Службата за сигурност на Грузия: В Тбилиси се подготвят бунтове по сценария на „цветните революции“

Службата за сигурност на Грузия: В Тбилиси се подготвят бунтове по сценария на „цветните революции“

Организаторите на митинги в Тбилиси срещу законопроекта за чуждите агенти подготвят провокации с участието на грузински доброволци, воюващи на страната на Украйна. Това се казва в изявление на Службата за държавна сигурност (ДСС) на Грузия, предаде ТАСС. Според службата протестиращите в Тбилиси използват методи на „цветните революции“. Крайната им цел е да вземат властта със сила. Службата за сигурност призовава участниците в протестите да не се поддават на провокации и предупреждава организаторите на митинги, че при констатирано нарушение реакцията на служителите на реда ще бъде незабавна.

„Определени групи хора се опитват да организират провокации на митинги, които се провеждат в близост до парламента на Грузия, чиято цел е разработването на деструктивни и насилствени сценарии и които се финансират от конкретни политически парламентарни и извънпарламентарни партии и неправителствени организации от чужбина. В тези престъпни планове участват граждани на Грузия, които са в чужбина, по-специално определена част грузинци, воюващи в Украйна“, се казва в изявлението.

Според грузинската Служба за сигурност чуждестранни инструктори обучават участници в митинги срещу законопроекта за чуждестранните агенти, за да предизвикват провокации срещу служителите на реда и да създават хаос в страната. Протестиращите планират да парализират транспортни възли, да барикадират и блокират административни сгради. Организаторите на акциите, според разузнаването, получават пари от чужбина под формата на криптовалута. Те правят това, за да скрият чуждото си финансиране, обясниха от службата.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Така нареченият колективен Запад на нищо друго не е способен. Тази гнила псевдоцивилизация трябва да бъде избита до крак, като се започне от полезните им идиоти по места като Грузия и България

    08 Май 2024 11:59ч.

    А в България е оставена много недовършена работа още от първият Народен съд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТИКИ

    08 Май 2024 12:10ч.

    ГРУПИ ЗА ЛОВЕН ТУРИЗЪМ ДВАТРИДЕСЕТ ЧОВЕКА , ОБИКНОВЕННО ХОТЕЛИТЕ НЯМАТ ТОЛКОВА КАСИ ЗА ДА ИМ ПРИБЕРАТ ПУШКИТЕ Е ИМ РАЗРЕШАВАТ ДА ГИ СЪХРАНЯНЯТ В СТАИТЕ СИ , ЗА ОСТАНАЛОТО СЕ СЕЩАТЕ , ОБИКНОВЕННО СТРЕЛЯТ ЕДНОВРЕМЕННО И В ОХРАНИТЕЛИТЕ И В ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ДОКАТО ГИ СБИЯТ , В КИЕВ ТАКА БЕШЕ !!! ОТКЪДЕ ГО ЗНАМ ЛИ , СПИРКАТА ПРЕДИ КИЕВ БЕШЕ СОФИЯ , ПЕРСОНАЛА НА ХОТЕЛА МИ РАЗКАЗА , НАПИЛИ СЕ КАТ КОЗИ И ПОЧВАЛИ ДА СЕ КАРАТ , АА АА И ДА ИЗВАДАТ ПУШКИТЕ И ДА СЕ ЗАЧЕШАТ , БАТЕ КОЛКО СТРАХ БРАХМЕ НЕЯ ВЕЧЕР САМО НИЕ СИ ЗНАЕМЕ И ДАЧКОВ МИНАВАШЕ ПРЕД НЕГО ХОТЕЛ ПРЕДИ ВРЕМЕ , СИГУР ОФИСА МУ Е БИЛ НАБЛИЗО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как е "добро утро " на грузински?

    08 Май 2024 12:13ч.

    Че това да не е от вчера? А "революцията на розите" какво беше? Цветна, цветна, та дрънка! И кога беше тя? Преди има- няма 20 години, нали? Две десетилетия ли ви трябваха, че да ви светне истината?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха-ха

    08 Май 2024 14:44ч.

    Някой дали си мисли, че скандиранията на митингите през 1997 в България "Кой не скача е червен" и на майдана 2014 в Киев "Кой не скача е москал" са съвпадения?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • картечарите на позиции срещу наркотизираната тълпа

    08 Май 2024 13:50ч.

    Тая тамошна жълтопаветна сган знае ли, че имаме споразумение с НАТО след резила им от август 2008 г.- да ги изпозастреляме, ако продължат да наглеят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи