Трайчо Трайков се извини за реорганизацията на движението по бул. "Патриарх Евтимий"

Трайчо Трайков се извини за реорганизацията на движението по бул. "Патриарх Евтимий"

"Бих искал да се извиня за начина, по който Столична община прави реорганизацията на движението по бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен". Дори не говоря за достойнствата и недостатъците на самия проект" - това написа във "Фейсбук" кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков по повод на новата организация на движението там, срещу която протестите на живеещи в района продължават.

 

 

Трайков пише още, че бил поискал да има обществено обсъждане на проекта и на всички съпътстващи документи и изследвания, че ще бъдат взети предвид обоснованите предложения на гражданите и че едновременно ще бъдат въведени работещи компенсаторни мерки. "Много голям проблем за мен е, че не съм успял да убедя колегите, колко е важно да се работи именно с уважение и мисъл за местната общност, както и че съм допуснал информацията с мен да се споделя умишлено избирателно", подчертава районният кмет.

"Уморих се да повтарям, че нищо хубаво не може да се случи, ако не се помисли едновременно за легитимния интерес на пряко засегнатите, от които се очаква да платят цената. Опасявам се, че това може да стане прецедент, който да минира доверието в способността на районните кметове да представляват ефективно хората, които ги избират и по този начин да се загуби възможността за смислени градски промени", отбелязва Трайков.

Трайков информира какво следва, ако съдът остави нещата каквито са. Подготвил е доклад до Столичния общински съвет за преминаването на 105-те места от платения паркинг до Националния стадион към синята зона, където да могат да паркират и хората от подзона 2. Също от подзона 2 да може да се паркира двустранно по бул. "Витоша", а не само по източната част.

Трайков информира, че се подготвя и доклад за промяната на времетраенето и цените на зоните за платено паркиране в центъра, с приоритет за живеещите в непосредствена близост. "Говорил съм с кмета на Столичната община и общински съветници и очаквам добронамерено отношение и съдействие", отбелява той, но подчертава, че идеята е била всичко това да стане предварително.

"В по-средносрочен план съм поискал да проектираме подземен паркинг в района на кръстовището на ул. "Гурко" и бул. "Васил Левски", за което ни е необходимо съответното финансиране от Столичната община", съобщи още Трайков във Фейсбук.

 

 

 

 

 

Коментари

  • Не се извинявай,

    10 Май 2024 8:28ч.

    връщай обратно това, което беше.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    10 Май 2024 11:13ч.

    Чудесии с евро болшевишки привкус 4 години чакат Софиянци и сега е момента да пратят Терзиев да си гледа милионите на Аруба !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коректен, но файда никва

    10 Май 2024 15:25ч.

    , от учтивата му продуктивност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много голям проблем за

    10 Май 2024 8:44ч.

    нашата страна и за много хора е, че този мишок не е в затвора и вместо да се извинява да благодари на българския съд, който не си свърши качествено работата за да го тури в затвора. Золумите в енергетиката който той сътвори са непростими и не трябва да се забравят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    10 Май 2024 10:35ч.

    Съгласен съм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реалист

    10 Май 2024 9:29ч.

    ХА-ХА-ХА ! В България всички управляващи работят СРЕЩУ народа. Просто не им пука .За тях няма никакви последствия. ЗАСЕГА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    10 Май 2024 9:34ч.

    Трагично е когато отговорни постове се поверяват на хора, които не разбират и не знаят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трайчо е пример, как Възмездие винаги има и резила, саморазобличението са напълно справедливи!

    10 Май 2024 9:42ч.

    Да, изглежда не им пука за хората, като налапат кокала и се самозабравят, сякаш стават голямата работа и почват с ... репресии срещу народа! Обачеее, като не ги достига имащите "Долния" - иде безпощадния "Горния". И още Възмездие ще има. Браво за непримиримата гражданска СЪПРОТИВА и СИЛА на хората в София и този квартал. Даже призоваваме и жители на другите райони в София - хора ПОДКРЕПЕТЕ съгражданите си, утре и на вас може да ви стоварят подобни безумия застрашаващи живота и здравето ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За да се усвои 1 милион правят извращения, позор

    10 Май 2024 9:47ч.

    Местното самоуправление се саморазобличава като диктаторски режим. За да се "усвоят" едни милиони се правят ИЗВРАЩЕНИЯ застрашаващи живота и здравето на жителите на столицата, поредните. Оставка, долу алчността, лъжата, измамата и кражбата! Все пороци забранени с Божиите заповеди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трайчо!

    10 Май 2024 10:18ч.

    Трайчо Трайси

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нелегален

    10 Май 2024 10:24ч.

    да беше направил плаж...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фифелота Димитрова

    10 Май 2024 10:24ч.

    Сладката кака Трайка..още помним как кака Бойка Симитлийска го ожени на пожар...да се не разбере че либи хея повеке от леба...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лате кокос

    10 Май 2024 10:30ч.

    Хипстъри мустакати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники Дренчев

    10 Май 2024 10:28ч.

    Браво на Трайчо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горчивата истина на

    10 Май 2024 10:34ч.

    За почти 35 години дерьмократите напълно ос*аха хубавия ми роден град: янчулев, хайдука софиянски, боко тиквата, мутресата от самоковските села фандъкова и васко ухото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Пух

    10 Май 2024 10:45ч.

    До всички джендъри......Извинявай ,обувки не лъска...или казано.....извинението е второ нахалство

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    10 Май 2024 10:53ч.

    Просто изгонете хората от града. Държавата празна, всичко се бута в София, защото се краде ужасно много, а софия все пак съществува по неволя. Всичко останало е леш. всякакви модерни урбанисти трябвс да бъдат прогонени! Урбанизъм = градски тоталитаризъм, тъй като успеха на урбаниста резултира в висока компресия и гъстота на населението. Това е оксиморон за щастлив градски живот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щастлив градски живот

    10 Май 2024 11:10ч.

    Това е гореща вода на душа, омешана със студена; тоалетната ти е в къщи, а не на двора, но мирише, а и ти е по-голяма от мястото за спане (матрак на пода). Но пък има и забава, да си хвърляш боклука през прозореца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    10 Май 2024 11:34ч.

    Баш - модерните урбанисти са всъщност посредници на всякакви модерни свинчуги, да направят кочината още по-голяма, но за сметка на това модерна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    10 Май 2024 11:15ч.

    Няма по- грозно нещо от това инсталинарите във властта да вършат глупости и да се извиняват! Мнозинството българи не иска извинения, а условия за нормален живот!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мързелив дебел шофьор

    10 Май 2024 12:01ч.

    Наистина браво за прекрасната организация! Без ирония. Най-накрая има място и за велосипедистите, и за тролейбусите, и за пешеходците, и за мързеливите шофьори като мен, които искат и в хола си да влязат с колата. Който иска непременно да мине с автомобила си през центъра, ще чака. Време беше ламарината в центъра на града да се ограничи, за да могат пешеходците и ползвателите на градски транспорт да дишат и те, милите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Керпеден

    10 Май 2024 13:39ч.

    Тоя кретен не може 50 метра дупки по ул. Гладстон - от ул. Хр.Белчев до бул.Витоша да оправи. Там е като след бомбардировка! Една от дупките е дълбока около 40 см. и с диаметър около 50см. , а наоколо още няколко по-малки! Кретен! Лично пусках сигнали, а отговорът е, че трасето е "ПОНОСИМО"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калпазанче

    10 Май 2024 13:41ч.

    15000 лв. за консултации Терзиев ръси ежемесечно на фирмата на съпругата на съпартиец!!! Сигурно има ежемесечно ресто!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чекай сега

    10 Май 2024 15:47ч.

    Ама няма ли да го оправите без да трябва наново да лапате пари или само с "Извинявайте" ще приключите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    10 Май 2024 16:23ч.

    Не е продукт за котлован, само! А готов отдавна, за ул. "Майор Векилски", но не е далеч вече от това време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    10 Май 2024 16:45ч.

    Я уважаеми читатели, си представете следната сцена. По неясни причини в България настава политическа катавасия. Това е нещо като катаклизъм, но в доста по-мека и приятна форма. И така, вървите си вие по бул. "Нансен", кръстен на смахнатия арктически изследовател. Пристъпяте гордо с новите 700 левови обувкии - дясната е малко по-скъпа. Радвате се на отражението си във витрините, безгрижно си свируката "Singin' in the Rain". А то наистина вали. Пролетен дъжд, но не толкова тих като в стихотворението на Лилиев. Вървите си, подсвиркват и хоп - пред вас на тпотора виждате трима приклекнали продавачи на гевреци. И тримата, загърнати в дъждобрани. Всичко това става върху източниия тротоар на Нансен, по-точно до бившия "Кравай". На метри от ълъла виждате трима приклекнали продавачи на гевреци. Доближавате ги и усещате, че и тримцата, макар и надърждобранени, са ви познати. Първият е кроткият Трайчо. Познавате го по очилата е печалния поглед на сритана булонка. До него е приклекнал друг геврекчия. От двете му страни стърчат охранители. Под дъждобрана той стиска китарка. Свири и пее: "Бе тъмна нощ, / небето беше без луна / на улица малка /видях аз паднала жена". Пее с характерното вибрато на пожарникар. Третият си е залепил мустаци с подвижна геометрия и е труден за разпознаване. Освен гевреци продава китайски вибратори с и изкустев интелект и пробиотици. А сега, уважаеми е ваш ред. Кажете искрено и лично, от кого от тримата ще предпочетете да си купите геврек!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре!

    10 Май 2024 17:39ч.

    Купувам си по един от тримата и им го нахлузвам до ушите. Поздравявам с готиния гердан и изпробвам новите си обувки върху меките им части.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алито от София

    12 Май 2024 10:52ч.

    Този нагъл боклук и Бойко Борисов не можа да го изтърпи и го изгони и го нагласи като кмет на Лозенец, а това адвокатче как не е корумпиран се вижда от стройтелството

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи