"Република": НАТО ще се намеси пряко във войната в Украйна, ако Русия пресече две червени линии

"Република": НАТО ще се намеси пряко във войната в Украйна, ако Русия пресече две червени линии

Алиансът е готов да се намеси пряко във войната в Украйна, ако Русия пресече една от две червени линии, съобщава италианският в. "Република", цитиран от Укринформ и УНИАН. "За първи път от началото на войната НАТО определи, по много поверителен начин и без официални изявления, две червени линии, след пресичането на които може да се стигне до пряка военна намеса в конфликта в Украйна", пише италианското издание.

Първата червена линия е намесването на трети страни, като Беларус. Втората червена линия са военни провокации срещу балтийските страни, Полша или Молдова. Подобни провокации са възможни в период на засилено объркване, като например по време на предизборни кампании в Европа и в САЩ, отбелязва Укринформ. В същото време обаче в момента няма оперативни планове за изпращането на войски, а само оценки на възможни спешни действия в най-краен случай.

Очаква се френският президент Еманюел Макрон да призове Китай да "спре Москва" на днешната си среща с китайския си колега Си Цзинпин, отбелязва италианското издание.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • А "Сармат" и подобни дали искат?

    06 Май 2024 9:51ч.

    А великият Хайтов отдавна го е казал - "едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто да го направиш"! То и аз искам много неща, ама 2, 3 и 4, нещо като ... нищо! Анадънму, столти и подобни!🌈

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    06 Май 2024 20:41ч.

    Така е. Хубаво го казал/написал Хайтов. А според мен, т'ва от жабарската ,,Република" е скапан пасквил. Било нещо от НАТО, било много поверително, ама нямало официални потвърждения. Мокрите сънища на укроФАШАГИТЕ НАТО-ОТАН да се намеси във войната. Е, Владимир Владимирович каза и показа на баш мераклиите от НАТО ( Еманюел Бонапартович и английските задници ), как ще се развие пиесата на военните действия, ако си позволят натовски дрисльовци да навлезат в УкраИна . Следва ядрен удар с нетактически ядрени оръжия по мераклиите в рамките на украинската територия. Толкоз. Аре да видим, кой е с по-големи топки. ОТАНски лайнари !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всичко коз на четири седмака !

    06 Май 2024 9:57ч.

    НАТО ще се намеси таратанци. Всички изброени "червени линии" са извън Украина ! Значи Украина са я отписали ! Слили хохлов ! Русия не си е и помисляла такъв карт-бланш, оставят я да настъпва до където може ! И после, каква намеса ? В НАТО има две армии , които са оперативно готови за намеса , съответно са готови да ДАВАТ ЖЕРТВИ !! Това са турците и САЩ. Турция няма да се намеси в Украйна по очевидни причини. САЩ също няма да се намесят, защото войната в Украйна е ДОГОВОРЕНА с Москва ! Как си представя "Република" - френското, италианското, немското , испанското ...общества да преглъщат десетки хиляди ковчези , увити в национални знамена, за НИЩО ? Как си я мислят че с едни голи заплахи "Ау , Баба Меца ще ви изяде всички европейчета" , ще накарате хитрите европейци да умират за печалбите на ВПК ??? Подхвърлят да кълвете на гола кукичка ! Или иначе казано никой не вдига на "всичко коз" на седмаци, европейците не са готови на такъв залог за нищо. Ще има делба на територии, в Белия Дом и Кремъл си знаят къде ще минава чертата. На изток и юг от нея става Русия ! На запад и север - терени за Бляк Рок и Вангуард !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • най-добре по

    06 Май 2024 10:07ч.

    Линията Кързън. Ама дали русите ще стигнат до там?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    06 Май 2024 10:43ч.

    "защото войната в Украйна е ДОГОВОРЕНА с Москва !" По кво личи? По ескалацията на санкциите? Ако вследствие на нещо се случи, че и двете страни печелят, не следва, че има договореност. Когато играеш правилно, по позиция и теория, казано на шахматен език и петелът ти снася яйца. Нещата отиват натам, че американските инвестиции в Юкрейн и финансови, и политически, и материални (не забравяйте украинския чернозем!), ще пропаднат. За индустриалния Донбас да споменаваме ли? А за самолетоносача Крим, по израза на тов. Сталин? И тва ли е договорено - между кого и кого?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    06 Май 2024 10:22ч.

    И понеже "непобедимото" НАТО знае, че нищо от тези "червени линии" няма да се случи са толкова ербап да заявяват намеса, а всъщност оставят Украйна да си я прибере Русия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    06 Май 2024 10:24ч.

    Че Молдова ква ни е на нас?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Молдова реално ни е роднина

    06 Май 2024 14:42ч.

    Нещо като Македония, но не ни е съсед

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    06 Май 2024 10:25ч.

    Според руски източници молбата на Макрон към Си е прекратяване на бойните действия по време на Олимпиадата, но руснаците е малко вероятно да се съгласят. Просто украинците ще използват паузата за превъоръжаване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    06 Май 2024 10:31ч.

    Грузия нападна Южна Осетия и изби руските миротворци по време на откриването на Пекинската олимпиада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Макрон да пие една ледена водица

    06 Май 2024 10:32ч.

    Руснаците бяха изхвърлени политпоръчково от тази олимпиада, така че за тях не съществува такова мероприятие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тов. Си знае някои работи

    06 Май 2024 10:34ч.

    И нещо друго стана по време на Пекинската олимпиада. Стана катастрофално земетресение в Китай, доколкото си спомням рухнаха огромни язовирни стени и президвикаха огромни наводнения. Сега, излишно е да казваме, че това бе дело на неконвенционално оръжие, подобно на станалото в Турция и Сирия миналата година. Сетете се от пръв път кой имаше интерес да се пречи на Китай точно по време на откриването на игрите в Бейджинг, успоредно, разбира се, с насъскването на грузинската армия срещу руските миротворци през оня драматичен август 2008 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    06 Май 2024 10:49ч.

    Да си организират северноазиатска олимпиада за подчовеци и прасета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "северноазиатска олимпиада за подчовеци и прасета"

    06 Май 2024 11:19ч.

    Та нали "западняците" си имат олимпиада? А и защо да се нарича "северноазиатска", ако е само за евро - и саштисани идиоти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    06 Май 2024 11:35ч.

    То Западната не е олимпиада а транссексуална сбирщина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    06 Май 2024 10:30ч.

    Представете си нещо подобно да беше казано по време на Студената война... НАТО просто извършва психоатаки. Путин им го заяви още в началото: всяка ваша намеса в Украйна ще предизвика ответен неконвенционален удар. Какво точно ще бъде решението по сломяване на НАТО в качеството му на интервент в руския свят, ще оставим на събитията да покажат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смешници

    06 Май 2024 11:13ч.

    Само се правят на важни и интересни. 1) Русия няма нужда от Беларус (но Беларус може да има нужда от Русия). 2) Русия няма (безумното) намерение да напада натовски страни (освен ако някои от тях се самозабравят).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия непрекъснато напада

    06 Май 2024 12:57ч.

    Забравихте 1812 г., когато нападна Париж, 1945 г. напада Берлин. А сега кой е следващият?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    06 Май 2024 11:22ч.

    Бля бля, за Русия вече няма никакви линии, камо ли пембени… 🤣🤣🤣

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    06 Май 2024 11:22ч.

    За съжаление евромомиченцата немат топки за война. Иначе би било мноо куул за горещ конфликт между Европа и Русия.Възбуждащо е някак си.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    06 Май 2024 11:26ч.

    Много „червени“ линии бяха пресечени. Сега за две повече или по-малко няма голяма разлика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2796

    06 Май 2024 11:35ч.

    Ама по телевизора ми казаха, че НАТО Е отбранителен съюз...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    06 Май 2024 11:36ч.

    Червени линии със зелени флумастери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само питам

    06 Май 2024 11:36ч.

    А изпращането на френски войски в Украйна “зелена линия” ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ножица, игла, конец

    06 Май 2024 11:42ч.

    Не отдавам особено значение на така очертаните две конкретни линии. Дори съм склонен да се подсмихна иронично. Съзирам нещо по-различно. Самото обстоятелство, че се говори за нападателна война, директно под егидата на ОТАН в този регион на света, който дори формално юридически няма отношение към цели, принципи, правила на ОТАН, подсказва по недвусмислен начин, че ликвидирането на РФ от много отдавна е на дневен ред и това е залегнало по таен и прикрит начин в намеренията на ОТАН. Употребяването на държавата 404 е просто един от многото прилагани инструменти. Използването на този инструмент е планирано доста отдавна, във времената когато самият инструмент вероятно дори не е подозирал. Самата практическа реализация на проекта е стартирала масирано най-вероятно веднага след инсталирането на Яшченко през ян. 2005 г., след онези странни и объркани "избори", които издаваха, че търпението е загубено и вече няма желание да се подбират и спазват правила. Започнало е умишлено нагнетяване на напрежение, което достига до гореща фаза през 2014, а веднага след това се започва с формирането на сериозна армия и подготовката и за открит военен конфликт. За първи път се "сблъсках" с твърдение за задаваща се война РФ-404 през 2015 г., при това в западен източник, и си признавам, че към онзи момент се почувствах като зашлевен от изненада. В последвалите години подобни предупреждения можеха да бъдат чути и от Вацев, Чуков, Христов. Публиката ги игнорираше, дори не само публиката, но и тези, на които това им беше работата. Дали е било игра, номер, откровено не знам, но категорично цареше едно бодро настроение, че светът е поставен статично и завинаги по познатия начин, а ние ще продължим да играем театрални роли и да си крадем бодро и необезпокоявано, защото вече познавахме, дори цитирахме ценностите и цивилизационния избор. В заключение можем да обобщим, че независимо как италианците са се добрали до тази информация, която по "много поверителен начин и без официални изявления" обрисува параметрите на две 2 конкретни "червени линии", всичко това има само и единствено някакъв иносказателен смисъл. Нещото, което сме длъжни да знаем, че нещата са на прага на голям конфликт! Конфликтът може да бъде пряк и директен, вече няма настроения за прикриване, хитруване, игрички - един път да са "желаещи", както в Ирак, друг път съвместни операции, както в Либия, а трети път директно под флага на ОТАН, както в Югославия. Става дума за потенциално възможен скорошен сблъсък между два свята, при което правила няма да има почти никакви (само ядреното оръжие ще стои условно под въпрос), които ще се вкопчат обречено, защото ЗАЛОГЪТ ЩЕ Е ОГРОМЕН! Загубилият ще загуби и правото си на съществуване като вид човешка цивилизация и култура. Пресичането на линии са една интригуваща и картинна метафора, но за съжаление напълно съдържателно несъстоятелна. Буквално още утре могат да си нарисуват, дори да си измислят без графичен материал :)) много други и да им пришият дори различен цвят - все тая! Щом дойде време за стрелба, ще се стреля и ножът не е дървен! Какво ще остане след това, дали ще може нещо да се зашие???, Божа работа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "практическа реализация на проекта е стартирала…"

    06 Май 2024 12:15ч.

    … много по-рано. Остатъците от бандеро-нацистите и хитлеро-нацистите са съхранени, отгледани и развити като интрумент за пъклените цели на сатанистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и много други, разбира се, ……

    06 Май 2024 12:17ч.

    стари и нови терористични и/или "демократични опозиционни" сили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    06 Май 2024 12:22ч.

    Твърде елементарен анализ! Ако някой е искал разпадането на РФ е можел да го направи далеч по-рано. СПомняте си и кой беше най-люто настроен срещу разпада на СССР. Даже държ реч по повода в столицата на една съседна държава. Истинският проблем е кликата, завладяла РФ. Чийто идеал е Средновековието /справка - Дугин/. И тика света в тази посока. Ако някой му харесва... чомадан - вокзал - Москва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ "практическа реализация на проекта е стартирала…" 06 Май 2024 12:15ч.

    06 Май 2024 12:25ч.

    Факт е, че бандеровщината там никога не е изчезвала, дори след като официално в началото на 50-те години са ликвидирани и последните банди. Става въпрос за "реализация на проект", който вече е елемент на една нова, при това ДЪРЖАВНА политика - отначало прикрита, после явна. Дори Янукович реално не е успял да я спре!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човек с очи

    06 Май 2024 12:17ч.

    В отговор на тези приказки, РФ си тества готовността на тактическите ядрени сили (влкючва хиперзвуков Кинжал с ядрена бойна част).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Остава да се надяваме, че Бай Дън…

    06 Май 2024 12:20ч.

    реално няма никаква власт да взима важни решения. (Не че тия, които му дърпат конците, имат много мозък в тиквите).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо да разпадат Русия ?

    06 Май 2024 12:47ч.

    Тя отдавна е овладяна отвътре. Още след 1953...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • NATO ще бъде разпуснато като престъпна организация. В много страни членки ще има обесени по повод дейността им за завиране на държавите им в този гири.

    06 Май 2024 12:56ч.

    Впрочем същото очаква европедерастията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    06 Май 2024 13:06ч.

    Досега наглосаксите успяват да си пробутат всички проекти успешно. Готвеха Укрия за война с Русия след успешния нацистки преврат. Путин се правеше на вЕрващ в добрите им намерения, защото не искаше Новорусия към Русия. Дори и в Истанбулския договор ДНР и ЛНР са автономни. Но реалността се оказва друга. Или укра се ликвидира като някаква значима сила или Русия ще пати дълго. Само с хитруване няма да може да се мине.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2979

    06 Май 2024 14:23ч.

    Дано има пуканки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    06 Май 2024 15:34ч.

    Вероятен сблъсък с руската армия,ще е края на тази организация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    06 Май 2024 20:19ч.

    Нит Белорусия ще се намси, нито Русия ще напада микроприбалтите. Което означава , че НАТО няма да се намеси?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи