Радев покани Борисов на разговор, за да чуе визията му за борба с корупцията

Радев покани Борисов на разговор, за да чуе визията му за борба с корупцията
Готов съм да приема лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и да изслушам неговата визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалния срив на инвестициите, за икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа, които се откъснаха далече напред по темпове на икономически растеж и качество на живот. Това каза пред журналисти президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев след тържественото събрание във Военната академия „Г.С.Раковски“ по повод празника на Сухопътни войски, съобщава „Фокус“.

 

 

 Снимка: Президентство

 

В отговор на въпрос това покана за среща ли е президентът посочи: „Да, отворен съм“.



„Корнелия Нинова като лидер на БСП поиска да ме запознае със своята визия за България“, припомни Румен Радев.



„Нека не бъркаме закон със визия. Вече много ясно поясних, че няма как президентът да обсъжда с депутати закони, които са в процес на изготвяне“, заяви държавният глава.

 

"Президентът не може да иска оставки, но аз ще бъда винаги на страната на гражданите. В момента правителството губи тяхното доверие. Поради това всички действия и извинения на правителството имат една цел оттук-нататък – да не загубят властта, с която са се сраснали. Протестите са закономерно основателни", добави Радев, цитиран от Новини.бг.



"Правителството трябва да реагира. Управляващите се опариха вече с Истанбулската конвенция. Лутат се как да определят своята позиция. Навън не са изразявали твърда позиция. Проблемът е глобален. Този пакт не работи в наш интерес, защото той поставя националния ни суверенитет под заплаха. Ето защо считам, че България не трябва да подписва Пакта за миграция на ООН", посочи президентът.



"Никога не съм казвал, че България е блато, а че трябва да с измъкне от блатото", завърши държавният глава.

 

Източник: "Епицентър"

 

 

 

Коментари

  • Кака Мара

    16 Ное 2018 11:47ч.

    Само дето Премиера на република България, не е длъжен да ходи при президента като при началник. Тоест, Радев не стои над Борисов и на Борисов трябва да му е все тая , дали Радев е готов да го слуша или не. Все още сме парламентарна република другари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    16 Ное 2018 12:22ч.

    Голяма парламентарна република е тази, в която премиера (член на БКП) нарежда на НС, какви закони да приема и да не приема, другарке герберке.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1978

    16 Ное 2018 12:36ч.

    Радев се гъбарка не чак толкова тънко с баце, но се съмнявам, че последният има потенциала да го разбере.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери до Кака Мара

    16 Ное 2018 13:21ч.

    Цитат от поста на Кака Мара (фенка на Герб и на ББ ): "Само дето Премиера на Република България, не е длъжен да ходи при президента като при началник." Маро, първо, Република България се пише с главна буква. Второ, Президънтът е лицето на държавата, слава богу този път лицето ни е прилично! Всеки нормален и възпитан мин.-председател винаги ще отиде при президента и ще разговаря с него като човек, който мисли за народа си. МАРО, СЛУЧАЯТ НЕ Е ТАКЪВ! ТРОЛОВЕТЕ, АЙДЕ ЧУПКА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    16 Ное 2018 13:22ч.

    Извинете ме за правописната грешка: ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ДЪРЖАВАТА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Г-н Президент,

    16 Ное 2018 13:51ч.

    имате си протокол за посрещане на такива като Борисов и дано този път ръкостискането да е по-дистанцирано и без ,,сърдечна" прегръдка и целуване от премиера! В случая пазенето на дистанция е добро за Вашето здраве!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кака Мара

    16 Ное 2018 14:12ч.

    Мери-Кели , не с тези тролски похвати към Кака. :)) Живея в уж демократично общество и ще съм фенка на когото си искам. :) Дали лицето на президента е прилично не го решавате вие от другарския състав. Ние свободните хора не сме на вашето мнение. :) Борисов достатъчно нагуши "майките" и ви върви по гайдата, ако не си забелязала, така че да ходи и да не ходи при президента е все тая. Между другото при другаря Орешарски бензинът беше 2.60 лева , а минималната 310 лева. Хубаво, когато плетете интриги, тези неща да ги помните другарко Мери-Кели. Поздрави! PS..... А да знаеш как мога да оставя коментар на сайта на колежката ти Новели Зарева?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кака Мара

    16 Ное 2018 15:12ч.

    Другари, вие полудяхте. Щом използвате езика на омразата, значи съм ви улучила право в червените мозъци. Премиерът на държавата е на най-горното стъпало на управлението в момента и ако някой с някого иска да се среща ,да обсъжда корупция и благоденствието на народа, то другаря Радев ще трябва да поиска аудиенция при другаря Борисов. Такива са правилата на играта. Другаря Радев много рано взе да се изживява като президент на президентска република. Споко. На нас свободните хора ни е ясна играта му. Засега може само да имитира омбутсмана -другарката Манолова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи