Украинците удариха нефтена база в Луганск, вероятно с американски ракети ATACMS

Украинците удариха нефтена база в Луганск, вероятно с американски ракети ATACMS

Украински войник от 12-а бригада на специалните сили "Азов" на националната гвардия стои до самоходно оръдие "Паладин" на фронтовата линия край Креминна, Луганска област, 28 януари 2024 г. Снимка: АП/ Efrem Lukatsy

Подразделения на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) атакуваха нефтена база в Луганск, вероятно с ракети ATACMS. Това съобщи председателят на движението „Ние сме заедно с Русия“ Владимир Рогов в своя канал в Telegram, предаде ТАСС.

„Бойци на въоръжените сили на Украйна нанесоха удар по Луганск. Ракетите удариха нефтена база, разположена в града. (...) По предварителни данни нацистите са атакували мирния град с ракети ATACMS с радиус на действие от 300 км от новата доставка на САЩ“, написа Рогов.

Снимка: ТАСС

„Късно през нощта врагът нанесе удар върху мирния град Луганск, обстрелвайки склад в покрайнините на града", написа в „Телеграм“ Леонид Пасечник, ръководител на т.нар. Луганска народна република, предаде междувременно БТА. По-късно Пасечник съобщи, че били петима служители на обекта са откарани в болница. Всички екипи на местното подразделение на руското министерство на извънредните ситуации са били изпратени да потушат пожара и да не допуснат да се разпространи в близките сгради.

Официално украинско изявление за инцидента няма. На видео, публикувано на сайтове на руски и украински военни блогъри, се вижда голям пожар, горящ на известно разстояние от жилищни сгради. Украински военни блогери съобщиха за удара, като един предположи, че е извършен с ракета.

Източник: ТАСС, БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Хм…,интересно,а къде са

    08 Май 2024 8:43ч.

    дремали руското ПВО? Очакваха около възкачването на трона от Путин нещо да се случи а сега се оказва че са проспали атаката!Не е ли време вече Шойгу и Герасимов да бъдат сменени от офицери от фронта?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    08 Май 2024 8:46ч.

    "...предположи, че е извършен с ракета." Защо "предположи"? Да не би да го е срам да каже, че в Луганска област има партизанско движение?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    08 Май 2024 8:46ч.

    Демек ударили са си собствената украинска територия. Русия всеки ден удря с десетки ракети по цяла Украйна. Общо взето всички ракети падат върху УКРАЙНА. Голямо забавление е войната на ЧУЖД ГРЪБ.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кузелич

    08 Май 2024 9:10ч.

    Който трие мнения ще го хване Паркинсон. Ще се клати, а няма да му е готино. 🥺🙄❤

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    08 Май 2024 11:07ч.

    а козлите, като теб, скоро ще отидат на екарисаж... Неизбежно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Овчаря на агнетата

    08 Май 2024 21:25ч.

    Кукузелич, пратил съм ти разгонения пръч. Надявам се скоро да се успокоиш. Не се притеснявай той не подбира и не е гнуслив. Наскоро ми го върна другата със сменения пол - Кукунелата. Дано не уморите животинката от несбъднати желания. От овчаря.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кузелич

    08 Май 2024 9:14ч.

    На всеки три дни укрите думкат по една рафинерия. Другари, это пиздец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за 1 спечелено ще загубиш 100

    08 Май 2024 9:32ч.

    Туй е нефтена база бе, не рафинерия. Какви работи му се привиждали на нашичкия натоффски манаф...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    08 Май 2024 11:04ч.

    ...за кузелите - нерде рафинерия, нерде нефтена база... на едро работят евроатлантите... що требе да знаеш, важното е да си наше парче...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    08 Май 2024 10:57ч.

    Тази сутрин :Бастър-копче на цялата енергосистема в 6 области на 404, както и на други енергийни и промишлени обекти, вкл. газохранилището Сыри и завод Антонов в Киев. Декомунизация на 404, чрез ликвидиране на енергомошности и преносна система, построени от СССР!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    08 Май 2024 11:09ч.

    Всъщност всичко е много е просто... Колкото повече укрите хвърлят западните си ракети по Русия, толкова повече руската армия ще ги мачка. Колкото по-далекобойни ракети се доставят на Украйна, толкова по-голяма буферна зона ще разчистват руснаците. А междувременно, нагло-саксонците и техните покровители от САЩ изпълняват плана си по масовото изтребление на православни християни, от една страна и окончателното разоряване и колонизиране на Европа, от друга страна! Така или иначе вече е ясно, че пъкленият план на глобалистите-сатанисти и този пореден кръстоносен поход срещу Русия, не успя. Сега въпросът е само в това, дали същите тези ще се примират със загубата си или ще ескалират до Трета Световна Ядрена война, след която нищо повече няма да има значение... Дори и глупаците вече го разбраха... Останаха само платените от Посолството (онова, на ул. Козяк) тролове, да вряскат и пръскат излишна слюнка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • глобалистите-сатанисти

    08 Май 2024 11:48ч.

    Са и от двете страни на фронта. Путин играе обща игра с глобалстите. Личен приятел му е Клаус Швааб, в Русия се вихреше и още има елементи на КОВИДИЗЪМ 😈 Русия припява на СЗО и зелените фашисти. В Русия ключовата банка е Сбербанк на сатаниста Греф ! Шеф на руската Централна Банка е Елвира Набиулна, глобалистка маша, лично отговорна за това 300 милиарда руски активи в злато да стоят в Западни трезори… И още много примери могат да се дадат. Русия за съжаление отдавна е “пробита” от вътре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    08 Май 2024 16:36ч.

    RE:.... 22:48 Фактите са такива. Изводите са от възможното достоверно инфо. Достоверността на анализа, в зависимост от височината на камбанарията. Да видим утре, дали Шойгу, ще си свали фуражката на входа под Спаската кула, ако е в кола номер 001? Или по-късно. След това да видим членовете на новото правителство. Силуанов, Марат Хуснулин,.....,..... има ли ги? И какво ще става в банката на Русия, ако ще става нещо? И тогава, може да се разсъждава, може би?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И руската пропаганда

    08 Май 2024 11:40ч.

    Като украинската. Когато атакуваме противникови нефтобази и електроцентрали - горди сме ! “Намаляме производствените и логистичните способности на врага !” … Но когато същият този враг прави същото по нас , ой ! “Това е тероризъм, стрелят по мирните граждани !”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    08 Май 2024 11:50ч.

    този на снимкътъ гледа много зверски,сякаш излязъл отъ пештеретъ, и ме плаши. така като гледам дълго оште ште събиръмиии къпачки за тези специални (като братятъ ни македонци) космиески екземпляри. чувам го как ръмжи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи