Украйна удари руско летище в Крим, обяви Зеленски

Украйна удари руско летище в Крим, обяви Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски официално обяви снощи, че армията на страната му е атакувала голямо руско летище на незаконно анексирания от Москва през 2014 г. Кримски полуостров, предаде Ройтерс. Агенцията допълва, че държавният глава е благодарил на своите висши военни началници за осъществения удар.

"Днес въоръжените сили на Украйна нанесоха прецизен удар по окупаторите в Джанкой, по летище", заяви Зеленски в традиционното си вечерно видеообръщение към нацията. По рано днес ДПА предаде, че Украйна е атакувала няколко обекта в Русия и незаконно анексирания Кримски полуостров с дронове и ракети, като се позова на информационна агенция РБК-Украйна. По данни на местни източници рано тази сутрин са се чули взривове на въпросното военно летище край Джанкой.

"Благодаря ви, воини! Благодаря ви за вашата прецизност. Благодаря на главнокомандващия (Олександър) Сирски за организацията на операцията", заяви още Зеленски.

Той изрази благодарността си към военнослужещите, осъществяващи "специални операции, особено важни операции, изключително значими операции за унищожаването на оборудването на руската армия, на нейната бойна инфраструктура".

Град Джанкой се намира в северната част на Кримския полуостров, уточнява Ройтерс. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Медведев

    18 Апр 2024 8:15ч.

    Русия в същия ден срина хотел с части приготвени за фронтовата линия и какво от това? Дайте да се хвалим след всеки удар и да пишем статия а? Удари ще има още много и от двете страни докато тоя клоун се пъчи. А въпросния удар, за който говори клоуна е направен с чуждо оръжие и чужди войници, та когато някой друг ти върши работата е редно да се замислиш за хвалене ли е или не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    18 Апр 2024 8:19ч.

    Много странно звучат новините от Украина в правилните медии - "обстановката на фронта е много усложнена, ВСУ нанесоха удари в Крим, Белгород, Воронеж.....и.т.н..". И зрителят/слушателят остава в недоумение - "правилните сили" удрят по "агресора", та откъде идват фронтовите усложнения!??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    18 Апр 2024 8:19ч.

    КАСАПНИЦА В ЧЕРНИГОВ! Русия окървави този украински град. Войната става все по-брутална и интересна. Преди минути масирани удари по Западна Украйна. Сега чакаме Биби да докаже, че е мъж....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    18 Апр 2024 8:20ч.

    Не е ударено самото летище, а склад с боеприпаси близо до летището. https://t.me/legitimniy/17722

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    18 Апр 2024 8:30ч.

    И какво ще последва от този удар? Хайде да познаем от първия път. Русия ще нанесе минимум 10 пъти по-тежки удари вследствие на които ще изгорят много складове за боеприпаси, летища на които няма да кацнат дарените F-16.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    18 Апр 2024 9:02ч.

    На един керченски мост му изтича експлоатационния период.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Медведев

    18 Апр 2024 9:37ч.

    Промитак, ти хубаво гледай мостовете. Има един мост във "великата" Кравария където седи сринат и даже не са отворили коридор за корабите още, не говорим за строителство. Иначе руския мост и да го ударят до 2 месеца пак е в строя, докато в усрайна и САЩ където падне там остава за винаги!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    18 Апр 2024 10:36ч.

    Керченският мост вече става излишен, тъй като изградена нова сухопътна ж. п. линия до Крим. По която пътят до Крим се скъсява с 200 км. : https://pogled.info/svetoven/russia/krimskiyat-most-shte-poluchi-poddrazhka-ot-sever.167297

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хвалбата е предназначена

    18 Апр 2024 8:47ч.

    За вътрешна консумация. Духът на хохолите пада и пада, все повече осъзнават на къде вървят нещата. Зачестяват случаите на предаване на фронта на мобики на ВСУ в ръцете на руснаците... Но задачата на Зельо все още не е изпълнена - "До последния хохол!" . Има още месо за изяждане... едва когато украинския фронт започне да се разпада от абсолютната липса на войници, ще бъде сменена и риториката. В близките месеци не го виждам това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аква

    18 Апр 2024 8:51ч.

    Божи, спри тая проклета война както намериш за добре. Ние искаме мир - може и на най- лошата цена!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ний в Америка си трудим за да има патрони

    18 Апр 2024 9:07ч.

    И ръкеди за украинското войнство! С нашто долъре трудулйубиви български муми изострят с пила куршума така чи да си върти върти в русляма докато го накрай на къйма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Залезът на Запада

    18 Апр 2024 9:47ч.

    Накрая, така нагло разпищолен, ще гръмнеш като новогодишен фойерверк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • белият прашец

    18 Апр 2024 9:08ч.

    Груба стратегическа грешка с много страшни за Запада скорошни последствия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дебилоидът се радва, а не знае какви сили на противодействието предизвиква

    18 Апр 2024 9:12ч.

    Военен завод за снаряди в САЩ е бил обхванат от пожар вчера. Също вчера, фабрика на германския ВПК претърпя взрив, има загинали и големи поражения в някои от цеховете и оборудването. Ако чакате западните медии да ви съобщават големи подробности за последствията, няма да доживеете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Медведев

    18 Апр 2024 9:38ч.

    В Британия също има взрив в такава фабрика, но както се казва в този случай с увеличението на производството се увеличава шанса за инциденти. Всьо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    18 Апр 2024 11:23ч.

    Просто Путин активира няколко спящи клетки. С надеждата да се досетят някои държавни ръководители, че тоягата има два края. А дано, ама надали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи