Порошенко отива на съд за държавна измяна

Порошенко отива на съд за държавна измяна
Държавното бюро за разследване на Украйна възбуди наказателно дело за държавна измяна срещу бившия президент Петро Порошенко, съобщиха от пресслужбата на министерството. Причината за разследването е заявление от Андрей Портнов, бивш заместник-ръководител на президентската администрация на Виктор Янукович.

 

Става дума за събитията от ноември миналата година, когато кораби на украинския флот се опитаха да преминат от Черно море в Азовско море през Керченския проток и бяха задържани от руски граничари.

Портнов обвинява Порошенко, че той, като държавен глава, е извършил предателство, като е изпратил моряци в Керченския проток.

Освен обвинението в държавна измяна, делото съдържа и пледиране за „действия, насочени към насилствено изменение или премахване на конституционната система и към изземване на държавната власт” и „злоупотреба на служебно лице с власт или служебно положение”.

Андрей Портнов е заместник-ръководител на президентската администрация на Виктор Янукович. Той напуска Украйна през февруари 2014 г., веднага след държавния преврат и оттогава живее в Москва и Виена.

Друг съдебен процес ще бъде свързан с телевизионния канал "Прямой", който, според Портнов, Порошенко също купува за пране пари.

 

 

Източник: БГНЕС

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • НепротивобайХУЙствателствайте

  21 Май 2019 17:19ч.

  След мутро-фашиста от еврейски произход Порошенко, идва ред и на мутрата ренегат от с. Хераково... https://www.youtube.com/watch?v=RRV7t1sdExg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идете да ви пообразоват

  21 Май 2019 17:52ч.

  Та да не ръсите такива глупости като “мутро-фашиста от еврейски произход“! Образованият човек знае как да се преструва. Откъде ви намират такива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Непротивобайхуйствателствайте

  21 Май 2019 18:13ч.

  "Идете да ви пообразоват", в началото на м. май се навършиха 5 години от мутро-фашисткото изгаряне на повече от 100 мъже и жени от славянски произход в Одеса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Порошенко си е направо за бесене.

  21 Май 2019 18:16ч.

  Срина Украйна отвсякъде. Почти колкото нашата главна мутра.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мдам

  21 Май 2019 18:27ч.

  Парите на Порошенко се управляват от клана Ротшилд с официално пълномощно. Какво повече да каже човек... А, да, между другото, малко извън темата - знаете ли как наричат французите президента си Макрон? Кандидата на Ротшилд. Така му викат. Такива работи...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  21 Май 2019 19:06ч.

  Валцман е истинската фамилия на Порошенко, който е взел фамилията на жена си. Няма нищо осъдително в това, че е евреин! Осъдително има в това което е описано, но не е само това. Той като президент не се справи с фашистките бандеровските банди, с тези които стреляха и убиха хора на Майдана, не бяха търсени и осъдени бандитите които изгориха много хора в Одеса и има още редица престъпления. Така, че наистина управлението му може спокойно да се нарече мутро – фашистко!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • провидец

  21 Май 2019 20:36ч.

  Добър пример ! След 26 май и у нас , така ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гларус

  21 Май 2019 20:47ч.

  Еха комунягите навсякъде са еднакви.Тука Ленчето там друг.Ако Порошенко е сринал Украйна,то у нас Боко какво направи? Що се отнася до бандери,бандюги и прочието за това си има съд,или все едно да кажем нещо за ДПС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Като се вземе предвид, че доходите за 2018 (официална статистика)

  21 Май 2019 22:08ч.

  на шоколадения олигарх са се увеличили с 10 000 % спрямо предишната година, представете си колко бой заслужава... Всички тези $$ са награда за възможностите за плячка, които президентството Му е предоставило на световните грабители през последните 5 години. Дано успеят да го осъдят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  22 Май 2019 2:41ч.

  Думах ти дъще, видя ли снаха си кво стана !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Думам ти дъще, сещай се снахо!

  22 Май 2019 8:43ч.

  Е в нашия край! А дано, ама надали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи