    20 Апр 2024 13:12ч.

    Като човек, работил винаги на пазарен принцип в няколко направления, дори и малко преди т.нар. промени, съм стъписана от множеството индивиди, набутали се на високи управленчески държавни позиции, без да имат необходимата подготовка и чувство за самооценка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    20 Апр 2024 16:08ч.

    ....и носят милиарди загуби за страната !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    20 Апр 2024 13:16ч.

    Тоя все повече прилича на магарето/ за което ни говореше бойко преди години - готово да заеме всякакъв пост, стига да го играе безусловен аватар. Даже по няколко поста може да заеме. Иначе разсъжденията му за отговорността разкриват само малка част от "таланта" му, за останалото можем само да гадаем. Особено в предишната му работа в сметната палата. Главчев прикрива престъпления в сметната палата и не би следвало да може да се върне там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честито!

    20 Апр 2024 13:19ч.

    Сбъдват се думите на Ленин, че всеки счетоводител може да е министър на външните работи....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гербер, Сър!

    20 Апр 2024 13:21ч.

    Проз, ма нагъл и настъпателен! Що, бе, Миме, няма ли сега външен министър, че требе да се "жертваш" на олтара на Отечеството? А, козяк и галя, не харесват това! Ами ... "прав им път, крив им завоя"! Обаче! Магнитите нещо усукват началството ти, че ... не се знае. знае ли се! И, идиоти-сглобгаджии, ако "би мирно седяло, не бихте чудо видяло"! Ма, като те напъва отвътре да "бараш" Конституцията, хак да ви е! И по-голям резил - здраве му кажи! Пфу, предатели на род и Родина! И колесниците няма да ви спасят! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    20 Апр 2024 13:41ч.

    Едва ли ще имат проблеми докато има плацдарм за нападение, пушчено месо и схеми за точене на еврофондове добре ще си живеят. Ако съвсем случайно се смени господаря, което никак не е вероятно ще се пребоядисат за една вечер и на сутринта ще веят друг байрак- китайски ли, турски ли, руски ли каквото там дойде, може и марсиански да е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Партийната необвързаност на Главчев

    20 Апр 2024 13:44ч.

    След като опозицията не може да иска вот на недоверие на Главчев, тогава да внася проекторешение за освобождаването му като председател на Сметната палата. Всички видяхме партийната необвързаност на Главчев и неговата партийна обвързаност с ГЕРБ, което може да бъде основният мотив за освобождаването му. Счетоводител да стане министър на външните работи е върхът на Бойковото нахалство и Радев има основание да не издава указ за назначаването на счетоводител за министър на външните работи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • счетоводител за министър на външните работи.

    20 Апр 2024 15:38ч.

    Друго си е Надежда Неински с българската филология.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друго си е Надежда Неински

    20 Апр 2024 22:20ч.

    Тази вещица, когато се появи по някоя от телевизиите, веднага превключвам канала. Неприятна е за гледане, както неприятен за гледане е плазмодият Даниел Митов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напиши Коментар

    20 Апр 2024 13:45ч.

    Предлагаме на американския агент глафчеф да поеме всички министрерства?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички ли във външно са заминали в посолства!

    20 Апр 2024 13:46ч.

    Все още във МВнР има ръководни кадри, много сте взискателни! Изберете някои от там, става въпрос за 3-4месеца! Егати смешните проблеми! Как ли сте си избирало половинка, с която да преспите няколко месеца? С конкурс ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    20 Апр 2024 14:00ч.

    стига с тези празни приказки има си министър вие какво се нагласихте да векувете ли вие сте за два месеца да подготвите така изборите че герб да управлява с дпс

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    20 Апр 2024 14:07ч.

    Всъщност, май да. Изглежда трудно ще се състави ново редовно правителство, и да се състави, служебното ще го ползват за калъп. Това им е класически трик - по търпим еталон, с малки разлики.. за да има "търпимост, приемственост и стабилитет", тъй че главчевото правителство изглежда ще трябва да ни мушне във войната.. затуй е толкоз важен международния елемент - външно и отбрана. Да не говорим, че се чакат изборите в САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор Ошенко

    20 Апр 2024 14:25ч.

    Чисто и просто Главче и Сапунко едно обичат - да пътуват. Пътници свидни, пътници не млади!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    20 Апр 2024 14:37ч.

    Каква политическа отговорност носи и ще носи този главанак? Та нали той е "деполитизиран" и това е една от причините сглобката да го тури в списъка, от който президентът трябва да избира? А имаше и нещо за сина му преди време!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    20 Апр 2024 14:48ч.

    " На 9 април е сменен директорът на „Земинвест“ ЕАД Антоний Йорданов и неговия пост е зает от Христо Панайотов. Любопитен факт е, че в управата на фирмата за нов мандат е преизбран след конкурс Михаил Димитров Главчев, който е син на депутата от ГЕРБ Димитър Главчев. Данните в Търговския регистър показват, че аграрният министър Десислава Танева е подписала преназначаването му за нов 5 годишен мандат като договорът е от 24 март 2021 година."-ММА-боец, балкански шампион.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъй ли?

    20 Апр 2024 14:50ч.

    Поредна пълна излагация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...по-трудната комуникация със сегашния служебен министър Стефан Димитров,

    20 Апр 2024 14:54ч.

    Трудната комуникация май се дължи на това, че Димитров не върви по гайдата на некои хора. Явно е добър професионалист, за да си го позволи. А вчера Митов не успя да скрие дребната си злобица на некадърник, като каза, че два пъти бил унолнявал от Външно брата на Стефан Димитров. Дали е така, не знам, ама никой не го е питал за на Стефан брат му, че да ни го казва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обидно е такава отявлена кукла на конци да бъде премиер

    20 Апр 2024 15:08ч.

    Обидно е такава отявлена кукла на конци да бъде премиер на България. Сутринта при срещата с президента и в интервюто му за Панорама той е нямал такава идея. Но Борисов му е заповядал да поеме и външното министерство и куклата на конци изпълнява. Все пак Борисов иска да се прояви пред посолствоТО като верен слуга и да бъде порицан Стефан Димитров за неприемането веднага на американския чиновник, въпреки, че той не му съответства на ранга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    20 Апр 2024 16:21ч.

    БОКО, нямаше ли някой по-невменяем от този да го постави за председател 🤮

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Титаник

    20 Апр 2024 16:42ч.

    Лицето Главчев не е в състояние да си направи реална самооценка за капацитета си, а евроатлантиците от НС чрез осакатената Конституция му повериха управлението на държавата и "честни " избори.....мафия!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    20 Апр 2024 17:43ч.

    По-горе колеги изразиха основателно съмнение, дали Главчев знае чужди езици, за да може да заеме поста на министър на външните работи. Затова пък булонката на бившия вече главен секретар на МВР и понастоящ обвиняем Живко Коцев е идеалният кандидат за този пост. Булонка е полиглот - освен да лае, тя умее и да мяука без акцент. Всички булонки по рождение го могат. А по отношение на доверието, което било като душата - веднъж напусне ли, няма връщане, Главчев по принцип е прав. Но същото важи и за пръднята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГЕРБ

    20 Апр 2024 17:46ч.

    Грабители на едро в Република България.България 6 милиона ,Москва 20 милиона. Разбити пътища и рухнала инфраструктура,грабители в болници,полицаи в храстите,простотия от Банкя.Е докога???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    20 Апр 2024 18:17ч.

    Сега е нужен талантлив писател и да пише нова повест и глави.. "Барби Ганю и Глъмчо Главчев - във Външното Министерство" !!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    20 Апр 2024 18:26ч.

    типичен гербаджия, с типична безпардонност , наглост и нахалство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Главчев каза

    20 Апр 2024 18:56ч.

    Я не искам да съм добре, искам Вуте да е зле...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предлагам

    20 Апр 2024 19:45ч.

    Направо да поеме всички министерства

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Метро хомофобен

    20 Апр 2024 19:55ч.

    ГЛАВАНАК!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ипакеник

    20 Апр 2024 21:30ч.

    Малей какъв кретен, ламти за още и още власт, без нищо да разбира от политика. Освен това - крайно неприятен като присъствие. Селяния страшна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    20 Апр 2024 22:01ч.

    Събота е. Но вали ситни, гадно...затова поех една гръцка салата в къщи, вместо да изляза, с голямо узо, една пържола, ни викам да огранича хляба и вместо вино си сипах бира. Та сега се колебая дали да поема един крем-карамел или външно.. реших да е крем -карамел. Отворих хладилника-няма. Е, значи поемам външно, щото е късно за кафе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неизненадан

    20 Апр 2024 22:25ч.

    Главчев се изоглави и започна да халюцинира... Че всичките му глави оглавяват всички министерства...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    21 Апр 2024 2:37ч.

    Падението е пълно,ние друго и не сме очаквали. Между другото,външно трябва не само на кратуната от Банкя,много трябва на оня от карайте,защото при един строг контрол на секциите у комшиите,може да глътне вода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи