Ако ядрени оръжия на НАТО бъдат разположени в Полша, те ще станат мишена за Русия

Ако ядрени оръжия на НАТО бъдат разположени в Полша, те ще станат мишена за Русия

Ако ядрени оръжия на НАТО бъдат постоянно разположени в Полша, те ще се превърнат във военна цел на Русия, обяви днес руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, предаде Ройтерс. "Действия в тази посока няма да гарантират по-голяма сигурност (за Полша или други страни, които приемат подобни оръжия)", отбеляза Рябков.

"Безспорно разширяването на съвместните ядрени мисии в рамките на НАТО, независимо от това кои страни участват в тази практика, има чисто дестабилизиращ характер. На практика е заплашителен", каза заместник-министърът, цитиран от ТАСС. 

Според него всички политици, които в момента обсъждат в Полша подобна схема, трябва да са наясно, че "промените в тази посока няма да увеличат безопасността на Полша, а съответните (ядрени) обекти определено ще станат мишена".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • old_beggar

    25 Апр 2024 13:20ч.

    Полша винаги се е опитвала да се присламчи към някоя европейска сила, за да изяде като лешояд остатъците, останали след вечерята на хищника. Сталин й предаде по-голямата част от Източна Прусия и й даде достъп до Балтийско море, но поляците, вместо благодарност за добрината му, го заляха с лайна. А Украйна те са я предвидили за заколение, за да може Полша да постигне мечтаното лидерство в Източна Европа („от море до море“). Влодзимеж Бончковски: „За да може Полша да се издигне „от море до море“, Русия трябва да се разпадне, а за да се разпадне, беларусите и украинците трябва да бъдат русофобски настроени срещу нея...“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    25 Апр 2024 13:54ч.

    "Хиената на Европа".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    25 Апр 2024 14:11ч.

    Ама какво иска да каже тоя чичка? Че Полша не е в НАТО?! НАТО това не сме ли всички ние, т.е. няма тука оръжие на НАТО, а нашето оръжие? Или може би под НАТО се има предвид нещо далеч по-конкретно? Да ви пикам на лицемерието!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    25 Апр 2024 15:11ч.

    Журналистите се опитват да замажат малоумието! НАТО няма ядрено оръжие! Имат отделни страни и то е само и единствено тяхна собственост, под тяхно командване и се обслужва само от техни разчети! Следователно става въпрос за САЩ ядрено оръжие, под САЩ командване, и опериране от САЩ военни в Полша! И дали някой се съмнява, че ще има отговор от заплашената страна Русия и ще говорим за "непредизвикана агресия"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи