Секретарят по отбрана на президента: Главчев доказа партийна принадлежност на кабинета

Секретарят по отбрана на президента: Главчев доказа партийна принадлежност на кабинета

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Нямам спомен министър да е престоял седмица в служебен кабинет и впоследствие да бъде освободен" - това коментира във Facebook секретарят на президента по сигурност и отбрана Димитър Стоянов, който беше и служебен министър на отбраната през 2022 и 2023 г. 

Според него причината за това предложение не се корени "в доказания професионализъм на все още действащия министър", а се крие "в нефелните конституционни промени, пробутани от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС". 

Стоянов добавя, че няма спомен и политическа партия да се е намесвала в съставянето на служебен кабинет на президента Радев (като отбелязва, че Плевнелиев е "излишно да го коментира"), нито във функционирането му.

"С тези си действия служебният премиер доказа партийна принадлежност на кабинета "Главчев". Зная, че ще им е трудно да го разберат, но все пак се надявам на направят опит Венко Сабрутев, Настимир Ананиев и Ко да го проумеят, че този служебен кабинет е в резултат на предложените от Христо Иванов и гласувани от тях калпави промени в основния закон на държавата", казва още секретарят на президента по сигурност и отбрана.

Остава открит въпросът за причините за исканата оставка, пред кого ще бъде представена, къде ще се проведе дебатът за нея и т.н., посочва още Димитър Стоянов. 

След като вчера служебният премиер Димитър Главчев предложи Даниел Митов за служебен министър на външните работи на мястото на Стефан Димитров, персоналната промяна в състава на кабинета трябва да бъде одобрена и от президента. Предложението на Главчев дойде часове след изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който пред симпатизанти обяви, че в служебното правителство партията му подкрепя единствено министъра на отбраната и поиска смяна на министъра на външните работи.

Източник: dnes.dir.bg

 

 

Коментари

  • Гражданин

    16 Апр 2024 14:33ч.

    А вие друго ли очаквахте? За всеки непредубеден наблюдател е ясно кой, какво и защо върши в последните така нар. демократични години!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страхил Ангелов

    16 Апр 2024 14:58ч.

    Основният проводник на неоколониалната политика, която задушава държавата и народа ни е Борисов, който очевидно е изпаднал в тежка и непреодолима зависимост от недобронамерени и нехаещи за българския народ външни сили. Този човек е воденичен камък, който тежи на всички ни и завлича България в бездната на поредната национална катастрофа. С такъв тип "лидери" въобще не може и дума да става за отстояване на национални интереси и какъвто и да било суверенитет. Борисов е вече толкова наведен и обезличен, че няма мерзост, която не би подкрепил кадето и да било по света и най-вече у нас, само и само да спечели някоя и друга червена точка пред началниците му, които всъщност са едни най-обикновенни восъчни фигури, на които той продължава да се кланя затънал в страхове, параноя и тежки зависимости. Проблемът е, че както е казал Марк Твен, много по-лесно е да заблуждаваш хората, отколкото да се опитваш да ги убеждаваш, че са заблудени. Жалка и тъжна картина представлява днес Отечеството ни - унижението е тотално и повсеместно..... Да се надяваме, че идва нов ден и скоро ще съмне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dimitrov

    16 Апр 2024 15:07ч.

    Напълно съм съгласен с оценката за Тиквата! Има и друго. То е, че ръководните кадри на "умните и красивите" с техните НПО-та са също подвластни на Козяк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    16 Апр 2024 15:01ч.

    Ето изключително удобен случай Радев да покаже "мъжкарство" и да не подпише указа.Нема да се разцепи земното ядро зарад некъф си външен министър, но поне генерала пилот ще покаже, че не може американски ЗАМ МИНИСТЪР да сменя нашия външен министър.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dimitrov

    16 Апр 2024 15:10ч.

    Радев също е подвластен на Козяк и то сериозно много. Обаче, в този случай може да се противопостави на Тиквата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галя от Посолтвото

    16 Апр 2024 15:22ч.

    За владеещите немски език интересна статия за тайните операции на ЦРУ "Златна рибка" в 404. https://www.ganzewoche.at/inhalte/artikel/?idartikel=14649/Geheim-Kommando-Goldfisch

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мисъл и емоция

    16 Апр 2024 15:11ч.

    Чичо Митко, ама вие сте направили изненадващи и проникновени "открития"! Ако изследваме хипотезата, че премиерът на страната е отдалечен от всякаква принадлежност, а е просто един горд и достоен, че и честен гражданин, знаете ли на какви чести случки щяхме да ставаме ежедневно свидетели. Премиерът разпорежда нещо със сериозен и нетърпящ възражение глас, а отсреща му се смеят, сочат го с пръст, затварят телефона от досада. Това е най-безобидното - може и псувни да отнесе! Вие, чичо Митко, не знаете ле, че цялата държавна машина се оплетени като черва - всеки е на някого и е поставен да прокарва и брани партийни, групови, кланови, персонални интереси. Напълно негодните, но в близки връзки с върховете, стоят там заради трупането на стаж за пенсия! Вие да не си въобразявате, че те са там за да вършат полезна работа за Родината???????????? Още по-абсурдно е, че по някакъв магически и направо невероятен начин, в лицето Главчев се преплетоха много условия: 1. Не искал, но пък имал желание; 2. Получи агреман от Галя Козяшка и скромно кимване от Урсула Първа Европейска; 3. По едната гола случайност стана така, че в този момент беше в Менюто; 4. Банкята се съгласи да го "даде"! Ако някое от тези предварителни условия не беше налично, щяхме да приближавеме деня на улични безредици и разграбване на магазини. Поради безумна конституционна реформа, която Мравоядов не помни да е правил и затъването на обществото в пълна безпътица и липса на смисъл!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    16 Апр 2024 19:51ч.

    Защо изобщо се намесват в схемите на Боко и не си гледат триморския рахатлък !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво падение!

    16 Апр 2024 15:15ч.

    Бабуинът Боку за пореден път доказа , че пред Козяк е... пудел. Беше натирил Къдрокосавата Сю защото същата опита преврат в ГЕРБ срещу него! Сега му свирнаха от Козяк и мигом се просна ничком да им ближи подметките.Какво падение и липса на грам достойнство?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киек

    16 Апр 2024 15:36ч.

    За петмилионен електорален корпус е детска игра чрез избори да катурне всяка сглобка. Излезте, гласувайте против ГЕРБ, ППДБ, ДПС и те ще паднат, защото народът се е ИЗПРАВИЛ! Нямат шанс, само гласувайте против тях. Никакви ала-бали и шменти капели не могат да променят пропорцията при 80% избирателна активност: 70% минимум за "добрите" и аут за "лошите". Тарторите - пр

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    16 Апр 2024 19:52ч.

    Така е ! Гласувайте с отвратителен КЕФ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    16 Апр 2024 16:27ч.

    че кои се е съмнявал това е кабинет на борисов сега ще ги сменя и сутрин и вечер радев да не подписва указите иди ми доиди ми нито един глас за герб

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    16 Апр 2024 16:38ч.

    Политическата кариера на Главчо е изцяло творение и приумица на Негово Високотиквие. Всичко започва така. В един есенен следобед на 2008 г. Главчо е въведен в банкянската резиденция на Владетеля. Тиквун е в изключително благоразположение. Благоутробието му е пълно, газовете шумно отпърдени. Току-що е опитал печен картоф от новата дворна реколта сорт "Санте". Запалил е пура, отпил е от любимото си уиски "Мата Хари". Гъделичка го прелестната микстура от вкусове в устата, допълнена от усещането за космическа пустота в главата. В този сладък момент въвеждат и му представят Главчо. Предлагат му го за депутатин. Тиквун с любопитство разглежда нововъведения. Тръгналото на заник есенно слънце като в огледало блести и се отразява в лъскавата олисяла глава на Главчо. Игриви отблясъци, същински слънчеви зайчета, блстят и сладко слепят очите на Тиквун. Той присвива очички и загадъчно се усмихва като същенска Мона Влиза. Радва се на нещо, но най-вече на вида на Главчо. Той напомня за нещо средно между смирен книжен плъх-чиновник и по детски забавен педя човек нито косъм брада. "Има нещо пленително в това човече" - мисли си Тиквун. Дръпва от пурата и продължава наум да си мисли - "Сигурно жена му го бие в свободното си време. Полезен ще е и едва ли ще посмее да поиска голям надник". На другия ден Главчо е нает. Днес творението на Тиквун е премиерин на България. Получил е телеграма да разкара министъра на външните работи. При това нареждането е без думи, а изразено само чрез пърдене по телефона с използване на морзови ре-минорни флатуленции. Сигурен съм, че Главчо за първи май може да поиска да бъде уволнене по естетически причини Мундоров - фамилията му звучи доста грозно. След него иде ред на Глушков - той пек е твърде висок ръст. Следващите предложени за уволнение ще бъдат избирани чрез лотария и по заповед на щуката. Бедни, бедни Главчо! Защо не умря в Сметната палата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    16 Апр 2024 18:39ч.

    КУКЛИ НА КОНЦИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пипането на конституцията от криминалните престъпници беше последния гвоздей в ковчега на петата българска държава

    16 Апр 2024 19:04ч.

    Бог да я прости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълтохубавец

    16 Апр 2024 19:50ч.

    Хсйде да оставим, Боко Тиквоний, но да се запотаме огромният процент обикновени , дори 7знурени от живота българи, които гласуват за това мутренско съшество. Дай да се запитаме защо? Приказките за клиентела или купени те са процент, но не значим в общата маса гласовоподатели на Бабуина. Манталитет български...или да чакаме членоразделният приятел на Дачков, дон Райчев да обясни мучащо необяснимото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    16 Апр 2024 21:12ч.

    Хайде, Радев, размахай юмрука пред президенството! Или този жест е само когато влязат теб да проверяват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи