ООН: Газа е изолирана от хуманитарна помощ

ООН: Газа е изолирана от хуманитарна помощ

Пакети с хуманитарна помощ на контролно контролно-пропускателен пункт "Керем Шалом" на границата с Газа. Снимка: AP/Evelyn Hockstein

Агенции на ООН съобщиха, че двата основни пропускателни пункта към ивицата Газа остават затворени, което на практика изолира анклава от външна подкрепа, в който има твърде малко запаси с помощ, предаде Ройтерс. 

Говорителят на Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси Йенс Лерке заяви пред журналисти в Женева, че Израел е затворил двата пропускателни пункта "Рафах" и "Керем Шалом" като част от военната си операция в Рафах.

"Двете основни пътни артерии за доставка на помощи в Газа в момента са прекъснати", каза той и заяви, че агенциите на ООН имат много малко запаси в ивицата Газа, тъй като хуманитарните доставки в момента са на изчерпване.

"Ако не постъпват доставки за продължителен период от време в Газа, това ще сложи край на хуманитарната операция", добави той.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Протосингел

    07 Май 2024 18:20ч.

    Четете Библията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гошо

    07 Май 2024 20:02ч.

    Защо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор Самсонов

    07 Май 2024 18:24ч.

    След немного години ще ни е срам от днешната власт, която пръстчето си не мръдва и не заема справедливата страна, а взема равнис по еврейската линия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мика

    07 Май 2024 22:46ч.

    И така докато лудият Нетаняху избие всичко живо там включително и израелските заложници. После ще започне едно лицемерно вайкане досущ като в Руанда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи