Петър Витанов: Референдумът за джендър идеологията ще има нулеви правни последици

Петър Витанов: Референдумът за джендър идеологията ще има нулеви правни последици

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Референдумът „против навлизането на джендър идеологията в училищата“, който БСП организира съвместно с инициативен комитет, няма да има никакви правни последици, но прави партията хомофобска. Това каза в коментар за „Фокус“ евродепутатът Петър Витанов. Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в ЕП коментира и защо заедно с още 130 евродепутати се обяви за по-високи данъци за милионерите. 

„Липсата на справедливост е отчайваща. Големите мултинационални компании намират вратички да избягват данъчното облагане: имат големи юридически отдели, имат възможност да се регистрират в офшорни зони или по места, където данъците са най-ниски. И по този начин те избягват да плащат данъци“, каза Петър Витанов. 

„Не може, когато 1% от световното население притежава 80% от световните блага, да не бъде по-солидарно към обществата, към които принадлежи. И затова смятаме, че с налагането на прогресивен данък, в зависимост от големината на богатството, светът ще стане малко по-справедлив, държавите ще могат да разполагат с повече средства за социална политика, за образование, за климатични политики, за социален преход при новите климатични условия, за ред политики, за които в момента не могат да се съберат пари“, добави евродепутатът. 

Според Петър Витанов несправедливостта е основен проблем и за страната ни. 

„Такава гигантска пропаст, такъв разлом – това е Марианската падина, такова чудо няма никъде в цивилизования свят. Дори в най-капиталистическата държава като САЩ, където бизнесът е на почит, имаме прогресивно данъчно облагане и се надявам, че не е далече денят, в който ние ще можем да говорим свободно за преразпределение на благата у нас“, каза още той.

Петър Витанов коментира и намеренията на БСП да организира референдум за „навлизането на джендър идеологията в училищата“, който е в центъра и на предизборната кампания.

„За съжаление, водим някаква абсурдна хомофобска кампания, която носи подигравки и ни превръща в посмешище за разумните хора. Със сигурност мнозинството от родителите гледат с изумление това, което става. Защото те си дават сметка, че проблемът в българското образование далеч не са някакви имагинерни джендъри. Има хиляди родителите, които все по-трудно намират пари, за да облекат, да възпитат и да образоват собствените си деца в държава, в която уж образованието е безплатно“, добави социалистът. 

„Резултатът от гледна точка на електорална подкрепа ще бъде катастрофален, ще отблъсне и малкото останали разумни, трезво мислещи хора. От гледна точка на правни последици – нула. И понеже видях начина, по който е формулиран въпросът, това е все едно да питате: искате ли слънцето да изгрява или да залязва. И какво като кажем "да“ или "не“?“, коментира евродепутатът. 

Петър Витанов съобщи, че за него и за други социалисти, които бяха изключени неправомерно на конгреса, предстоят важни срещи в Брюксел с други социалисти. 

„Нашата битка е само етап, през който преминаваме. Да, той е болезнен, но се надявам да не се случи по начина, по който се проведе в Унгария, в Полша, когато там левицата изчезна и трябваше след десетилетия да започне да възстановява позициите си. Надявам се при нас това да се случи много по-бързо, но все пак, за да се случи, трябва разум“, завърши той. 

 За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

 

 

 

 

 

 


 

Коментари

  • аман от педераси

    18 Март 2023 14:31ч.

    А кое има правни последици? Решението на ЕК или ЕП? Ние си имаме решение на нашия КС. Толкоз!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    18 Март 2023 16:57ч.

    Преди 100 години най-убедителна е била копралята. В наши дни вършат работа и саповете ...................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Референдумът „против навлизането на джендър идеологията в училищата“, който БСП организира съвместно с инициативен комитет, няма да има никакви правни последици, но прави партията хомофобска.

    18 Март 2023 18:06ч.

    Бе, какво им правят в този Европарлзмент та обикновения педераслък им се превръща в религия? Чаоралъ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обективен

    18 Март 2023 14:41ч.

    Аз съм разумен човек и подписката е НУЖНА и не е посмешище. Но този боклук витанов е срам и позор и предизвиква погнуса. Трансджендърите са за ИЗТРЕБЛЕНИЕ, както и всеки който афешира и пропагандира този сатанизъм. Няма толерантност към коя да е форма на сатанизъм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко, което е извън дата дефинирани по Библията и Биологията пола...

    18 Март 2023 18:08ч.

    ...е извращение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    18 Март 2023 14:43ч.

    Момче, да ти обясня накратко за какво става въпрос. Битието ни е двуаспектно, материално и духовно, като духовното е на несравнимо по-високо стъпало. Да определяш хората по физическо критерии и то, кой с кой се съвкуплява е дъното до което може да достигне съвременният хомосапиенс. С тези гей паради все едно си развяват половите органи пред обществото. Критерият по-който трябва да се определят хората е плода на техният труд. Художници, певци, творци, като последните не са само хора на изкуството, а и работници и служители. За сега толкова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дани С.

    18 Март 2023 14:49ч.

    С какви гниди и червеи ги хранят в Брюксел, че така променят нормалното мислене на един нормално роден мъж? Или вече трябва да започна да се съмнявам, че е мъж?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За съжаление, водим някаква абсурдна хомофобска кампания, която носи подигравки и ни превръща в посмешище за разумните хора.

    18 Март 2023 15:31ч.

    типичен пример за това, как дявола чете евангелието наобратно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ауууууууу, Пепи се тревожи, че му се присмиват, че...

    18 Март 2023 18:11ч.

    ...не е достатъчно европеец, сиреч педераст ли?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Витанов - глобалист трансфил, хомофил и ... /допълнете си го/

    18 Март 2023 15:50ч.

    И за каква демокрация си говорим, щом законно допустим референдум "ще има нулеви правни последици" според тоя рептил? Витанов, кои са разумните хора, пред които "ставаме за посмешище"? Как "ставаме за посмешище"? Имаш ли дете, което ходи на училище? Това: https://glasove.com/kultura-i-obshtestvo/uchebnik-za-6-klas-ponyakoga-sa-neobhodimi-vreme-i-opit-za-da-mozhe-mladiyat-chovek-da-opredeli-seksualnata-si-orientatsiya как ще коментираш? Какъв ти е проблемът с Унгария? И какво разбираш под "левица"? Много въпроси, никакви отговори от този, които уж трябва да ни представлява в "Европа", що така?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    18 Март 2023 16:39ч.

    Пък джендъризма има нулев напредък в България, кът така че само се напиняш да чепкаш вълна ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дори в най-капиталистическата държава като САЩ, където...

    18 Март 2023 19:51ч.

    50 000 000 /петдесет милиона/ американци живеят в абсолютна бедност, колкото да се хранят на общинските кухни ! Където милиони американци НЯМАТ ТЕЧАЩА ВОДА. Където има щати /като Калифорния/ с редовни режими на тока /за обикновените американци разбира се/. Където наркоманията е превърнала десетки милиони човешки същества в зомбита, полухора. Където Гейтсовци и Безосовци имат състояние , измерващи се в космически стойности, докато други гладуват БУКВАЛНО !... Баси какво намерил да дава за пример сбърканият цоцолист !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я да се подпишат 2 000 000

    18 Март 2023 20:05ч.

    Да видим, няма ли да има последици! Дайте да се преброим, по дяволите! Някаква шепичка издевателстват над хората за собствен кеф! Референдум, за всяко нещо! Включително за НАТО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми, нали

    18 Март 2023 23:00ч.

    И тоз льохман е против Корнела. Тя пречи за изявява него на такива легация. Да апродираме вътрешната опозиция на БСП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Извинение

    18 Март 2023 23:04ч.

    Тя пречи за изявата на такива " леваци"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народеее ????

    19 Март 2023 0:36ч.

    Трнасджендърството трябва да бъде изкоренено. То трябва да бъде заличено, изчистено, прогонено от устите на цивилизованите хора, сведено до кратък момент от историята, когато е било във възход, прогонено веднъж завинаги обратно в огъня, от който е дошло. Източник: theamericanconservative.com Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи