Песков: Изземването на руски активи ще забие пирон в ковчега на западната икономика

Песков: Изземването на руски активи ще забие пирон в ковчега на западната икономика

Решението за изземване на руски активи, ако бъде взето, ще бъде „голям пирон“ в ковчега на западната икономическа система. Това каза прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков. „Ако това се случи, ако се създаде такъв опасен прецедент, това ще бъде голям пирон в бъдещия ковчег на цялата западна икономическа координатна система“, отбеляза той в интервю за предаването „Москва. Кремъл, Путин“, откъс от което журналистът Павел Зарубин публикува в своя канал в Telegram, предаде ТАСС.

Песков също отбеляза, че Западът моментално ще загуби репутацията си на добро място за инвестиции, ако реши да конфискува руски активи. Според него възстановяването му ще отнеме десетилетия. „Разбира се, чуждестранните инвеститори, чуждите държави, които държат дяловете си в активите на тези страни, сега ще започнат да мислят десет пъти, преди да инвестират парите си. Надеждността ще изчезне. Надеждността изчезва за една нощ, с едно глупаво, необмислено решение. Възстановяването – десетилетия, може би повече“, каза говорителят на Кремъл.

Дмитрий Песков каза, че Русия ще съди, и то без давност, ако такова решение бъде взето от западните държави. „Разбира се, такива решения ще имат много широки съдебни перспективи и, разбира се, Русия ще се възползва от тези съдебни перспективи и безкрайно ще защитава своите интереси в това отношение“, отбеляза говорителят на Кремъл. Той не съобщи какви ответни мерки може да предприеме Москва, ако нейните активи бъдат конфискувани от Запада. Той обаче припомни, че Русия също има чужди средства. „Твърде рано е да се говори за това“, обясни той.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • нелегален

    28 Апр 2024 16:57ч.

    ще забие, ако намери къде. празно място не остана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    28 Апр 2024 17:40ч.

    Ама то "демократичните държави" от "великият запад" и една друга се крадат !!!! Да напомня ли аферата с германското злато на Бундесбанк, което САЩ уж съхраняваше, но ОТКАЗА да върне? А аферата с едни "златни кюлчета" от позлатен ВОЛФРАМ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    28 Апр 2024 18:49ч.

    Североизточната ви клоака щото някога е имала икономика

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нелегален

    28 Апр 2024 23:54ч.

    на всички си ясен. питането е: не се ли уморяваш да плещиш глупост след глупост?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи