Сергей Кривонос: На украинските сили край Часов Яр не им останаха нито хора, нито техника

Сергей Кривонос: На украинските сили край Часов Яр не им останаха нито хора, нито техника

Украинските сили край Часов Яр са в изключително тежка ситуация, нямат хора, техника и нормална разузнавателна работа. Това съобщи генералът от въоръжените сили на Украйна в оставка Сергей Кривонос. Според него загубата на Часов Яр ще създаде заплаха за украинските позиции в Константиновка, както и за Славянск и Краматорск, предаде ТАСС.

"Въз основа на разговори с тези, които са там, мога да кажа, че думата "тежко" не предава реалното напрежение там. Момчетата, преминали през боевете при Работино и Бахмут, в Авдеевка, казват, че всичко това е било детска игра в сравнение с това, което се случва сега в Часов Яр. И задават въпроси: „Къде са хората, къде са оръжията, къде е правилно организираното разузнаване?", каза Сергей Кривонос.

Кривонос добави, че командирите на украинските бригади „нямат нито хора, нито необходимото количество техника“, докато руските сили имат значително предимство, особено в тежката артилерия. Както отбеляза генералът в оставка, загубата на Часов Яр ще създаде заплаха за украинските позиции в Константиновка, както и при Славянск и Краматорск.

По-рано съветникът на ръководителя на ДНР Игор Кимаковски каза пред ТАСС, че първата линия на отбраната в Часов Яр се държи от наскоро мобилизирани сили и украинските сили в града всеки ден понасят тежки загуби.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Хм...

    18 Апр 2024 14:30ч.

    Казаха ви, че има лесен начин...денацификация и неутралитет...не, та не....заслужавате си всичко, което ви се случва...ш#б@ни нацисти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъхъ

    18 Апр 2024 14:44ч.

    Малко им е даже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    18 Апр 2024 14:43ч.

    сатанистите са световно зло и в момента унищожават руснаците (по-точно мъжкото население) в Украйна и в Русия, принуждавайки ги да се самоизбиват. и наскоро са дали партида прясно напечатани зелени хартийки на дрогираното еврейче да изгради нови гробища за още 1,5 милиона (!) гробове… а мръсниците от КОХОРТАТА на р. радев са щастливи, че изпращат оръжие за заличаване на славянския генофонд, заявявайки, че са US „верни съюзници“ - без изобщо да имат мозък да проумеят, че никоя страна от НАТО няма военна база на амер. земя и сме окупирани колонии...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    18 Апр 2024 16:10ч.

    Е как няма да са щастливи, като имат нетни приходи в особено голям размер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелените чорапи

    18 Апр 2024 17:35ч.

    Вече на едно превзето село месечно се радват копейкаджиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик за колесник

    19 Апр 2024 2:48ч.

    Сладкишче, някой съди ли те, че се радваш на прайда!? Забавлявай се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красимир

    18 Апр 2024 19:56ч.

    Днес май е тъжен ден за "зелените чорапи", "новия кмет", "Sin" други хрантутници на Козяк!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи