С официална церемония Илхам Алиев посрещна Румен Радев

С официална церемония Илхам Алиев посрещна Румен Радев

С официална церемония в резиденция „Загулба“ в Баку бе посрещнат държавният глава Румен Радев от президента на Азербайджан Илхам Алиев. Българският президент е на официално посещение в Баку по покана на своя колега.

Президентите на двете държави бяха придружени от техните съпруги - Десислава Радева и Мехрибан Алиева, както и от делегациите на двете страни. В началото на церемонията прозвучаха химните на България и на Азербайджан. След това представителите на делегацията на страната домакин, последвани от българската делегация, се ръкуваха с президентите Радев и Алиев, както и с техните съпруги.  

По-късно двамата държавни глави ще разговарят на четири очи, а след това ще се състоят пленарни разговори между двете делегации. Очаква се в присъствието на двамата президенти да бъдат подписани редица документи за укрепване на двустранното сътрудничество.

Радев ще се срещне и с председателя на Милли Меджлиса (парламента) на Азербайджан проф. Сахиба Гафарова. Малко по-късно ще бъдат положени и венци на „Алеята на славата“ пред паметника на Гейдар Алиев.

Акцент на визитата на българския държавен глава е укрепването и задълбочаването на стратегическото партньорство и сътрудничеството в сфери от взаимен интерес, сред които енергетиката, икономиката, високите технологии, иновациите, транспорта и туризма. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Митето

    08 Май 2024 11:58ч.

    За Азербайджан с голяма степен на вероятност може да се каже,че е под сериозен турски контрол.Дали и на нас не ни готвят нещо подобно?Особено като знаем двойнствената същност на президента ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо

    08 Май 2024 12:04ч.

    ще "укрепваме двустранното сътрудничество" със страна-агресор? Напоследък тук има доста силно медийно затъмнение със случилото се и случващото се с Армения, което, според мен е особено важно и за нас. Би трябвало да се изучава в училище какво следва, когато имаш агресивен съсед, развалиш дългогодишно приятелство с тези, които са те пазили досега, за да се "сприятелиш" със западноевропейци (Франция-гарант, голям смях) и какво се случва с територията ти след това. И какво стана с мантрата за промяна на териториите в 21-ви век?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човек с очи

    08 Май 2024 13:09ч.

    САЩ е окупирал част от Сирия, Израел също. Израел въобще е забравил къде са му границите според ООН (от 1947 година). САЩската войска не си отива от Ирак и Нигер, от където я пъдят правителствата на тези държави. И какво? Ще приключи ли България сътрудничеството с окупаторите ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи