Петър Волгин: „Възраждане“ плаши ибрикчиите

Петър Волгин: „Възраждане“ плаши ибрикчиите

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Повечето българи предпочитат да мислят със собствените си глави, а не с евроатлантическите мантри, които слугите на тази идеология разпространяват. Болно ми е за ужасното състояние, в което България се намира. Това заяви Петър Волгин в ефира на „Евроком“ и обясни на водещата кого всъщност плаши „Възраждане“, употребявайки неприсъща за неговия речник дума.

„Дааа, партия „Възраждане“ плаши и трябва да плаши – подчерта Волгин – защото плаши всички онези, които искат да продължат статуса си на слуги. И аз вярвам, че „Възраждане“ ще продължи да плаши тези хора. Навремето българските революционери и хайдути са плашили чорбаджиите или тези, които са били (ще се изразя политически некоректно) ибрикчии. Тази хубава дума – ибрикчии! Така днешните изпълнители на чужди поръчки се плашат от партии като „Възраждане“, защото техният евроатлантически комфорт ще бъде нарушен.“  

„Вижте нашите политици как се държат“, продължи кандидатът за евродепутат. „Те казват „така са ни казали“, „това го изискват от Брюксел“. Ето този васалитет е изключително дразнещ!“. Волгин обясни, че депутатите от „Възраждане“ в ЕП ще се опитат да привлекат около себе си партии, които са с акцент върху националната независимост: „След края на Студената война икономическият съюз на свободни европейски държави се трансформира в нещо като централизирана федерация, в която отделните държави нямат толкова право на глас, колкото право на глас има ЕК и разните там Урсули, Мишели, Борели и т.н. Аз искам това да бъде променено. „Възраждане“ иска това да бъде променено. Има много партии в Европа, които искат това да бъде променено. Искат ЕС да продължи да съществува, но не под диктата на ЕК. Европейският съюз не трябва да е съюз на колониални администрации, които се отчитат на поредната Урсула.“ 

На вметката на водещата, че Петър Волгин е руско прокси (както бил посочил Гого Лозанов), журналистът отговори, че когато нямаш други аргументи и когато в живота си не си направил нищо, с което може да се отличиш, тоест когато си (казано политически некоректно) достатъчно некадърен, единственият начин да направиш впечатление в публичното пространство е с такъв тип обиди. Ако имаш достатъчно талант, няма да има нужда да отправяш към другите абсолютно глупави обвинения. 

Петър Волгин, кандидат от листата на „Възраждане“ за евроизборите, сподели и следното свое наблюдение за плъзналия наоколо конформизъм: „Дали си политик, дали си журналист, дали си певец, дали си общественик, няма значение. Лесно е да кажеш „Долу Русия!“ и „Да живее Зеленски!“, и моментално всички врати се отварят пред теб. Веднага започват да те повишават. Да те канят по всички телевизии. Ще бъдеш в сутрешните блокове на националните телевизии и ще коментираш всичко, от войната в Украйна през ситуацията в Китай до протестите на земеделските производители. Достатъчно е да изречеш тази мантра „Долу Путин!“ и си гарантираш един лъскав в следващите години. Да заставаш сега срещу Русия е изключително изгодно! И е толкова слугинско, че дори от естетическа гледна точка подобно поведение ми навява една погнуса, както обичаше да се изразява Жан-Пол Сартр.“

Логично разговорите с известния радиоводещ засягат и цензурата в медиите. Както казва Бърнард Шоу: „цензурата води до това, че биват забранени всички книги освен тези, които никой не чете.“ Очаквано, Волгин коментира, че отказът от плурализъм в медиите е много опасен процес. Че това е директен удар върху демокрацията. И че не може да има свободно общество, ако няма различни гледни точки! „Ако вие давате на публиката само едно мнение, вие създавате едностранчивост. В момента, в който някой ви каже „само това е истината“, той ви обрича на едно бедно интелектуално съществуване.“ На въпрос на водещата дали Волгин се е ориентирал към политиката заради натиск от страна на БНР, той припомни, че откакто работи в радиото винаги му е оказван натиск и винаги е имало недоволни. „Това, че някой сега ще излезе и ще каже колко съм лош, изобщо няма да ме впечатли. Основната причина да съм част от листата на „Възраждане“ е, че искам България да бъде друга. Решенията за съдбата на всички нас трябва да се вземат тук в София, а не в Брюксел или Вашингтон.“

 


 

Коментари

  • жорката

    25 Апр 2024 14:48ч.

    Оня ден гледах интервю с членовете на група "Фактор". Та там попитаха Весо Кокала дали ще изпеят "Ден победы", тъй като концертът ще е на 9 май. Кокала каза, че няма, щото от Русия само зло сме видели. Веднага задрасках "Фактор" от шорт листата на любимите ми групи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички са изпростели

    25 Апр 2024 14:49ч.

    Съзтезават се кой по-прост!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нелегален

    25 Апр 2024 15:03ч.

    човек допуска грешки в младостта си. точно тая ме е подминала, слава богу.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички слушат устата

    25 Апр 2024 16:22ч.

    Но не си признават и ти включително

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фактор и Весо Кокъла нямат голям хит в демокрацията, тоест силният творчески период е през социализма

    25 Апр 2024 17:12ч.

    В подкрепата на Жорката. И като Вас, разочароват лицемерите. Защото постигнаха успехи точно при влиянието на Русия. Освен това никой не им е забранявал да пишат рок-музика. Освен, че имаше някои ограничения за "западната" музика за да НЕ СЕ РАЗВРАЩАВА младежта. И и било правилно от разврата и простотия настъпили днес в демокрацията. п.с. Весо Кокъла е получил едни пари от АзБ по проект и затова сега се прави, че Русия е зло! А лежи на славните си хитове от Живково време! Мерзавци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Незнам кой кого плаши

    25 Апр 2024 14:48ч.

    Но държава няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аква

    25 Апр 2024 15:01ч.

    Волгин, БОГ напред и ти след него! Ще гласуваме за теб! Намери още 100-200 като теб за нашия парламент!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    25 Апр 2024 15:31ч.

    "БОГ напред и ти след него!". Накъде?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    25 Апр 2024 15:49ч.

    Във вашия случай под камък с плоча с червена звезда вместо кръст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкилия се

    25 Апр 2024 16:23ч.

    Или в Тексас, на всяка крачка петолъчки! По къщите им петолъчки, по сградите им петолъчки! Или от твоя таван няма как да мръднеш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ттттт

    25 Апр 2024 17:30ч.

    Вече ще чуват и гласа на Путин в Брюксел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВИК

    25 Апр 2024 15:43ч.

    Волгин, Волгин! Огледай се, ослушай се и...тогава се изцепвай. Всъщност, спасяването ти в ЕС ще прикрие , че си се изчерпал творчески. Нямаш идеи, а нямаш иди защото си позьор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До водоснабдяване и канализация от 15:43ч.

    25 Апр 2024 16:14ч.

    Първо поздравления за сполучливо избрания прякор. Мислиш се за света вода, но бързо, бързо ще изтечеш в канализацията. Някой си анонимник да обвинява Волгин, че е позьор с изчерпани идеи е доста малоумно. Но какво може да се очаква от войнстващата простотия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се карайте заради Волгин

    25 Апр 2024 16:25ч.

    Малко по-добър избор от Йончева. Ще се опита да направи нещо, но нищо няма да направи. Не го знам как е с езиците. А и ако си отваря устата, че го сложат в списъка. КАто цяло самата организация е вредна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БУЛЕКЗИТ

    25 Апр 2024 19:08ч.

    До: 25 Апр 2024 16:25ч. Напълно съм съгласен , че нАТО и еС са вредни за България организации. Повече от вредни - унищожителни за България организации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо различно

    25 Апр 2024 15:57ч.

    Волгин не казва нещо различно от дьо Гол - Европа на нациите от Атлантика до Урал. Но това плаши ибрикчиите , при това бивши бекапейци и настоящи соросоиди-троцкисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С тази разлика, че на Де Гол му спретнаха студентски вълнения

    25 Апр 2024 16:27ч.

    А на Волгин едва ли. А и той едва ли ще върне танкер долари, за да си поиска златото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БУЛЕКЗИТ

    25 Апр 2024 19:13ч.

    И аз съм бивш бекапеец - един от единия милион и петдесет хиляди бекапейци. Ибрикчий бекапейци са само конформистите, ревизионистите, антисталинистите, юдео-троцкистите и просто използвачите като другаря Бойко Методиев Борисов, взел партийния си билет за член на БКП на 18-годишна възраст!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    25 Апр 2024 16:19ч.

    В Полша и Литва се изказаха, че ще помогнат на украинските власти като депортират в Украйна украинците дето стават за военна служба. Нашите ибрикчии как още не са се изказали по темата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лидия

    25 Апр 2024 16:25ч.

    Откога чакам Тагаренко, Паси и дебелаците да нарамят пушки и да тръгнат да се бият за Усрайна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BGB

    25 Апр 2024 16:26ч.

    Никога не е късно да станеш за резил! Като независим журналист се справяше по-добре отколкото сега с партиините опорки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Волгин си има неговата "смелост"

    25 Апр 2024 16:29ч.

    Но тя е на местна почва. Оттатък трябва хъс като на Орбан, знания като на Орбан, силна юридическа подготовка. Един няма такива данни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    25 Апр 2024 16:37ч.

    Не знам дали не беше хитър ход да го свалят от ефира на БНР като го пратят в Брюксел. Политически некорекно беше изтерестно с гостите, сега ще остане само със Силвия Великова може би.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смях

    25 Апр 2024 16:40ч.

    честна Дума, Волгин, е толкова скучен, издухан и генерално лишен от обективност, че надали има някой, който наистина да го взима насериозно. Да отрепките от ППДБ ВГЗ, им трябва враг, срещу когото да се борят, както казва Оруел, но реално, той е нещо, просто защото трябва да има враг, а не защото представлява нещо обективно и солидно в журналистиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...."Сега ще остане само със Силвия Великова може би"....

    25 Апр 2024 16:49ч.

    И ще се превърне в "Политически коректно"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • dabedabe

    25 Апр 2024 17:27ч.

    Светослав Малинов беше образцов евродепутат. Остави ярка следа. Пръмова, Радан Кънев, за Габриела да не говорим. Аз съм решил да не гласувам за евродепутати, да не объркам подбора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Готин хумор

    25 Апр 2024 17:54ч.

    Шегуваш се, нали? Особено в частта за образцовия Малинов, който освен да спонсорира с европари оцеляването на партийката си в тежки времена, едва ли е сторил нещо друго по линията Брюксел-Страсбург извън личната си сфера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шегувам се,

    25 Апр 2024 18:19ч.

    разбира се. Но това не пречи на един амбициозен модератор да ме преследва методично. Щом застъпи на смяна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Волгин,

    25 Апр 2024 17:31ч.

    прав си! ДАНО ТЕ РАЗБЕРЕ НЯКОЙ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    25 Апр 2024 18:41ч.

    Е, а дано, ама надали! Политикът трябва да говори, така че да го разберат всички. Отделен е въпросът, дали ще го харесат. В противен случай е мънкане, оставяне на вратички - "ама не мъ разбрахте, не съм искал да кажа това, а онова, извадили сте казаното от контекста" и т.н. От това, което е в заглавието, стигам до извода, че е възприел лексиката на Костадинов, което не е добре. Изпитват некво задоволство, че някой се страхува от "Възраждане". Според мен, никой не се страхува, даже и не се разсмива. То не е за смях, защото е глупаво. От кого да се страхува, от купчината интелекти около Костадинов? От визията им за бъдещето на държавата, знае ли я някой, че да се уплаши или възхити? Купчина дърдорковци, демек пълна досада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре,

    25 Апр 2024 18:51ч.

    дай един пример за добър политик. Не лъжец/демагог.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    25 Апр 2024 19:18ч.

    Сталин. Ако питаш за действащ в Бг днешен политик - затруднен съм до невъзможност. Костадинов би могъл да бъде, по-точно, можеше да бъде, но пропиля потенциала на електората си. Намаляващата изб. активност е показател и за него. Умело жонглира с обстоятелствата Ахмед Доган. Но за политика е важно да създаде у хората не само материално благополучие, а и усещане за справедливост, възмездие - така че, Доган не става. Същото и с Тиквоний. Труден въпрос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    25 Апр 2024 18:57ч.

    Браво на Волгин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BGB

    25 Апр 2024 19:24ч.

    Браво за какво? За това, че ръси партиини слова? Реториката на г-н Костадинов от устата на г-н Волгин. За това ли браво? Нямате никакво критично мислене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    25 Апр 2024 21:38ч.

    Проявявате ли същото критично мислене към Тиквуний и другите сглобкаджий? Крайно време е да нямаме гъзоблизци начело.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    25 Апр 2024 20:23ч.

    НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ изплаши ВЪЗРАЖДАНЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съсипването на българското село

    25 Апр 2024 20:57ч.

    е голям грях. Да ти се доплаче, като минаваш през села с пустеещи имоти. У нас цари пестъпна безотговорност и безнаказаност. Държава без справедливост загива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    25 Апр 2024 21:41ч.

    Когато редиш глупости с такъв апломб, е редно поне да познаваш историята на Европейския съюз или поне да знаеш, какво са казвали бащите му: "Europe will not be made all at once, or according to a single plan. It will be built through concrete achievements which first create a de facto solidarity." Robert Schuman

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    25 Апр 2024 21:46ч.

    А що се отнася до многото партии в Европа, които искат това да се промени. Видях ме ги. Двата водещи кандидати на Алтернатива за диктатура се оказаха единият руски, а другият китайски полезен идиот. Особено първият, дето му пуснаха запис как недоволства, че му плащат с 200 еврови банкноти, които не се приемат в магазините :о)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възмутен евроатлантик

    26 Апр 2024 4:54ч.

    Настоявам г-н Волгин да се извини за употребата на обидната думичка "ибрикчия" и в бъдеще да използва политкоректния термин "отговорник по интимната хигиена на султана".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БАЧЕ КИКЕ

    26 Апр 2024 14:50ч.

    Леле Волгин, как си се продал и ти, мамин златен. Възраждане "плаши" гаргите, Петре! И ти чудесно знаеш това! Ама е дошло време да осребриш подкрепата,която от сума ти време им осигуряваш в национален ефир. Щото нали. Идеите са си идеи, ама сиренето е с пари. С европари. Ти ще ми говориш за ибрикчии. Дето стана подлога на лъжливия Костя. Позор, Волгин. Позор. Ти си знаеш колко добре платен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    26 Апр 2024 15:46ч.

    Волгин е един от малкото кандидати, за които си струва да се гласува, но колко ли такива като него ще попаднат в европейския парламент?Няма значение! Всъщност тайно се надявам, че ще стана свидетел поне на началото на изчистването на гъстата мъгла в европейските институции!Дано има по-малко продажни бройки, готови на всичко за заплатата на безмозъчни оператори на устройства за гласуване!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи