Димитър Стоянов: Имах два избора - или да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта

Димитър Стоянов: Имах два избора - или да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта

"Имах два избора - или да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта, защото очевидно той не разбира от дума. Реших, че е по-добре да го респектирам". Това каза пред БНР журналистът Димитър Стоянов, който беше арестуван след спречкване със служител на НАП в столичния квартал "Хаджи Димитър".

"Прецених, че е по-опасно сбиване, защото, ако му нанеса средна или тежка телесна повреда, сега щях да бъда обвиняем за убийство, а там е 3-5 години по НК. В този момент прецених, че искам да туширам този конфликт", обясни той защо е извадил законно притежавания си пистолет.

И разказа какво и как се е случило, след като днес медиите публикуваха целия запис без звук: "Слизам от колата, отивам до ветеринарната аптека, точно в този момент лице, което е до магазина за алкохол, на 15 м от мен, започва да ме заплашва и псува. Колата ми е на аварийни и не пречи. Този човек агресира против мен, беше много пиян и според мен в тежка наркоза. Той първи ме удари в гърдите и аз го бутнах. Продължава да ме псува и обижда и че ще ме убие. Изпуснах си нервите, имаше много заплахи. Всеки път, когато се опитвах да си тръгна, той ми пречи и посяга да ме удари. Той ми нанесе 4-5 удара, а аз само един десен прав, успях да го спра в крак и аз го спирам с крак", разказа Димитър Стоянов.

И призна: "Аз не разбрах, че е служител на НАП. Отидох да се освидетелствам в "Пирогов" и да подам жалба в 5-о РПУ и там ме задържаха. Аз съм този, който подаде сигнала на 112 и отказаха да дойдат на място. Бързах за тв участие и като казаха, че нямат екип, потеглих".

А след появата на пълния запис на конфликта Стоянов написа във Фейкбук: 

"Зная, че не правилно да коментирам, но не мога да се въздържа. Гледам записа на бТВ, за които съм им благодарен. На 01:38 ясно се вижда, че Павел Иванов Лисев нанася удари по мен, пръв и последователно, което ме принуждава да се отбранявам. Това се случва, след множество заплахи и обиди. Павел Лисев е лице, което съм виждал един единствен път в живота си - при инцидента. Първото, което чух от него са заплахи и псувни. Първият ни физически контакт е в момента, в който той ме блъсна. Ясно се вижда, че той идва, за да се бие с мен. Аз се движа с ръце в джобовете, за да покажа, че не смятам да се бия с него. Няколко пъти се опитвам да приключа с тази свада. Павел Лисев тръгва след мен всеки път, когато обърна гръб. На 01:24 Лисев замахва от кръста си, което ще направи и по-късно, но го спирам с ляв крак, преди да разгърне удара си. Само го спирам, не го ритам, опитва се да туширам атаката. В този момент си мисля, че всичко е приключило. Видял е, че не смятам да бягам от него, че не ме страх, а той ту идва, ту си отива. Ясно се чете по устните ми как му казвам "разкарай се", не го предизвиквам. През цялото време Павел Лисев ме псува и заплашва. Аз вярвам, че когато съм го спрял с крак, той е разколебан. Замахнал е, отказал се е, край. Поне аз така си мислех тогава. В момента, в който обърнах гръб, той отново тръгна след мен, за да ме атакува. Моля, обърнете внимание на 01:38 от записа. Това са първите удари в конфликтната ситуация. Павел Лисев започва да удря в момента, в който аз се опитвам да се отдалеча. Засилва се и не улучва. На 01:38 е първият удар в цялата конфликтна ситуация. Аз не отвръщам. Много ясно се вижда как полита и аз го хващам с моята лява ръка. Вместо да спре, той пак посяга да ме удари с лявата си ръка. Не се сбиваме. Опитвам да не се стигне до размяна на удари. Той обаче пак напита и аз го спирам с преден крак. След това Лисев напада пак с два кроса, под които аз оставам, те само ме надират. Факт нито един от ударите не достигна до главата ми - само ме жулят, но няма попадение. Едната тупалка я спрях с лявата си ръка, пред брадата си. До този момент нямам нито един удар по него. Полива ме и с някакви напитки. Когато оставам под него имам само един десен прав, който го връща назад. Това се вижда ясно. Удрям го в гърдите, когато вижда, че той няма да спре да удря. За разлика от него не удрям в главата. Това се случва на 01:43. Само един удар и Лисев бяга. Мъжът се скрива в безистена и започва да ме заплашва с брат си, който бил полицай. Не го гоня, не го заплашвам, нищо. Няма втори удар. В момента, в който му обръщам гръб се опитвам за пореден път най-сетне да ида до аптеката Павел Иванов Лисев пак решава да ни нападне. Факт, страхувам се жена ми да не пострада. Имам две опции.

а) Да го "нулирам", защото той явно не се отказва, което ще ми създаде много проблеми на следващ етап.

б) Да опитам да прекратя конфликта без повече насилие, за да приключим до тук.

Мисля си, че има вариант, в който ситуацията да ескалира, но явно греша."

 

 

 

Коментари

  • Викт

    24 Апр 2024 17:14ч.

    Да беше избягал по-добре първо от обхвата на камери и свидетели, а ако след това те последва и загащи някъде, си е вече негов проблем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хипотезата на нацистчето е, че непознатият нему Лисев

    24 Апр 2024 19:46ч.

    изведнъж, без повод, се нахвърлил отгоре му да го псува и бие, та дори да го полива с напитки. Странно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лукави, не му требе пищов за отбрана

    24 Апр 2024 20:38ч.

    стана Тексас за невъоръжените, макър че бех 2 месеца, не видех некой да размахва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чукача боко

    24 Апр 2024 17:17ч.

    Тоя много прост ,що не е в кауша и жена му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СтрапоЛена Кирува

    24 Апр 2024 17:25ч.

    Кой нормален ходи из града в камуфлажни дрехи? Очларкото явно не е добре с акъла....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой ходи с камуфлажи, хлопците от Азов

    24 Апр 2024 19:11ч.

    Момчето се изживява на бойното поле, но като не му попаднал насреща някой чеченец, решил да пребие българин, а той пък му нашокал тиквата до подуване...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господинов

    24 Апр 2024 17:37ч.

    Така е, като се засекат два хухавела. Драката е неизбежна. Леко съм озадачен, защо напъра се насъсква , като зло куче. На камерите се вижда, че колата на Стоянов, когато спира блокира за кратко изхода на някакъв гараж. Докато тия двамата се бутат от там излиза кола. На кого е този гараж? На напърите ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господине,

    24 Апр 2024 19:50ч.

    нищо не блокира колата, шофирана от жената в колата. Спира, за да слезе въпросният журналист. След това отива на отсрещния тротоар, където отново спира (не паркира) до другите коли - паркираните. Едва след като жената слиза по спешност от колата, колата може да се счита за паркирана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    24 Апр 2024 17:54ч.

    Двама се бият, НАП печели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    24 Апр 2024 18:00ч.

    Айдеее...почна кризисния ПР..Ще риташ! Голям бабаит ве! Дрисльо! Манталитет на мутра...комплексар и в общиплинии, боклук!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    24 Апр 2024 18:54ч.

    Кой тва? Нападжията, дето се помислил за катаджия ли? Пиян на кирка тича да се заяжда, че човека спрял на аварийки. Що не се разходи из центъра тоя великия катаджия.. в първия половин час ще е с разбита глава.. отворко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е отворко. НАП-вредител в тъпа МВР постановка

    24 Апр 2024 20:07ч.

    Сега, не твърдя че Стоянов е 100% чистак, нито ми е симпатичен, но МВР постановката е очевадна. И изведнъж свидетел с качулка пристигна без гръм! До последно НАП-идиотът - държавният вредител - налита да продължи конфликта. Дори и колата удря с ръка по стъклото на предната дясна врата в края на видеото. Кой има полза?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трети Вариант

    24 Апр 2024 18:03ч.

    Аз ти предлагам трети вариант, журнаГлистче: какво ще кажеш да полежиш малко, да ти минат комплексите? Те ще ти покажат в Софийския Централен как се рита точно и кой е по-по-най.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    24 Апр 2024 18:11ч.

    Жена му и тя същата, с някакъв колан пляска. Навик явно. Въпросът е - този човек има ли си психиатър или поне психолог?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв колан сънуваш?

    24 Апр 2024 19:56ч.

    как така възприемаш за колан лентата на баджа, която сваля от врата си. За колан ли си замечтан/а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    24 Апр 2024 18:16ч.

    бг селееенето превзе интиликтуалното гласове (гласове се дънят по случая на поразия)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    24 Апр 2024 18:28ч.

    Нищо подобно! Напълно безпристрастно отразяват. Сега, че на тебеподобните не ви харесва и по необясним начин защитавате една тъпа мутра с камуфлаж и пищов..селЯ ви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Апр 2024 19:02ч.

    Не знам, кой кво вижда. Аз виждам тоз юнак да тръгва и да блъска пръв. Пръв. Точка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Апр 2024 19:06ч.

    "или да го ритам, докато шава". Само за тоз ербаплък, 12 кг. чук и на кариерата да чука камъните, докато шават. 2 х 15 денонощия = 1 за журнализма + 1 за ербаплъка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    24 Апр 2024 19:49ч.

    Именно...напълно съгласен. Такова поведение е недопустимо.... Пистолети, камуфлажи, ритници...ужас. Това е такава простащина. Не е паднал на човека да му натика пистолета където трябва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Констатация

    24 Апр 2024 19:06ч.

    Нагла мутра, правеща се на журналист. Прочее, не изключвам, драскотините по главата му да са от колана на жена му и да са направени на път към "Пирогов", да та има за какво да го освидетелстват... Но такива са "умните и красивите" от кохортата на розовобузестия олигарх...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Октагон

    24 Апр 2024 19:16ч.

    За съжаление в България е пълно с психопати, че се разхождат и препасани с бойни пистолети. Щял да го рита докато шава( ако не се бе случило обратното), или втори вариант за да "тушира" конфликта като го застреля. Брей, тоя дори не съзнава колко е зле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Октагон

    24 Апр 2024 19:25ч.

    Явно в нашата мила родина освен полицаите и бандюгите, всяко лудо и изплискало легена драпа за оръжие, да ходи запасано с пистолет като в дивия запад да плаши хората и да пуца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отворете му фейсбука

    24 Апр 2024 19:38ч.

    да видите кого имитира. Укронацитата, които са му първи кумири.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    24 Апр 2024 19:28ч.

    Витиеват опит за оправдание, който не съответства напълно на показаното видео. А използването на думи като "нулирам" сами говорят за психическото и умствено състояние на лицето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Вития" може да има иронични конотации в съвременния български

    24 Апр 2024 19:44ч.

    но все пак е синоним на оратор, ритор. Примитивният разказ на "журналиста" е далеч от всяко красноречие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    24 Апр 2024 19:31ч.

    Тъпанари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изтървана работа. Този е безнадежден.

    24 Апр 2024 19:36ч.

    Само на Източния фронт такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Камен Донев

    24 Апр 2024 19:41ч.

    "Осран, но на екран!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Излезе много тъпо парче жалкия соросоид

    24 Апр 2024 20:08ч.

    Сега ще опита от Боко-ДПС тоягите. Все пак са БГ тояги!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи