САЩ заявиха, че няма да поемат „бойна роля“ в Украйна

САЩ заявиха, че няма да поемат „бойна роля“ в Украйна

Съединените щати не възнамеряват да поемат „бойна роля“ в Украйна. Това подчерта координаторът по стратегически комуникации към Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби. Така той коментира изявленията на украинския президент Владимир Зеленски в интервю за американската телевизионна компания PBS, съобщава ТАСС.

„Това е съвсем различна битка. Президентът даде да се разбере, че няма да има ботуши (на американски войници) на земята (в Украйна – бел. ТАСС). Съединените щати няма да поемат бойна роля във войната в Украйна“, каза представителят на Белия дом, докато разговаряше с репортери на борда на самолета на президента Джо Байдън от Вашингтон за Пенсилвания. Кърби бе помолен да коментира думите на Зеленски, който в интервю за PBS всъщност се оплаква от факта, че съюзниците на Израел „не на хартия“ са предоставили помощ за отблъскване на атаката на Иран, а Украйна е в различна позиция.

"Ние отдавна говорим, че няма да участваме в бойни действия в Украйна. Президентът (Байдън) беше много последователен, говореейки за това“, отбеляза Джон Кърби. На въпроса дали това се дължи на факта, че Русия е ядрена сила, той отговори: „Ние сме много последователни в говоренето за това. Това е напълно различна битка, различни обстоятелства". „Различни обстоятелства", повтори отново Кърби, когато го попитаха за втори път за ядрените оръжия на Русия.

Той също така беше помолен да характеризира ситуацията, в която в момента се намират Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). „Невероятен е стресът, на който са подложени“, каза Кърби. „Особено в Донбас, където руснаците продължават да напредват на запад от Авдеевка Има известно раздвижване и на юг“, каза говорителят на Белия дом. Според него украинските въоръжени сили имат „спешна нужда“ от боеприпаси.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • "Според него украинските въоръжени сили имат „спешна нужда“ от боеприпаси."

    16 Апр 2024 22:02ч.

    Че дайте им, какво се стискате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    16 Апр 2024 22:47ч.

    Пари имат, стока нямат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и пари нямат

    16 Апр 2024 22:57ч.

    мастилото свършва, хартията тоже, а Китай вече не дава на вересия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тона на Зеленски коментирйки двойно стандарти едва ли радва американците

    16 Апр 2024 23:30ч.

    И едва ли ще продължават "безрезервно" да подкрепят парите им да изчезват безотчетно в покока Украйна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минев Я.

    16 Апр 2024 22:08ч.

    Абе Кърби, спрете и приберете го този циркаджия от Киев. Той си изпълни ролята, сдобрете се с Русия, успокойте еврогейците, даже си ги поделете и се съревновавайте с Азия. Освободете се от ционисткото опекунство и всички ще ви респектират. Иначе, както до сега, а и по-лошо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахахаха

    17 Апр 2024 0:39ч.

    Ще ви помагаме, толкова, колкото е нужно! Толкова е нужно, гет ау ъф хиър! Глупаците повярваха на сащ, също като нашите Глупаци! Нека си вярват на пропагандата, а Народният съд е друга работа! Клоунадата НАТО е към своя логичен край и виновните ще си понесат наказанието! Нищо лично!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трансджендърен атлантик за колесник

    16 Апр 2024 22:16ч.

    Пак ли ще се криете като мишки из базите, карайки я на ПР-ни медийни чикии, а като дойде времето за реално воюване, ще бягате като бити педераси от ада, както се случи в Афганистан 21-а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха-ха-ха-ха

    16 Апр 2024 22:36ч.

    Много отпускарско сте настроени. Преди 2 месеца черния изказа точно противоположната теза. Струва ми се, че подготвят Черно Море като зона за атаки, а там може би Великобритания е водеща. Струва ми се, че още не са отхвърлили напълно варианта за разширяване на конфликта и това са приказки само за да успокоят избирателите си. От друга страна пък има и индиректни индикации за голяма промяна на САЩ - в момента YouTube се пълни лавинообразно с нови руски канали и клипове на руската армия, а преди 2 години блокираха и изтриха всички руски канали там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джон= на Иван

    16 Апр 2024 22:44ч.

    Нализнаете че името Джон е иквивалент на името Иван. Ооооо Бай Иване така значи, ами ти си руски агент щом не давате на украинето снаряди и долари да си купят оръжие значи желаеш победа на РУСИЯ. Путински агент.То и да е желаеш или не желаеш все тая. Тя ще ви разбие зъбите на вас наглите англосаксонци както го е правила и преди. И тоя път го прави с една ръка другата я държи все още в джоба. Молете се да не извади и двете ръце и да ги стисне в юмруци. И друг път съм го писал преди две години.. в началото на СВО, я то беше че още не са тръгнали бомбадировачите, е сега и те тръгнаха и за сега и те "пипат меко".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Ние отдавна говорим, че няма да участваме в бойни действия в Украйна"

    16 Апр 2024 22:54ч.

    И ся кво, битият бит, еВаният еВан. Кой беше казал, че по-лошо то тва да си враг на Америка е да си приятел с Америка. Изтъкаха си платното и ритнаха кросното. Борисов, слушай Джон Кърби и не го бъркай с Джон Кери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не бе

    16 Апр 2024 23:26ч.

    "И ся кво, битият бит", няма нещо по тъпо на земята от укрианец-бандеровец, дето казва дайте пари, ние ще се бием.Е сега парите свършиха ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имаше ина Слвчу Трифуновска:

    16 Апр 2024 23:40ч.

    Шефа им рече айде де, пари нема, действайте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пропаднала държава.

    16 Апр 2024 23:54ч.

    Сатрапия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    17 Апр 2024 0:31ч.

    Няколко варианта,за изказване като това. Колегата по горе е споменал единия,вероятна дезинформация.Другия вариант е проява на здрав разум ,следващият е страх,който може би обуславя здравия разум.След 2 години войнствена реторика, е необичайно,търсят се причините. Най вероятно са комплексни,но ми се струва основната е Голямата чепата гьостерица,дето тихо си стои в ъгъла,за сега. .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наум

    17 Апр 2024 0:49ч.

    Нещо да вметна за обща информация. Тези "домове на Христа" и подобни секти които виждате във вашият град да не мислите , че са наистина такива??? Не това са малки подразделения на ЦРУ. Тези които се евяват като пастори на дадена "църква" са агенти на ЦРУ. Имайте го на предвид!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    17 Апр 2024 4:32ч.

    Като има глупави украинци, защо американци да умират за т.н. Украйна. Нормално е украинците да умират за американските интереси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    17 Апр 2024 4:37ч.

    Руската ядрена доктрина е много ясна и Путин на въпрос я изясни още за неразбралите мисирки. Русия ще употреби ядрени оръжие ако и когато е застрашено самото съществуване на държавата и това не означава непременно че е употребено ядрени оръжие срещу нея. И ред други пояснения по въпроса които би трябвало вече да светнат мисирките какво го чака Светът. Руснаците твърдят, че в Славянск е унищожена САУ Цезар с тези които са били около него. Това което можа да измисли Макрон е да се покани руска делегация на честванията за Ден Д. Ако бях на негово място не бих разчитал, че този мил жест да откаже руснаците да целят френците в Украйна. Въобще руснаците взеха да поумняват лека-полека, няколко пъти обявяваха по телевизията как местните им помагали с целеуказването което предизвиква истерия в СБУ и репресии срещу гражданите при всяко попадение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Естествено, че няма да поемат "бойната роля"

    17 Апр 2024 4:43ч.

    Вече са я прехвърлили на пушечното месо от Източна Европа и Триморието. Питайте тагарето и служебното такова, а най-паче тримотеца наш. Уруспиите и градинарите в ЕСес вече са индоктринирани. Включително и финансово. Я как се забутва в девета глуха пфайзерианската авантюра на семейството на лайняните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    17 Апр 2024 4:48ч.

    Вече руснаците разискват кой ще е националния предател който ще отиде на плажа в Нормандия, други трезво допускат, че това е начин да се организират някакви преговори но им възразяват, че преговори може да има след като се изпълнят поставените задачи и капитулация на Украйна. Кофти положение.А поставените задачи са описани и в онова писмо от декември 2021 което някои американски анализатори казаха, че било съвсем разумно. Още по кофти положение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Arnold

    17 Апр 2024 5:32ч.

    Американците са заети с опазването на Израел и в Тихоокеанският район.Оставиха глупавите еврогейове и англичани да им оправят бакиите в осрайна.Американеца е алчен,но не е толкова глупав за влезе в директен конфликт с Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нелегален

    17 Апр 2024 8:04ч.

    „Различни обстоятелства" - има си хас да не са различни. тук бият през пръстите. краварите, където се намесиха, се изложиха. любезно казано. ако затънат тук, сума лоши неща ще им се случат. и на нас, като безмозъчна прислуга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    17 Апр 2024 8:27ч.

    сащ са крадци и убиици по генезис

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мислещ

    17 Апр 2024 8:27ч.

    Много лош знак за съюзниците на САЩ навсякъде по света! Особено в Европа !За пореден път предават приятелите си. Нали Байдън лично твърдеше , че ще помагат на Украйна " Колкото е нужно и докогато е нужно "! Ами сега нали е нужно - значи е излъгал! По същия начин той твърдеше, че САЩ ще защитават европейските си съюзници. Може пък и тогава да е излъгал! Ами сега ! Много лош сигнал за европейските съюзници и то точно преди изборите за ЕП. В Брюксел мозъчния тръст на гей- съюза отчаяно анализира думите на Кърби- Какво ли е искал да каже.? Урсула звъни на Байдън , но той не отговаря ... !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    17 Апр 2024 9:17ч.

    Никой от простосмъртните няма как да знае на какво се дължи тази отстъпчивост на САЩ по този въпрос. Може да е защото смятат, че са изпълнили целта си за разделяне между Европа и Русия и създаване проблема Украйна който ще държи Русия заета с него в близките поне 10 години? Или Сарматите и митичните оръжия създадени на нов физически принцип неизползван досега за който говори Путин? Преди седмици земетресения с магнитуд 4-4,5 удариха едновременно по осем територии от Западното до Източното крайбрежия. Може да е съвпадение но след разрушителното земетресения в Турция един от министрите пряко обвини САЩ. Има спекулации в пресата, че чрез въздействие върху йоносферата могат да се предизвикват земетръси но за това били необходими огромни количества енергия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    17 Апр 2024 14:15ч.

    а каква роля поеха във виетнам в корея в афганистан сирия ирак сърбия и сега в украина там нямаше да има воини ако не беше намесата на убииците по генезис сащ е световното зло и трябва да се изключи от оон тои да се премести в женева или виена

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик за колесник

    17 Апр 2024 16:55ч.

    Нашите джендъри са готови да поемат това, което нормалните българи не желаят и не обичат. Питайте в Лаос, Камбоджа, Виетнам или Корея какво мислят за САЩ. Там са хвърлени повече бомби и ракети отколкото през цялата ВСВ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи