Прокуратурата разследва варненски митничари за подкупи

Прокуратурата разследва варненски митничари за подкупи
Провежда се разследване за организирана престъпна група, състояща се от длъжностни лица – митнически служители от митница „Варна“ за корупционни деяния. Това съобщи за Агенция „Фокус“ Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор. Тя уточни, че се касае за искане и получаване на подкупи.

 

Снимка: БНТ, архив

 

„Извършват се активни процесуално-следствени действия под ръководството на Специализираната прокуратура“, заяви Арнаудова и уточни, че те са започнали в късния след обед на 12 януари. „Към момента продължават да се извършват разпити, претърсвания и изземвания. По непотвърдена информация са задържани не по малко от пет лица“, добави говорителката на главния прокурор.

„На мястото са двама прокурори от Специализираната прокуратура и пътува съдия от Специализирания наказателен съд, пред когото ще се извършват разпити на свидетели“, каза още Румяна Арнаудова. Процесуално-следствените действия се извършват от ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура.

По-рано в петък стана ясно, че над 20 митничари от митнически пункт Варна-Запад са арестувани късно снощи при акция на ГДБОП, която продължава и днес.

 

Коментари

  • Тодор Тодоров - Варна

    26 Яну 2017 9:39ч.

    Правилото - всички са невинни до доказване на противното, в случая не важи. Работодателят на задържаните служители не си мръдва пръста, да демонстрира някакво отношение. Колегите на задържаните се надпреварват да "съдействат" на разследващите, като се надяват да отпаднат от ОПГ-то. Жалка картинка на гузни държавни служители с омазани усти и задници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи