Парен локомотив пътува от Русе за София

Парен локомотив пътува от Русе за София
Историческият парен локомотив, който пристигна от Виена по за ремонт у нас потегли от гара Русе-Разпределителна към София. Парната машина е теглена от електрически локомотив Сименс с 5500 конски сили.

 

 

След края на Втората световна война парният локомотив продължава да работи на територията на бившата ГДР и през 1956 е “пенсиониран” и преместен в музей във Виена.

 

Днес с помощта на българския превозвач “Булмаркет рейл карго” той ще измине малко повече от 400 км до София, където се очаква да пристигне в ранните сутрешни часове на 25 февруари.

 

Машината ще премине през цялостен ремонт, който ще продължи не по-малко от 9 месеца за приблизителната сума от 1 милиона лева и след това на собствен ход ще се отправи към Австрия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Спиноза

  24 Фев 2019 20:27ч.

  Браво на българските майстори на парни локомотиви! Щастлив съм че още има такива в България, парните машини, оръдията, корабите , войните, са типично мъжка играчка, значи не всичко е загубено, още има истински мъже по нашите земи. Парните локомотиви и на мен са ми страст!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Adolf

  07 Март 2019 16:07ч.

  Ако Галямата Спасиба продължава с дивотиите около Белене,скоро ще ни се наложи да пътуваме с такива влакове.Показват ни го за да свикваме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи