Прокуратурата: Има досъдебно производство за фалшификациите на Лена Бориславова и Кирил Петков, чакаме експертизите

Прокуратурата: Има досъдебно производство за фалшификациите на Лена Бориславова и Кирил Петков, чакаме експертизите

Във връзка с множество запитвания от медии по повод подаден сигнал от А.Р. (бел.ред. Атанас Русев), председател на Управителния съвет на Сдружение „Да запазим Корал“, в Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), Софийски районна прокуратура (СРП) уточнява следното:

На 11.08.2023 г. е образувано досъдебно производство, което се води по чл. 313, ал. 1 от НК. Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (бел.ред. Лена Бориславова по електронен път до Агенция по вписванията, изискуемо по силата на Търговския закон за удостоверяване на обстоятелства – освобождаване на К.П. (бел.ред. Кирил Петков) от длъжността член на УС на Сдружение „Да запазим Корал“ и избирането на негово място на М.Д. Като същото следва да е извършено на заседание на Общото събрание на Сдружението, за което се твърди, че е проведено на 06.05.2021г. 

В хода на разследването са разпитани десет свидетели, проведени са и оперативно-издирвателни мероприятия. Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение „Да запазим Корал“.

В хода на разследването са установени данни за извършване и на други документни престъпления – съставяне и използване на неистински документи, представени пред Агенция по вписванията. В тази връзка предстоят и още разпити на лица, имащи отношение към извършените действия, както и приобщаване на техни сравнителни образци на подписи и почерк.

По досъдебното производство в кратки срокове се очаква изготвянето на съдебно-графическа и техническа експертизи, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе по хода на делото и възможността по същото да бъдат евентуално привлечени в качеството им на обвиняеми лица, спрямо които се съберат доказателства за участие в документни и други престъпления. 

СРП ще информира обществеността за хода на досъдебното производство.

 

 

Коментари

  • Кои бави досъдебното производство?

    29 Апр 2024 12:48ч.

    От 11.08.2023 до днес са изминали 8,5 месеца! Какъв е резултатът? Коя структура на МВР води досъдебното производство? Кой е наблюдаващият прокурор? Защо на измамника Кирил Петков и на фалшификатора заместник-председател на НС не бяха своевременно поискани и свалени депутатските имунитети? Разпитвана ли е фалшификаторката Лена Бориславова?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    29 Апр 2024 17:22ч.

    При съмнение за фалшификация, първото нещо е графологическа експертиза. За 8 месеца щяха да разчетат и рецептата на Рамзес Трети от личния му лекар !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Организираната парапетна група

    29 Апр 2024 13:27ч.

    Разследванията и разкритията на престъпленията на туземната на Галя от посолствоТО колониална администрация се разбиват във вълнолома на съдебната система. Няма обвинения, няма търсене на отговорност. И Цаци, Каскетурата КАРЕНИН и сарафотурата не са в затвора?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владислав Наков

    29 Апр 2024 13:38ч.

    Припомням, че фалшификаторите и контрабандистите, според последните разкрития, бяха инсталирани във властта от американската посланичка Херо Мустафа, Румен Радев, а Байден ги спомена поименно. Крайно време е президентът да каже публично кой му предложи Петков за служебен министър, ако и да знаем отдавна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тефлонови тенджери

    29 Апр 2024 14:00ч.

    Президентът Радев се прави на ударена тефлонова тенджера. Също като Бойко Борисов. Той на Бай Хой започна да подражава. Защото Бай Хой му го наби в главата, както самият Бай Хой се изрази. Тези тефлонови тенджери ни свариха. А измамниците от ППДБ са закономерно следствие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    29 Апр 2024 18:31ч.

    Най-отговорен от тези е Радев. Защото Борисов, Пеевски, разните десебета, дебета и прочие планктон ги знаем. Но РР излезе на тепиха със супер висок рейтинг /не и за мен, беше ми ясен още в началото/. Можеше да предложи много по-стойностни хора, такива в България има достатъчно и да оправдае огромната обществена енергия, вложена в него. Вместо това пробута пепетата, които много добре знаеше какво представляват /обратното означава да е дебил/, прокара Пътя на Копринката и накрая окончателно се овъртоли в местните схеми и се превърна в част от статуквото. И още продължава да "играе", и много матриал все още му се връзва. Тези три години нанесоха огромни щети на България във всяко отношение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    29 Апр 2024 19:24ч.

    Всичко от разследването от 2023 г е смотано в едно мазе на прокуратурата в Бургас, да в Бургас е забито. Добре че днес е открита нова преписка и са пратени 15 призовки от софийската прокуратура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    29 Апр 2024 19:25ч.

    Ако публикувате името на прокурора пратил всичко да се скрие в Бургас... много неща ще стана ясни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    29 Апр 2024 20:22ч.

    Кикитата и Ленчета са ясни. За мен е по-важно защо девет месеца всякакви прокурори, дансаджии, милиционери и т.н. не си вършат работата. И кой им пречи? Дали не е евроатлантическата ориентация? А?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прокуратурата: Има досъдебно производство за фалшификациите на Лена Бориславова и Кирил Петков, чакаме експертизите

    29 Апр 2024 21:36ч.

    Голямо чакане ще падне. Вервайте ми!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи