Орбан: Ръководството на ЕС трябва да се смени

Орбан: Ръководството на ЕС трябва да се смени

Унгарският премиер Виктор Орбан смята, че сегашното ръководство на Европейския съюз трябва да подаде оставка.

„Имаме ръководството на Европейския съюз с няколко големи проекта, избрани от самото него, като зеления преход, политиките за устойчиво развитие, миграцията, военните и санкционните политики – и всички те се провалиха. Сегашното ръководство на Европейския съюз трябва да си отиде, а ние се нуждаем от нови лидери“, каза Орбан по време на пресконференция, видео от която беше публикувано в социалната мрежа X (бивш Twitter), съобщава ТАСС.

Политикът спомена изказването на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която каза, че Унгария няма да получи пари от ЕС заради своята миграционна и джендър политика. Според него създадената от Европейския съюз система за върховенството на закона и конвенции се е превърнала в инструмент за политическо изнудване.

На 10 април унгарското правителство се обяви против миграционната политика на ЕС и не подкрепи новия миграционен пакт на ЕС. Орбан каза, че „миграционният пакт е още един пирон в ковчега на Европейския съюз“.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Трябва,

    17 Апр 2024 8:57ч.

    Обаче ще се случи чак след големи сътресения в ЕС. Деиндустриализация, рязък спад на доходите и работните места, масово недоволство и вълнения. Нататък вървим след загубата в Украйна, но още е рано. Или ще има пълна реформа в ЕС и независимо от САЩ управление, или разпад. Като може би второто е по вероятно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Ръководството на ЕС трябва да се смени" ... АМА ТО Е НЕСМЕНЯЕМО! :)

    17 Апр 2024 10:52ч.

    За разлика от това в лошите тоталитарни държави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Престъплението ЕС изначално е замислен като стомаха на глобализма. Той е облигатно патогенен, не може да не е вреден за членовете си.

    17 Апр 2024 9:26ч.

    Народ, коюто не е паразит няма място в тази клоака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    17 Апр 2024 9:30ч.

    А СССР като какво беше замислен, после ОНД, две недоносчета трансформирали се в сегашния мутант РФ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЕ ОТГОВАРЯЙТЕ НА КОМАНДИРОВАНИЯ ТУК ПРОКОПИЕВ ТРОЛ!

    17 Апр 2024 9:40ч.

    Игнорирайте го, само така ще залинее и изсъхне. Мислете за хигиената на общуването, не ви ли било гнус да общувате с такова?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още ли шаваш, бе

    17 Апр 2024 13:07ч.

    Пропаднал шуменски даскал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киек

    17 Апр 2024 9:31ч.

    Европа Обичам те Европа, нали си ми жена… Сърдита си и гневна… Във цикъл си сега. Но утре пак очаквам милувките от теб, Ще съм послушен мила … С готовност за кютек! Обичам те Европа! Жена със сто лица… На думи благородна, с точилка във ръка. Прости ми скъпа моя, че грешки правя аз, слепец съм за разкоша край теб във всеки час… Обичам те Европа! Богиня и жена… До гроб ще съм ти верен, щом ти ме пожела. Разбирам твойта ревност, от погледа встрани, затуй кълна се:-Вярност! От днес, до старини. Обичам те Европа! Нали си ми жена… Какво оттуй че с обич, строшаваш ми гърба? Какво от туй че няма, в копанката ми хляб? Синджирът ми е златен! За гордост в целий свят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е,и?

    17 Апр 2024 9:37ч.

    Като смениш ръководството на командна централа за централизирано приемане и спускане за изпълнение на заповеди от ПравилноТО МясТО, ще го превърнеш ли в демократичен съюз на суверенни държави?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аква

    17 Апр 2024 9:45ч.

    Подкрепяме Волгин и ще гласуваме за него. Ако някой може да взриви фалшивата политика на ес - това е нашият журналист. Дано има и други като него. Да се измете фашистката еврочиновническа сган. Време е Орбан да поеме управлението на Ес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малкия Путин

    17 Апр 2024 9:48ч.

    Е постоянно дрогиран. Да вземат да го засилят към Евразийския да открие 10те разлики.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янус

    17 Апр 2024 9:53ч.

    Горния, ти си абсолютно неадекватен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той е софийски хомосексуалист

    17 Апр 2024 10:14ч.

    Като повечето възпалени евроатлантици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едно време

    17 Апр 2024 12:32ч.

    им викахме швестери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нелегален

    17 Апр 2024 10:20ч.

    по-скоро, картаген трябва да бъде разрушен. пардон, дълбокопочитаемата комисия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нито за миг не бива да забравяме че ЕС с неговата ЕК изигра централна роля в репетицията за масов геноцид чрез "ваксини"

    17 Апр 2024 10:33ч.

    Скоро ще се пробват пак, ако оставим ЕС да съществува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политкомисар

    17 Апр 2024 12:07ч.

    ЕС имаше смисъл като икономически съюз. Като политическо образувание е тотал щета и вреди на всички държави членки. Без него държавите в Европа ще живеят в пъти по-добре и ще запазят идентичността си, с която са извоювали позициите си. Тия Политбюра и централизации са обречени на провал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цецо

    17 Апр 2024 10:38ч.

    Как така миграционният пакт да не е добър? Че нали нейно светейшество Елена Йончева го похвали? Или да не би ... да е папкала белгийски кроасанчета и кафе с Урсула, когато е "разбрала" колко е "добър" този пакт? Само това може да се очаква от всичките подлоги, наречени български евро депутати в момента. Време е да си ходят, всичките, достатъчно се напапкаха с евро заплатки и кроасанчета и нула полза за народа ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    17 Апр 2024 11:55ч.

    австрийците се страхуват да влизат в метрото на Виена - там въпреки наличието на видеокамери, безчинстват негри и араби, а центъра й (около катедралата "Св. Стефан") отдавна е превзет от турците, които демонстративно с червени фесове на главите си продават дюнери, бюреци и шербети на местните гяури... а в момента от живущите 80 млн. в Геpмания, 30 млн. не cа немци (тypци, аpаби, пакистанци, индийци, pyмънcки и бългаpcки цигани еtс.)... а пpез 2050 г. в Алманистан чалмите ще са близо 60 млн. cpещy само 30 млн. немци на пpеĸлонна възpаcт...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Блага

    17 Апр 2024 12:04ч.

    И аз мисля същото, че ръководството трябва бъде сменено!И то незабавно!Иначе Европа отива в небитието! А какво стана с оставката на Лайнен, нали по едно време евродепутати искаха оставката й във връзка с ковид ваксината?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Мазох

    17 Апр 2024 12:19ч.

    Прав е! Урсула - в родилното! За ужас на бъдещите майки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    17 Апр 2024 12:25ч.

    „…зеления преход, политиките за устойчиво развитие, миграцията, военните и санкционните политики…“ Това са просто инструменти за изнудване и контрол над държавите, заобикалякйи конституции и суверенитет. Ако правителството не си преправи законите съобразно предварително измисления от брюкселските зелки план за зеления преход, няма да получи пари, които не тъй или иначе не е искало. Това е вид „бонус“ за послушанието и стрикното изпълнение на спуснаните заповеди за премахване на суверенитета и експоненциално увеличаване на зависимостите. Първо заповядват българското правителство да си затвори икономиката заради т.нар. „пандемия“ и да започне да тегли гигантски заеми за компенсиране на бизнеса и за закупуване на „ваксини“, които народът не иска. След това обещават да се върнат парите и да се „възстанови“ икономиката, но само ако изпълнят задачите спуснати през „плана за възстановяване и устойчивост“. Но тези задачи са насочени точно към заличаване на суверенитета, за да имало по-голяма „устойчивост“, устойчивостта намалява или направо бива заличавана, а зависимостите се бетонират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    17 Апр 2024 12:42ч.

    "Демокрацията винаги води към тирания!" Платон, диалог "Държавата", Книга VІІІ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи