След встъпването си в длъжност: Путин се срещна с 91-годишната си учителка Вера Гуревич (видео)

След встъпването си в длъжност: Путин се срещна с 91-годишната си учителка Вера Гуревич (видео)

Следвайте "Гласове" в Телеграм

След встъпването си в длъжност руският президент Владимир Путин прие в кабинета си своята преподавателка от училище Вера Гуревич, която присъствала на церемонията, съобщават руски медии.

Путин, който положи клетва като президент за нов шестгодишен мандат, е приел Гуревич в работния си кабинет след края на официалната церемония в една от залите на Кремъл. На видео, разпространено от Кремъл, се вижда как президентът връчва букет цветя на своята учителка, а след това й помага да седне.

Повечето руски медии отбелязват, че Гуревич е изключително скъп до руския президент човек, благодарение на когото Путин е успял да оформи твърдия си характер.

В някои свои изказвания Путин неведнъж е изказвал благодарността си на учителката заради начина, по който го е възпитала и образовала. Признава, че когато има свободно време, двамата не пропускат да се чуят по телефона.

Преподавателката по немски език Вера Гуревич е била класен ръководител на руския президент от пети до осми клас в ленинградското 193-то училище. В мемоарите си "Владимир Путин. Родители. Приятели. Учители", тя разказва, че като ученик бъдещият държавен глава често участвал в сбивания, но пък винаги демонстрирал остър ум.

Източник: epicenter.bg

 

 

Коментари

  • Случаен

    08 Май 2024 21:27ч.

    Човек на жеста е.Не може да му се отрече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи