След 2-часова среща между ГЕРБ и ПП-ДБ: Няма окончателно решение за председател на парламента

След 2-часова среща между ГЕРБ и ПП-ДБ: Няма окончателно решение за председател на парламента

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Представители на двете най-големи партии в парламента ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС проведоха 2-часова среща в Народното събрание. Това се случи веднага, след като Вежди Рашидов закри заседанието, без да е избран негов председател, и насрочи следващото от 10:00 ч. в четвъртък.

"Разговаряхме повече от 2 часа. Имахме добър разговор и конструктивен тон. Това е първата среща, която ГЕРБ инициира за търсене на подкрепа и съгласие по ключовите въпроси, които стоят не само пред парламента за избора на председател, но и като цяло тези, които стоят пред държавата ни. Говорим и за всички бъдещи, законодателни инициативи. Трябва да търсим решения", каза Десислава Атанасова от ГЕРБ след срещата и допълни, че все още няма окончателно решение за председател на парламента.

В следващите дни ще бъдат инициирани работни групи с всички партии, които ще търсят консенсус за законодателни инициативи -  еврозона, Шенген, правосъдна реформа, цените, инфлацията.

"Най-важното сега е да стигнем до съгласие сега кои са приоритетните секторни политики за държавата ни", допълни Атанасова, но не отговори нищо на въпроса дали това е разговор за правителство.

Основното нещо, което говорихме, е, че за да работи НС, трябва да има ясни приоритети. Те са достатъчно ясни - Шенген, Еврозоната, ПВУ, и правосъдната реформа, каза съпредседателят на ПП Асен Василев.

"Смятаме, че трябва да се гласува бюджет достатъчно бързо, но той не е законодателна инициатива на парламента. За да заработи НС, е необходимо да се стиковат много точно програми, версии на закони, и всичко това, което обсъдихме днес. Това ще отнеме някакъв период от време, в който по-добре да се стиковат програмите, отколкото да се прибързва с непремерени ходове и скандали", допълни Василев.

От ГЕРБ в разговорите участваха Росен Желязков, Десислава Атанасова, Томислав Дончев, Деница Сачева, Теменужка Петкова и Даниел Митов, а от ПП-ДБ - от Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов и Николай Денков.

 

Източници: dariknews.bg, NOVA, "Труд"

 

 

 

 

 

Коментари

  • F-тринаесе

    12 Апр 2023 17:52ч.

    Двете свраки с четирите крака...Не виждам да имат полезни ходове, без сваляне на шортичките на глезените.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайдукът Софиянски

    12 Апр 2023 18:29ч.

    Кой да И каже на туземната колониална администрация, че днес 12 април, е Ден на космонавтиката. Знае ли някой от тези игноранти, че Народната Република изпрати в Космоса Георги Иванов и Александър Александров? https://www.youtube.com/watch?v=U73v6EVksb4

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    12 Апр 2023 18:41ч.

    Фрагментацията и политическата криза са нещо много интересно и вълнуващо. Това означава, че президент Радев ще управлява още много дълго.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    12 Апр 2023 18:58ч.

    ПъПъДъБърастите отново ще оставят Цар РРадев да управлява

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    12 Апр 2023 19:56ч.

    Да хвърлят ези-тура, все едно кой мерзавец ще бъде председател...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи