Пеевски: Евроатлантическите ценности нямат алтернатива

Пеевски: Евроатлантическите ценности нямат алтернатива

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Евроатлантическите ценности нямат алтернатива", заяви председателят на ДПС в позиция, изпратена до медиите.

"Днес се навършват 20 години от присъединяването на България към НАТО. 20 години, в които България се утвърди като високоценен, надежден и сигурен партньор на международната сцена."

Пеевски подчертава, че приносът на Движението за права и свободи за постигането на стратегическата цел за България е огромен.

"ДПС от самото начало отстоява евроатлантическите ценности, повярва, че пътят за развитие на страната ни минава през НАТО и ЕС и наложи този цивилизационен избор. Като основни защитници на правата и свободите и на мира, ние сме твърдо убедени, че атлантическите ценности нямат алтернатива. Те се превърнаха в основен стълб в международните геополитически отношения. Във времена на война и тежки предизвикателства е необходимо всяка една от страните членки на Алианса да работи за единство и солидарност, в името на колективната сигурност и опазването на живота и здравето на хората", се казва още в позицията.

Източник: "24 часа"

 

 

Коментари

  • не ни говорете за ценности, когато става дума за цена

    29 Март 2024 10:52ч.

    Президентът Ердоган неведнъж заклейми евроатлантическата подкрепа за израелския геноцид на цивилни в Газа. Какво ще изтропаш по въпроса?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свинтаварът Делян Бей

    29 Март 2024 11:12ч.

    Евроатлантическите ценности нямат алтернатива, защото ПО-ЛОШО от тях НЯМА !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    29 Март 2024 11:40ч.

    Не му публикувайте повече тъпотиите ..............................нека Ердоган да му обясни това !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    29 Март 2024 11:02ч.

    Това някакво послание за ексклузивност ли е? Ако евроатлантическите ценности нямат алтернатива, то какво са континенталните ценности? А пустинните? Разбира се, че имат. Просто изтече договорът с НАТО и сега трябва да се преподпише, за да може после да се казва "международните договори не подлежат на неспазване и предоговаряне", каквито думи вече редовно чуваме по други договори. Иначе, дежурното "да влезем за да имаме глас на масата", напр. в еврозоната, звучи все по-нелепо. Блажени са вярващите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В превод: "Бесилката няма алтернатива за нас". Ами прав е.

    29 Март 2024 11:04ч.

    Евроатлантизма е престъпление срещу човечеството. Също като фашизма на Мусолиин и нацизма на Хитлер. Разликата е в запетайките. В този ред на мисли, евроатлантическите ценности = Нюрнберг 2.0 и въже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Робер Мерль

    29 Март 2024 11:11ч.

    Мекере

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И най-добре охраняваните мъже няма да се спасят от народната любов

    29 Март 2024 11:18ч.

    Много от тях няма да стигнат до никакъв процес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българските ценности са НАД чуждите евроатлантически ценности

    29 Март 2024 11:21ч.

    Г-н Пеевски, следващия път като възхвалявате "евроатлантическите ценности", помолете пиарите си да ИЗБРОЯТ КОИ СА ТЕЗИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ?! Понеже от реалността виждаме - разрушени икономики, енергийна бедност, платена до припадък медицина, растяща неграмотност, стотици обезлюдени селища, 1480 затворани училища БЕЗ ДЕЦА и българска нация на смъртен одър. Все благини откак сме в "нашето бъдеще ЕС и НАТО". Срам, лъжа и измама за заличаване на България - реалността пред очите на цялата българска нация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    29 Март 2024 11:21ч.

    Свидетели сме на най-големия евроанадолски атлантик, измерен в килограми живо тегло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заври си ги тези "ценности" нали знаеш къде ...

    29 Март 2024 11:23ч.

    в дебелият ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    29 Март 2024 11:30ч.

    Шиши обича Евроатлантизма, но Евроатлантизма не обича челебията Магнитски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мирослав стефанов

    29 Март 2024 11:44ч.

    Глупаак

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    29 Март 2024 11:52ч.

    "Просто му Господи, той не знае какво говори" не върви, защото Делян е начело на България и с простотиите си я завлича към дъното!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pierre

    29 Март 2024 11:52ч.

    На тоя простак нема. Ли. кой да му набие канчето - че. Християнските Ценности са Нашите Ценности ??! Жалък нещастник,,,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дамата с воала

    29 Март 2024 11:54ч.

    Пеевски въобще не е глупав в конвенционалния смисъл на думата, но е един драматично неук и недообразован индивид, в чийто говор думата "ценности" звучи напълно нелепо. Категорично съм убеден, че не може дори приблизително да дефинира понятието. Странно е също и успоредното ползване на съчетанието "цивилизационен избор", за чието авторство изглежда претендираше Петър Стоянов, но беше поизчезнало напоследък. Е, и то е откраднато отнякъде, но не ни е дадено да знаем точно. Въпреки очевидната нелепост, манията относно ценностите продължава да се разраства. Някога говореха за западни ценности, небрежно и глуповато бъркайки ги с Християнските ценности, срамежливо мижейки за фашизма и националсоциализма и особено пък за причините, които водят до тях - все западни "ценности", от които на човек му се повръща. Същевременно светът така се глобализира, че някой правилно осъзна, че ползването на символичните "западни" вече напълно издиша. Ама пък, толкова им харесваше да са специални, да са носители на нещо "по-така" и в един момент измислиха евроатлантическите, очевидно пришивайки към старите - идеите и практиките на нато. Търсил съм безуспешно информация за откривателя на тази ЕАшашмалогия! Междувременно отдавна вече беше станало ясно, че нато е просто едно смокиново листо, което по замисъл и устав трябваше уж да е "отбранителен" съюз, но се оказа, че не е. Известно време измисляха разни шантави съчетания от думи за оправдание - най-смахнатото от всички беше "коалиция на желаещите" - направо покъртително откритие на човешкия антигений! Обаче, през 1999 г. в Югославия всякакви маски паднаха, там операцията се проведе директно под натовски флаг. Мнозина не се замислят, но събитията от 1999 г. и днешната война в няма такава държава имат директна, срамежливо завоалирана връзка. А напоследък пък все по-ясно проличава, че ЕС е една подчинена на нато структура, обитаваща същата постройка, който съюз вече открито прие курс към заличаване на националните, суверенни държави, в пълно противоречие и нарушение на историческия и културния завет и дори на действащите договори. Както винаги се е случвало в човешката история, малки групи от хора - приказно богати и властимащи, в съвремието дори безлики, искат да се "оправят", мачкайки безогледно естествените интереси на мнозинството. Така си върви светът!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към СОЧЕН

    29 Март 2024 13:21ч.

    Не говори така, момчето е предводител на Движението за права и свободи в Република Булгаристан. То се бори денонощно, само се чудя няма ли кой да забрани това ДПС, вече Доганчо си уреди сараите, кому е нужно повече?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи