Песков: Никоя страна в света не е в състояние да устои на такива санкции, но ние успяхме да предотвратим икономическия колапс

Песков: Никоя страна в света не е в състояние да устои на такива санкции, но ние успяхме да предотвратим икономическия колапс

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руските власти успяха да предотвратят икономическия колапс, който заплашваше страната след въвеждането на безпрецедентни санкции през 2022 г., и дори да преминат към растеж. Това заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков в интервю за предаването "Москва. Кремъл. Путин", фрагмент от което журналистът Павел Зарубин публикува в канала си в Telegram.

„Имаше заплаха от колапс, ние наистина трябваше да мобилизираме всички ресурси и вътрешни сили, за да го предотвратим“, каза представителят на Кремъл, отбелязвайки, че тогава руската икономика е била ударена от бремето на безпрецедентни санкции.

„И никоя страна в света не се е сблъсквала и теоретично никоя страна в света не е в състояние да устои на такъв удар“, подчерта Песков. Той припомни, че това се случи след две години коронавирусна епидемия, което беше и голям удар за икономиката.

„Благодарение на доста проницателните и мъдри решения на ръководството на страната, благодарение на титаничната работа на правителството, беше възможно да се достигне плато, да се стабилизира и след това по абсолютно неочакван начин да се влезе в траектория на растеж“, продължи секретарят. Според него за това е направено всичко, но едва ли някой е могъл да си представи, че ръстът на руската икономика сега дори няма да бъде 2%, както прогнозира Европейската комисия, а почти 3%.

"Това предполага, че все още имаме много голям потенциал, който в периода на максимална мобилизация и вътрешно спокойствие ни позволява да се справим с всякакви удари. Сега, разбира се, задачата е да поддържаме тези темпове на растеж. 3% са недостатъчни темпове на растеж, те трябва да бъдат по-високи, всички го разбират, трябва да компенсираме много пропуски“, убеден е Песков.

Източник: fakti.bg

 

 

Коментари

  • Тодор Тагарев

    19 Ное 2023 18:26ч.

    Никоя държава в света не е получавала такива санкции, защото никоя не е извършвала такива чудовищни военни престъпления.Дали е успяла да устои, тепърва ще се види, когато излязат официалните данни, защото на путинската пропаганда никто не верит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    19 Ное 2023 18:47ч.

    Чудовищни военоипрестъпления извърши нацистка германия през ВСВ и за награда получи план за възстановяване Маршал от нацистките си братя САЩ. Така че лумпена т. тагарев да не реве като магаре. Да не говорим за Либия, Сирия, Виетнам, Камбоджа, Ирак , Венецуела, и десетки други вероломно нападнати от дивият запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    19 Ное 2023 19:25ч.

    Винаги има 1 копейкаджия на пост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дотук

    19 Ное 2023 19:41ч.

    Центаджиите водят с 2:1

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    19 Ное 2023 20:20ч.

    Що бе, Митрофанова да не ви плаща в рубли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    19 Ное 2023 21:54ч.

    Нещастен мозъчен дегенерат, заработващ жалки центове - в Ирак американските бандити избиха над милион цивилни граждани !!! Сега терористичната държава израел ежедневно убива десетки деца, жени, старци. Русия пази цивилните, дори рискувайки своите войници. Ако Русия искаше, досега Киев щеше да е сравнен със земята !!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БГБг

    19 Ное 2023 19:47ч.

    САЩ не възразяват срещу СВО на Русия.Напротив те искат това.Искат войната,санкциите,искат да смачкат Русия. Смешното е че дават оръжие на някой който предварително се знае че ще загуби. САЩ и Русия си воюват в Украйна. проблема е че Украйна позволи това да стане на нейна територия и с нейното активно участие.Не милички САЩ няма да са Ви признателни за това.Ще си платите ,а Русия и САЩ пак ще се разберат Утре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    19 Ное 2023 21:56ч.

    Помните ли как нещaстният дeбил, който се води "президент" на САЩ се заканваше, как щял да срине руската икономика за няколко седмици? Резултатът го виждаме - в ЕС вече четири държави официално са в рецесия, американският държавен дълг расте в геометрична прогресия и вече не е ясно как ще го рефинансират (за плащане и дума не може да става), а Русия има бюджетен профицит и икономиката и расте и то най-бързо в Европа !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    19 Ное 2023 23:54ч.

    Така е. Санкциите никога няма да успеят да затворят дупките, ползвани за тоалетни в руските градове. Напротив - изкопаха дори нови и така издигнаха степента на задоволяване на населението. Даже не санкции - нищо не може да спре дупковите тоалетни ! Никой не може да задуши такава страна, изход винаги ще се намери !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    20 Ное 2023 10:43ч.

    Изтрил ми коменттара жалкия слуга на Митрофанова Дачков, а на дегурния копейкаджия го е оставил. Дейба и пропадналия ти рубладжия дейба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи