Веселина Кацарова - арт директор на операта в Стара Загора

Веселина Кацарова - арт директор на операта в Стара Загора
Мецосопраното Веселина Кацарова е новият артистичен директор на Държавната опера в Стара Загора. Новината е съобщила зам.-кметът на града Иванка Сотирова, цитирана от „Телеграф“, пише сайтът ploshtadslaveikov.com.

 

Потвърждението от Кацарова, която живее в Швейцария, е дошло в събота вечерта. Тя е била поканена от спечелелия конкурс за мениджър на трупата режисьор Огнян Драганов и кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

Постът на артистичния директор предполага последната дума при определянето на репертоара, подпомагане на набирането на изпълнители и съдействието за участия по света. На този етап не били водени разговори за възнаграждение на именитата певица.

Наскоро Веселина Кацарова бе въвлечена в неприятен инцидент в Австрия. В Инсбург, където пристигнала за участие във фестивал за антична музика, тя е била нападната на улицата – по собствените ѝ думи от арабски бежанци. Певицата разказа, че двама млади мъже са я ударили в опит да я ограбят – заради това, че се развикала обаче, нападателите избягали.

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи