Вигенин: Няма да вдигаме ветото, каквото и предложение да дойде от Френското председателство

Вигенин: Няма да вдигаме ветото, каквото и предложение да дойде от Френското председателство

"Злоупотребите с мнозинства никога не са довели до добър резултат и смятам, че гражданите ще оценят какви са били целите на този странен сговор между ДПС, ГЕРБ и "Възраждане". ИТН е изпълнителят на тази поръчка. Това е една разцепена група, която една част вероятно ще остане в това ново мнозинство, а другата ще продължи да се дистанцира, както направи вчера."

Това заяви заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на БСП Кристиан Вигенин в предаването "Преди всички" по БНР.

Той посочи, че всички са признали, че отстраняването на Никола Минчев е политическо и то не е свързано с неговата работа, а новото мнозинство неуспешно се е опитало по бързата процедура да си назначи нов председател и да овладее окочнателно парламента. "Това е един сговор между съвсем различни политически формации, където най-малкото общо кратно вероятно са интереси, които не са на повърхността", смята Вигенин.

Според него това, че управляващата коалиция е анти-Борисов не може да се обърне срещу нея, защото "Борисов е символът на една система на управление, която е вредна за България и тя сега прави опит за реванш." Той припомни, че БСП се бори срещу тази система от години. "В движение се накачиха на този влак и други формации. Първа беше "Има такъв народ", както се оказа, очевидно с други намерения. Според мен целта на ръководството на "Има такъв народ", след като провали два парламента, а сега е напът да провали и третия, е била тази енергия за промяна да бъде унищожена, за да се даде шанс отново на статуквото. И мисля, че нито избирателите, нито всички колеги от "Има такъв народ" са съгласни да участват в този спектакъл", каза още заместник-председателят на парламента.

"Ние работим заедно, защото казахме, че ще изградим един нов тип държава. Този модел, който беше създаден от ГЕРБ, ще бъде променен и ще имаме истинска европейска демократична държава с ясни правила и с ясна конкуренция в икономиката - край на източването на средства от обществени поръчки и подхранването на олигархични кръгове с парите на гражданите", категоричен бе Кристиан Вигенин. Той призна, че този процес е труден, но вече е започнал и сега предишната система се опитва да спре тези усилия. "Тук въпросът е как ще реагират гражданите - дали ще си вземат държавата обратно, или ще я дадат отново в ръцете на тези кръгове", отбеляза социалистът.

По неговите думи в следващите дни ще се спука и следващият балон - темата Северна Македония, която бе употребена по най-брутален начин от "Има такъв народ", за да оправдае своите въртеливи движения от последните седмици. "Категорично няма да има вдигане на ветото. Каквото и предложение да дойде от френското председателство, то предстои да бъде обсъдено, но това не може да стане в следващата седмица. Имаме достатъчно време да видим дали то е добро за България, какви са следващите стъпки и да изградим стратегия. Няма никаква спешност по този въпрос", подчерта Кристиан Вигенин. 

 

 

Коментари

  • АЛО, ЧЛЕНОВЕТЕ НА БСП! ВИЕ НЕНОРМАЛНИ ЛИ СТЕ, ЗА ДА СТОИТЕ В ТАЯ ПАРТИЯ?

    17 Юни 2022 11:35ч.

    Другарката Корнелия Нинова излиза пред Народното събрание, за да подкрепи протест на който се проклина руския президент Владимир Путин и който протест е за пълното унищожение на Русия и руснаците чрез използване на оръжие. Протестът е организиран от Христо Иванов, нещото Мирчев и геерал Наско, но Корнелия го подкрепя

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • партизанското движение в България, 2020-202x

    17 Юни 2022 11:44ч.

    Гледате мача и не разбирате нито кой за кой отбор играе, нито какво се случва на терена. Тука се прави ешелонирана отбрана, работят отряди под чужд флаг и т.н. Работата е сериозна! Другарката Нинова е Много Наш Човек!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той посочи, че всички са признали, че отстраняването на Никола Минчев е политическо и то не е свързано с неговата работа, а новото мнозинство неуспешно се е опитало по бързата процедура да си назначи нов председател и да овладее окочнателно парламента.

    17 Юни 2022 11:35ч.

    Нещо не схващам как в парламента работата на който и да било не е политически въпрос?????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайдукът Софиянски, Стефан

    17 Юни 2022 11:38ч.

    Не сме забравили, че Кристиан Вигенин веднага след нацисткия преврат в Киев 2014 г. го подкрепи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не само го подкрепи,

    17 Юни 2022 11:42ч.

    Ами ходи да подскача на Майдана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В. И. Генин

    17 Юни 2022 12:30ч.

    Когато си сред вълци, трябва да виеш по вълчи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обърсаха се отзад с него

    17 Юни 2022 13:10ч.

    А той бе изцапан завинаги

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що е четворната управляваща коалиция?

    17 Юни 2022 11:53ч.

    Единственото което Вигенин би могъл да познава добре е управляващата коалиция, а именно: "Това е един сговор между съвсем различни политически формации, където най-малкото общо кратно вероятно са интереси, които не са на повърхността". Човек мисли от собствен опит, такова състояние на нещата е най-естествено за него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    17 Юни 2022 12:09ч.

    Ами не е така, Минчев раздели гласуването на предложението за изслушване на Генчовска на две части – първа, дали да има изслушване, втора, дали да бъде открито или закрито, при положение, че предложението си е поначало за закрито. Така постигна изслушването да е открито и предателските договорки на Про100киро да не станат достояние на депутатите. И затова се раздели с поста си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    17 Юни 2022 12:25ч.

    Опитите както на Вигенин, така и на останалите бесепари – Божанков, Нинова, да приписват на „Възраждане“ несъществуващи договорки с ДПС, ГЕРБ и ИТН, дори не са смешни, те са глупави. Защо една малка опозиционна партия, чийто електорат расте не с дни, а с часове, да трябва да се разграничи от останалата опозиция при искане за предсрочни избори, които ще й осигурят много по-голямо влияние?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен Радев токущо: „….едните пазаруват депутати в парламента…“!

    17 Юни 2022 12:27ч.

    Цената на продажник от снощи е € 3 000 000. (информацията е сигурна) Днес е напазаруван този кретен, депутат от ИТН, бивш участник в Биг брадър, разбира се, който обаче излезе много по-гявол от предните 5 юди, които взеха по един милион.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Става много забавно,

    17 Юни 2022 12:38ч.

    Когато сюжет, свързан по някакъв начин с БСП, изведнъж привлича рояци конски мухи, с последващо монотонно изобилие от мазохистични излияния! Как БСП се разминавала окончателно с парламента, как "Корнела" съсипвала партията , как можело /убийствено елемнтарно/ "да подкрепи протест на който се проклина руския президент" .. Ами, просто "напразни усилия" на евтиния хейт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вигенин се излага, гледахме какво става в НС беше както го описва по-горе Живка.

    17 Юни 2022 14:37ч.

    Минчев спаси Петков защото ако бяха се разбрали неговите продажни действия можеше да го свалят още тогава. После Петков се опита да спаси Минчев което не беше законно защото НС е над него в йерархията и няма право да участва в дискусията. Вигенин обаче му позволи. Не сме забравили и че Вигенин бе първият мин. на външните работи посетил Киев след преврата наречен Майдан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пак клишета и утопични заклинания

    17 Юни 2022 14:39ч.

    Изграждането на "европейска демократична държава" замени идването на светлия комунизъм. Махането на Минчев не е само политическо, но също и заради системни недъзи, произтичащи от целите на партията му - елиминиране на парламентаризма и опонентите под лозунга за борба с корупцията и конфликти на интереси, и установяване на силов западен фашистки режим у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи