ВМРО: Изборите в РСМ доведоха на власт най-антиевропейските и най-антибългарските сили

ВМРО: Изборите в РСМ доведоха на власт най-антиевропейските и най-антибългарските сили

Българите от другата страна на границата трябва да бъдат защитени от българското правителство!

ВМРО винаги е предупреждавала, че пред проевропейската риторика на Република Северна Македония се крие откровено антиевропейска политика, която следва неотклонно интересите на Белград. Изминалата кампания беше върхът на антибългарската истерия край Вардар. Всички политически сили декларираха европейска ориентация, но оправдаваха своето нежелание да вървят по пътя на интеграцията с политиката на българите. България и българите бяха сатанизирани като главните врагове на Македония и македонците. 

Първите изявления на новоизбрания президент на РСМ Гордана Силяновска-Давкова са демонстрация на ескалацията на антибългарската политика, която се проявява както срещу Република България, така и срещу българската общност в Македония. Отново повдигнатият въпрос за т.нар. македонско малцинство в България на практика поставя претенции за промяна в българската Конституция като условие за изпълнения на преговорната рамка за присъединяването в ЕС на Скопие. Абсурдните желания на Скопие имат за цел да оправдаят изолационизма и отказа за интеграция в ЕС с враждебната българска политика. 

На второ място трябва да отбележим, че представлява цинизъм да се твърди, че правата на българите в Република Северна Македония са конституционно защитени и гарантирани, както казва професорът по конституционно право Гордана Силяновска-Давкова. Десетки са случаите в последните години на посегателство над индивидуалните и колективните права на българите, които намериха израз в законодателните промени, довели до забраната на неправителствените организации на българите, разбивания и опожарявания на български културни клубове, заплахи и физически нападения над българи.  
ВМРО настоява за национален консенсус между всички политически сили в България въз основа на Рамковата позиция на правителството на Република България и декларацията на НС от октомври 2019 г. за разширяването на ЕС и присъединяването на Република Северна Македония. 

Ние апелираме правителството и всички държавни фактори да отхвърлят най-категорично претенциите за т.нар. македонско малцинство в България.

В предстоящата предизборна кампания за европейските и парламентарни избори всички политически сили са длъжни ясно да заявят своята позиция по Македонския въпрос и правата на българите в РСМ. 

 


 

Коментари

  • баба мара

    09 Май 2024 17:05ч.

    ами това означава да затворим страницата за ес на македония и повече да не се разправяме щом хората в македония така са гласували ние приемаме техния избор и повече не се занимаваме

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напротив, нека да се набутат в Европедерастията, ако може направо да се заврат и в Шенген и в еврозоната

    09 Май 2024 17:13ч.

    Няма да сме само ние негри тука. Нека и на вардарските украинци да им е гадно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    09 Май 2024 17:07ч.

    „македонизмът" е сръбска концепция за борба срещу всичко българско... а на ШАЙКАТА не й пука, че българите там нямат никакви права, че българският език е забранен и че антибългарската пропаганда там се провежда по същия начин, както и фашистката в украйна, но това са все „европейски ценности“ (в които все още вярват у нас само слепите и слабоумните)…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tитo е наш и ние не сме Taтoви

    09 Май 2024 17:27ч.

    За македонците (и не само), евро-членството вече не е "морков", а българска мyтpo-peкeтьopcка "тoягa" с "Гаранция - Франция" (както френската гаранция за Полша 1939-1940г.)! И въобще нямат намерение да заменят преклонението си пред Тито (който им осигури европейски начин на живот, свобода на придвижването и самочувствие) заради "историческите" лъжи, фалшификаци и peкeт от БKП+Б3НC+ДC-гюфт0вците на пpaвeшкия м@нг@л Taтo (който превърна Б-ия в циг@нcки партийни кaтyни)!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    09 Май 2024 19:06ч.

    Въпреки че говорите в трето лице, вероятно сте "македонец", който обаче изобщо не е наясно какво се е случвало в Титовия „рай“, и конкретно във Вардарска Македония след 1944 г., където са злодействали зловещите югославски тайни служби УДБА и КОС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    09 Май 2024 17:29ч.

    Специален поздрав за югозападните ни съседи, които имат географска посока в името си https://www.youtube.com/watch?v=KS8vy3Z5Lmk

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    09 Май 2024 18:55ч.

    Македонизмът е като украинизма - дяволска концепция за разделяне на единни народи. Навсякъде в такива проекти наднича наглосаксонският еврейски фактор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кузелич

    09 Май 2024 20:44ч.

    Едно време ВМРО имаха министри и управляваха министерства. Сега нули. Маргинали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    09 Май 2024 22:07ч.

    най- големите пре…. на ВМРО са кандидати за дупетати с гласовете на най-необразованите, един от тях е един бедняк, който нямал пари да си построи къща с легални документи Николай Орлинов Роев

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    10 Май 2024 0:01ч.

    Аз все пак да попитам. Люпчо Георгиевски не беше ли навремето председател на македонското ВМРО и не стана ли след това българин и що сега така се обърнаха нещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мира

    10 Май 2024 7:54ч.

    Как ще спасите българите в Северна Македония. Вие не можете да спасите българите в България. Един мандат управлявахте страната и какво - нищо! Сега идват избори и искате пак да седнете на софрата. Вече няколко избора сте извън нея. Всички разбрахме що за патриоти сте. Четири години крепихте Борисов и не разбрахме да имате различия. Все същата мафия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи