Украински журналист: Офицерите от ВСУ се страхуват да докладват за реалната обстановка

Украински журналист: Офицерите от ВСУ се страхуват да докладват за реалната обстановка

Командирите от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се страхуват да докладват на началниците си за реалната обстановка в зоната на бойните действия. Това мнение изрази украинският журналист Юрий Бутусов, който е и бивш съветник на министъра на отбраната на Украйна, предаде ТАСС.

„Значителна част от командирите на ниво батальон и бригада не съобщават достоверна информация за обстановката“, каза той в канала си в YouTube в сряда, „Те се страхуват да докладват достоверна информация за обстановката и възникващите кризи, за да не бъдат уволнени”.

По-рано Бутусов обвини президента на страната Володимир Зеленски в стратегически грешки, довели до провалите на въоръжените сили на Украйна. Той също така обвини Зеленски, че не желае да признае истината и уволнява представители на военното ръководство за доклади, съдържащи негативна информация.

Коментари

  • Жорж Ю.

    10 Май 2024 9:46ч.

    Наркомана от банковая изпада в истерия. Не искал да чуе, че на фронта цари безнадежност. Бягай шуте, докато е време и докато “твоите приятели” не те отпишат въобще.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дърто ченге

    10 Май 2024 9:53ч.

    Виж, разбираме те, че си стар професионалист и даже днес поуслугваш на Системата, обаче е смешно и даже нелепо по стар милиционерски начин да ни пробутваш такива прякори със съкращения на фамилните имена, защото миришеш на соц.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • День Победы

    10 Май 2024 9:51ч.

    Специално в Часов яр от поне месец воюват редовни части на НАТО. Това събрано от кол и въже украинско пушечно месо не може да го удържа като рубеж, ако насреща не са натовски професионалисти. Войната между Русия и НАТО отдавна тече неофициално. - западняците бяха принудени да се намесят и да отидат самите те курбан за измислената си демокрякция. Това, разбира се, от неудобство не се съобщава по медиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • от кол и въже са ви москалските главорези пандизчии

    10 Май 2024 9:56ч.

    НАТОвският войник е рожба на високоцивилизованото и хуманно западно общество

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • с атлантизма е приключено до броени месеци

    10 Май 2024 10:19ч.

    Това няма да попречи да го утилизират, както бяха утилизирани всичките професионали на (ч)урките... Надявам се, че ще отнеме по-малко от две години, защото пред вида на постъпващата поцинкована ковчежна фабрика за смърт, тия сами ще схванат, че е време за отказване...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин

    10 Май 2024 10:53ч.

    Нищо ново под Слънцето. Недалечната история помни такива случаи, знаем и как приключи всичко. А който се прави че не помни, ще трябва да минава пълния курс. Очевидно в украйна си падат да учат нещата по най-трудния начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    10 Май 2024 11:34ч.

    Залезът на марионетния укро-режим е някакво фарсово повторение на залеза на нацистка Германия. Фюрерчето Зеленски, обаче няма да дочака да се крие в бункера, а ще избяга в някое от именията си придобити с парите на европейския данъкоплатец.🤣

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    10 Май 2024 13:27ч.

    Нали не се съмняваш че тази заповед за международно издирване издадена от Русия за Зеленски е случайна? При нейното наличие той със сигурност вече е следван от тези дето ще го очистят. Преди време по време на една пресконференция Путин отговори, че ако са искали до сега са щели да ликвидират Зеленски защото знаят всяка стъпка на кортежа му. Вече е на прицел и ако тръгне да бяга и неговите приятели не го ликвидират, руснаците няма да го пропуснат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не се косете

    10 Май 2024 11:45ч.

    август всичко приключва

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи