Захарова: Започвам да се тревожа за състоянието на Бербок. Или има нещо с паметта, или с логиката ѝ

Захарова: Започвам да се тревожа за състоянието на Бербок. Или има нещо с паметта, или с логиката ѝ

Изявлението на германския външен министър Аналена Бербок, че руският президент Владимир Путин отказва да участва в преговорите за разрешаване на конфликта в Украйна, ни кара да се тревожим за нейното състояние. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, предаде ТАСС.

В интервю за телевизия ZDF Аналена Бербок каза, че половината свят работи за защита на мира всеки ден, „но това изисква и руски президент, който, за съжаление, изобщо не е готов за разговори“. 

„Вече започвам да се тревожа за състоянието на Бербок. Или има нещо с паметта ѝ, или с логиката ѝ, или... Нека да напомним на германския министър това, което вече знае целият свят, а не само неговата „половина“", пише Мария Захарова в канала си в Телеграм. Захарова подчерта, че ЕС, САЩ и Великобритания „буквално ежедневно“ вземат решения за увеличаване на оръжейните доставки за зоната на конфликта. „Ако това съвсем сериозно имат предвид под „защита на мира“, то тогава дисертациите в германското външно министерство са написани от изкуствен интелект, който не е бил зареден с нищо друго освен с прессъобщения от сайта на Държавния департамент“, продължи говорителката на руското външно министерство. 

Тя припомни, че Русия се е съгласила на разговори веднага, „щом Киев я е помолил за това през пролетта на 2022 г.“. „Вярно, тогава тогавашният британски премиер Борис Джонсън отиде при Зеленски и убеди представителите на киевския режим да ги прекъснат“, отбеляза Захарова.

„Под натиска на САЩ през септември 2022 г. Зеленски подписва указ, с който забранява всякакви преговори с Москва. Така че за какво е тази Аналена?“, пита Захарова.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • nan

    23 Май 2024 9:15ч.

    навремето си мислех, че калинките са гербаджийско творение, но появата на Бербок, Щолц, Маню, прибалтийските нео-нацистки пудели, Лайнен, Борел, Блинки и прочие либерална сволоч, ме накара да се замисля за мащабите на метастазата, която са пуснали глобалистите в т.нар. "цивилизован свЕт".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    23 Май 2024 9:55ч.

    Явно ще се окаже, че това си е стандартна практика за управление на подмандатни територии от време оно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вундеркинда Бербок

    23 Май 2024 10:40ч.

    Пак да кажа , че всичко идва от батута . Тази майсторка на скока често си е удряла чутурата в тавана. На лошият и английски , липсата на елементарни познания във всички области и постоянните лапсуси се смеят и в собствената и страна , а търговията преуспява с тениските с нейни "бисери". Който се прави на врял и кипял , обикновено дрънка врели - некипели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дарт Вейдър

    23 Май 2024 11:20ч.

    Прав си, колега, изтървали са ги от една и съща психиатрична клиника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аналена Бербок

    23 Май 2024 14:43ч.

    призова Путин да промени политиката си на 360 градуса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    23 Май 2024 9:21ч.

    В мин съвет на Германия има квота за хора с умствени затруднения.Тя е назначена по тази линия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hristo

    23 Май 2024 10:28ч.

    Браво бе,не те е срам ,,ти си нетолерантен пещерняк.. :-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 333

    23 Май 2024 9:36ч.

    И такива АНАЛИ управляват Европа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в аналния стадий на развитието (по Фройд)

    23 Май 2024 9:38ч.

    Тая аналена името й издава, че е изакана от дявола.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стамат

    23 Май 2024 9:46ч.

    Тая Бербок май са я кръстили на начина и на зачеване!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    23 Май 2024 9:47ч.

    евро-атлантическа ценност: «Either you're a fascist, or you're nobody.»

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Том Сойер

    23 Май 2024 9:57ч.

    Тя Аналенчето няма повече акъл от Грета, ако ме разбирате.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Машка Алкашка

    23 Май 2024 10:09ч.

    Наздаровья!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелената зделка

    23 Май 2024 10:28ч.

    За Зеленски става дума. Тя има съвсем прост принцип: всичко черно е зелено, бялото също, на зеленото е червено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Родилен процес: мозъкът ражда размисли, коремът ... знаете какво

    23 Май 2024 10:32ч.

    Случва се проява на специфични белези на поколенчески, технологични, исторически и културни особености. Осмислянето на сложни текстове, което предполага полагане на действително тежък интелектуален труд от индивиди, които са достатъчно израснали да боравят свободно с разнообразен, осмислен понятиен апарат и обладаващи способност за абстрактно, многопланово мислене, се заменя с възприемане на информацията чрез разни кратко просветващи флашове. Картината, далеч по-рядко -диаграмата, схемата, вместо да играе традиционната роля на подпомагащ мисловния процес инструмент, се превърна в основно средство на мислене, информиране, общуване. Актът на мисленето се заменя с акт на потребление, а това има последици! Нима забравихте вчерашните мисли и съждения на Караганов? Ето извадка за бързо припомняне: "Третото предизвикателство е деградацията на човека и обществото, на първо място в относително развития и богат Запад. ....но и откъснатост на човека от традиционната му среда на обитание, в която той се е формирал генетически и исторически. Нараства безкрайното потребление на данни, което уж трябваше да доведе до масова просветеност, но все повече води до масово оглупяване, до увеличаване на възможностите за манипулиране на масите не само от страна на олигархиите, но и от страна на самите маси – охлокрация на ново ниво. ..... И античовешките или постчовешки идеологии, ценности и модели на поведение, които не само се поощряват, но и се налагат, с цел отричане на естествените основи на човешкия морал и на практика на всички основни ценности." "Страховете се виртуализират. Форматирането на съзнанието в клип-формат заплашва с всеобща интелектуална деградация. Вече виждаме почти пълната загуба на стратегическо мислене на европейския елит, какъвто, в традиционния меритократичен смисъл на думата, просто не е останал. Пред очите ни се случва интелектуалният упадък на управляващите елити на САЩ – страна, притежаваща гигантски военен, включително ядрен, потенциал. " $Джаджите изразходват чудовищно количество енергия и време, които хората биха могли да използват за продуктивна дейност. Човечеството влезе в конфликт с природата, започна да подкопава самата основа на своето съществуване.$ "Сега и в Европа все по-често говорят за нуждата, ако не и желанието, за подготовка за световна война. Като в разгара на историческата безпаметност и интелектуалното безумство ще бъде забравено, че ако тя започне, на натовска Европа ще ѝ останат няколко дни, или дори часове, живот." "Демокрацията е един от инструментите, с чиято помощ олигархичните елити, власт и богатство имащите, управляват сложните общества."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • упадъкът на Германия в нейно лице

    23 Май 2024 10:42ч.

    Аналената (с ударение на второто "а") е точно такъв консумеристки чешит. Ни се кара, ни се води - изкуствен интелект, удовлетворяващ гастрономическите си и сексуални потребности отвсякъде. Плямпало, повтарящо натовски опорки, без бъкел да си разбира от работата и като военен министър преди, и като дипломат днес. И макар да обичам психологията, надявам се, се сещате, защо намразих терминът "потребност" през последните 35 години... Модерните психолози доста предозирано го спрягат в дискурсите си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • попр.

    23 Май 2024 10:42ч.

    *терминА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Психология

    23 Май 2024 14:03ч.

    Аз пък точно заради спекулациите с въпросните “потребности“ гледам на психологията като на псевдонаука.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грантаджиев Соросоид

    23 Май 2024 10:59ч.

    Другарката Аналена е професионална... скачачка на батут. Другарката Урсула е гинеколожка. Другарката Грета Тунберг не е завършила училище. Та тия големи бели птици (не лебеди) тръгнали да си мерят експертизата с полковник от КГБ и джудист. Изглеждат като рапани срещу свръхнова...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джибрил Джибров

    23 Май 2024 11:45ч.

    Тия големи бели птици, докараха черните лебеди в Европа. Но може би така ни се пада на всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бе аз мога да кажа

    23 Май 2024 11:36ч.

    за какво е тази Аналлена, но не знам от каква възраст четат тук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами че то

    23 Май 2024 11:47ч.

    Това правителство в Германия е номенклатура, назначавано по етикети / номенклатура, а не според способности. Вижте и останалите министри, вижте и канцлера. Вижте и ръководството на съюза. Те не били избирани. Не, те са неизбираеми! Но пък подходящи за назначение... ако са изпълнителни и не задават излишни въпроси. За който си спомня, такова беше положението и в предишния съюз, този на Съветите, и в неговите васални княжества, включително и в България. Резултатът го знаем. Сега го знаем. Още не го знаем за сегашния съюз, в когото се оказахме Н-тата република, редом и с няколко монархии, де.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    23 Май 2024 12:17ч.

    Човекът създава индустрия. Животното не създава. Всичко "зелено" е боклук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щом едно женско име съдържа -лена- в политически само план, разбира се,

    23 Май 2024 12:22ч.

    Притежателката му е пълна катастрофа - бербочката, парапетката, кремчето, гунчевата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Блага

    23 Май 2024 14:03ч.

    Е как да се тревожа за състоянието на един изкуствен интелект, при това с повредена пружина?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анналена

    23 Май 2024 14:05ч.

    По IQ Анналена не може да се класира у нито една IQ-класация. Супер тъпо парче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Doksan Dokuz

    23 Май 2024 14:25ч.

    Всъщност Захарова изобщо не пита „Така че за какво е тази Аналена?“. Този тъп въпрос задава тъпичкият преводач на „Гласове“. Захарова пита „Так о чем же это Анналена?“, което означава съвсем друго нещо на български.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелените чорапи

    23 Май 2024 18:05ч.

    Гледай си кочината, ма. Вчера се разбра, че Гъзпром след като придоби Бош щял да произвежда неговите продукти. Смешници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    24 Май 2024 6:40ч.

    Ан@лнияБербок е умствено изостанало същество което явно е в някаква паралелна реалност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи