Денков: Борисов спря да говори врели-некипели, щом Кирил счупи масата

Денков: Борисов спря да говори врели-некипели, щом Кирил счупи масата

Свързан текст: Кирил Петков трошил стъклените бутилки в НС заради Лена Бориславова

След като Кирил Петков ударил по масата, на която са водили преговорите за кабинет, тогава разговорите с Бойко Борисов са станали по-конструктивни. Това разказва в предаването "Евродикоф" по Евроком бившият премиер акад. Николай Денков.

"Показвах спокойствие, но беше борба всеки ден да се бутат нещата да вървят. Трябваше да създадем спокойствие на хората, че имаме посока. Тази счупена маса е само един от примерите за това голямо напрежение, което имаше. Бяхме в кабинета на Борисов преди да съставим правителство. Той взе да говори лъжи, глупости. И Кирил избухна, удари по масата и каза: "Ама чакай, ние не сме се събрали, за да си говорим врели-некипели". И се счупи стъклото на масата. Оттогава се дисциплинира разговорът и стана ясно, че ако искаме да вървим към съставяне на правителство, не трябва да говорим врели-некипели", разказа акад. Денков.

На въпрос от водещия Сашо Диков кога е разбрал, че Пеевски е най-голямото зло, той обясни, че когато са тръгнали да преговарят с Бойко Борисов, са видели застанал до него Делян Пеевски. "Значи те са се видели преди това, обсъдили са нещата. 80% от времето говореше Пеевски, не говори Борисов, той беше по-активната фигура. В началото това не пречеше. И до края на декември с много скърцане това работеше. Но от януари те започнаха да нападат наши министри", посочи той. "И мен лично Пеевски ме атакува, все едно, че съм му някакъв. Аз не съм му никакъв, тези приказки, че съм му се молил, бяха за пред публиката, за да се прави на юнак. Не ми пука от него, това трябва да е пределно ясно", заяви още Денков.

"Че Пеевски се подиграва на американците, се подиграва, но истинският проблем е в българската правосъдна система. Той е доказано корумпиран, както и Влади Горанов. Но вместо да изискаме документите от САЩ, те си седят на първия ред и все едно са най-уважаваните хора. Това е абсолютно безобразие и това трябва да спре. Опитват се да ни накарат да свикнем с абсурдите, но няма да свикнем !", каза още Денков. По думите ми Пеевски е като воденичен камък на шията не само на Бойко Борисов, но и на ДПС и на България. "Пеевски много си повярва, тръгна да дава акъл на всички, явно смята, че той е силният, но е сбъркал. В политиката трябва да може да увличаш хора, а кого увлича той", каза още той.

Денков заяви, че ако искаме да развиваме България като нормална държава, след изборите Делян Пеевски трябва да се махне от масата. "Той не може да управлява някаква организирана система. Ако му се даде власт, с държавата ще стане същото като с "Лафка" и "Булгартабак". Може ли Бойко да го махне? Питайте го него. Ако това стане, тогава може да продължим напред", заяви той. За самия Бойко Борисов Денков каза, че той лъже "може би по очарователен, но невероятно безобразен начин", коментирайки твърденията му, че лично Пеевски е спасил Денков от гнева на енергетиците по време на протестите преди няколко месеца. 

"От НСО ми казаха, че ми вземат охраната. Казах добре, въпреки че ми се полага. Не ми пука, или трябва да свършим работа и да сме смели, или нямаме място в политиката", каза още Денков.

За скандала с освобождаването на бившия главен секретар Живко Коцев и последвалите разкрития за контрабандни канали Денков заяви, че все още не е видял нито едно доказателство за неговата вина. "Защо не излизат снимки на набедените за контрабанда баща и син с министъра на външните работи, тъй като те са приятели? Знам това от Бойко Рашков и от други източници. Днес излезе снимка на същия човек с президента. Това означава ли, че президентът прикрива канали? Снимките не показват нищо", заяви Денков.

Относно "независимите анализатори", за които разказа преди дни Кирил Петков, че са поискали 20 000 лева на месец, Денков заяви, че при него лично не са идвали социолози, които да му предлагат оферти, но в МОН е заварил такива неща - сключени договори с определени журналисти, които очевидно изпълняват такава функция и които той казал, че няма да толерира. Денков са обяви за нещо като етичен кодекс за социолозите. "Ако някой прави платена услуга към партия, да бъде така добър да каже това, че е получил средства от еди кой си", предложи той, като добави, че е скептичен, че ще се случи. 

 

 

 

Коментари

  • Скрийте го вече

    27 Апр 2024 12:22ч.

    Да отива да си прави мехурчетата на сапуните!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    27 Апр 2024 13:33ч.

    Атака победа ! От 600 000 гласа през 2006 г се срена нагушвайки субсидиите, лягайки на Боко и прогонвайки всички компетентни хора с добри професии се срина напълно ...................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор Ошенко

    27 Апр 2024 12:31ч.

    Пътувай, Ники Маус!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денков: Борисов спря да говори врели-некипели, щом Кирил счупи масата

    27 Апр 2024 17:54ч.

    Хахахахаха, Сапунджиев се оказва почитател на простотията и простащината!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи

    27 Апр 2024 12:35ч.

    Ударил по масата, казал пламенни слова, стъклото се счупило. Богатир някакъв. Сега налита на Дилян ага, без помощни средства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дельо хайдутин

    27 Апр 2024 17:19ч.

    Тва професор Сапунко иска да каже, че Про100 Киро е трениран от Чик Норис .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Констатация

    27 Апр 2024 12:42ч.

    Мисля, че Никито ще продължи да пътува, но само с жена си и на собствени разноски...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ето пример

    27 Апр 2024 12:42ч.

    за врели некипели. До какво падение е стигнала БАН! И защо никой журналист не го пита харесват ли му промените в Конституцията, с които сега ГЕРБ ще повежда избори?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    27 Апр 2024 12:50ч.

    Пази боже от плазмодий, който се взема насериозно!!! Пази боже, таково жалко мекотело да управлява държава!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глас народен

    27 Апр 2024 12:59ч.

    Отвратителен самоадминиращ се плъх, както и цялото му сдружение. Да не им се дава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    27 Апр 2024 13:10ч.

    Денков, чети история и документите какви са били министър-председателите след Освобождението, поне трима от тях.... Министър-председател, пък и външен министър - Ех, Денков, виж Кьосеиванов и Буров, пък и после...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • денк офф, мойто момче

    27 Апр 2024 13:10ч.

    хареса ли си остров, щото и народната любов иска да ти предложи един друг по-подходящ остров..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай Марков, подп.

    27 Апр 2024 13:15ч.

    Този плъшок не се ли бои, че Боко Тиквата може да го масажира?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Запомнете това същество Вяра Тодева!

    27 Апр 2024 13:21ч.

    Същество Вяра Тодева (телефонният номер е 0888 87 23 23) вече не е областна управителка на София. Позвънете ѝ и я попитайте лично!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    27 Апр 2024 14:04ч.

    Марионетка на разрухата и анти-културата, т.е. варварщината! Във Виена, например, се пазят всички паметници от всяко време! ППтата са врагове на културата, да не говорим за памет и признателност! Грозна агресия и инфантилност! Но ние го позволяваме: оставяме ги в произвола им и не ги махаме от властта. Тодева остава необвинена и несанкционирана. ПП-тата с техните погроми са на недосегаем от наказание остров, куриоз за отношение към престъпници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Огнян

    27 Апр 2024 13:25ч.

    Лош бил Пеевски. Какво е виновен човека, че коефициента му на интелигентност е колкото сумарния на половината Народно събрание! Като си слагате за депутати разни неграмотници какво очаквате? Нивото на опонентите му е потресаващо ниско. Не одобрявам политиката, която води ама това е положението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    27 Апр 2024 13:36ч.

    Пълен абсурд е, че тия ни докараха до такова положение, но ще трябва да призная, че сте прав! Нивото на пепейските "страшилища" е уникално трагично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    27 Апр 2024 13:31ч.

    Националният състезател по карате и собственик на охранителен бизнес през 90-те (всеки знае що за "охранители" и "застрахователи" имаше тогава), който е бил приятел и бизнес партньор на знакови "мутри" от бандитския преход, когото лично канадският "Джон Траволта" с диплома от Харвард наричаше"мутра" и "мафиот", бил се уплашиш от една счупена масичка... Повярвах му на Мишколай Денков, точно колкото през октомври 2023 г. повярвах и на твърдението "Промяната възседна и обязди Пеевски. Корпулентният евразийски вълк вече е кротко евроатлантическо агънце". Затова сигурно и днес наблюдаваме как "страхливото мишле" Бойко и "кроткото агънце" Пеевски публично хулят и се гаврят с довчерашните си "бизнес" партньори от партията на смелчаците (ПП).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оказва се, че канадския гражданин не е обикновен бавноразвиващ се малоумен, а обществено опасен луд

    27 Апр 2024 13:41ч.

    Луди за връзване стават министри и премиери, доведени от агента на ЦРУ, той и натовски генерал и унищожителят на Хаити, сега гаулайтер на местния райхскомасариат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    27 Апр 2024 13:52ч.

    Академикът не става и за чеп на каца за зеле. Тия ни накараха да се радваме че Баце ги разкара. Ега ти и падението на политиците ги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    27 Апр 2024 13:53ч.

    политиците ни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мравката

    27 Апр 2024 14:29ч.

    До кога ще ни управляват овластени нищожества??? До кога ще им позволяваме ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    27 Апр 2024 14:35ч.

    Дори само от този факт посочен от Вася Илиева по отношение на съществото Тодева, ПП никога не бива да се допускат до власта! Това не е гаф, това е доказано престъпление!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    27 Апр 2024 14:55ч.

    Aйдеее, дай Боже куче-касичка и ники маус да си отиват, гледай ти хем големи хем осрани!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денков=Пеевски

    27 Апр 2024 15:44ч.

    +денковица става два пъти по-лошо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сапунджията

    27 Апр 2024 16:13ч.

    Тоя мухъл нещо много си повярва! Ай, с......р! Да ходи да си вари сапуните!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Швейк

    27 Апр 2024 16:42ч.

    Мишока Денко се опитва да внуши, че Киро страхува Борисов като чупи пред него маса, сякаш е Джеки Чан... Самият пък Киро обясни, че ако остане насаме с Пеевски, без бодигардове, Делян няма да посмее да го репликира! Явно поредната промяна в представянето на медийния образ на Простокирото е опит за кризисен пиар, вече не е умнокрасив харвардец, а як, безстрашен бияч, който ще млати и чупи. Беше специалист по пробиотици, еколог, кайтсърфист,борец срещу корупцията, изтривач на ГЕРБ, парапетник, пицар и т.н. сега иска да е по мутра от Борисов и Пеевски. Найоо, къв куролентен дебил си! Мъка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    27 Апр 2024 19:35ч.

    Леле каква лигава сапунка ни спретва човек с титла "академик".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заводът в Ловеч

    27 Апр 2024 20:13ч.

    Абе дайте да я видим тая счупена маса, че май и тя е лъжа. Поне гневът на Киро да е като хората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Evg70

    27 Апр 2024 20:34ч.

    МишокЪТ Денков, света вода ненапита Той е най най.... ПАК ДА МОЖЕ ДА ПЪТУВА, НА ДЪРЖАВНИ РАЗНОСКИ, АМА НАНАЙ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За молеца с любов

    27 Апр 2024 21:06ч.

    Тъпи академико , що не се спреш вече. На всички ни стана ясно какво гнусно ла.но си. Млъкни и се махни. Не знам какво трябва да ти счупят в тъпата глава , за да млъкнеш ти. На никой не му пука какво говориш, но просто става много гнусно като си отвориш устата. Хайде да се спреш, а.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия хора някога през живота си работили ли са?

    27 Апр 2024 21:54ч.

    Понятие си нямат! За социологическите агенции партиите са клиенти като всички други. Поръчват си проу0ване и си плащат, няма гратис да им го правят! Къде търсят под вола теле? Мушии извън това нямат общо със социологията, за тях има друга дума. А за искалите подкуп от умното Кире, или ги назовава поименно, или отговаря за укриване на престъпление, защото искането на подкуп е криминално деяние. Освен това може да бъде съден за клевета, защото и клеветата е криминално деяние. Ама Кики първо плямпа и после мисли, ако изобщо понякога мисли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желязна логика!

    27 Апр 2024 21:56ч.

    Ако вместо масата му счупи тимбарицата, съвсем ще спре да говори! Това точно ли ви е целта?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха, въобще не чета глупостите

    27 Апр 2024 22:34ч.

    На този самозванец. Коментарите са къде по-остроумни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    28 Апр 2024 3:47ч.

    Представям си кирЕ как го е ударил по масата. Вероятно със саблен удар! И баце се мушнал под нея, а на денков му се запотили очилцата та не видял какво конбструктивно е последвало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи