Нидерландецът Арне Слот е новият мениджър на "Ливърпул"

Нидерландецът Арне Слот е новият мениджър на "Ливърпул"

Нидерландският треньор на Фейенорд Арне Слот ще наследи Юрген Клоп като мениджър на британския Ливърпул от следващия сезон, съобщиха британските медии. Ливърпул се е съгласил да плати 10.9 млн. евро като компенсация на Фейенорд, съобщава БиБиСи, цитирана от mediapool.bg.

Още в четвъртък Слот обяви, че иска работата на Анфийлд. “Бих искал да отида в Ливърпул. Сега чакам да видя дали клубовете ще постигнат споразумение“, каза той пред нидерландската преса преди два дни.

Слот е треньор на Фейенорд от 2021 година и още в първия си сезон той изведе отбора до финала в Лига Европа, който бе загубен с 1:0 от Рома на Жозе Моуриньо. След това Слот донесе първата шампионска титла на Нидерландия от 24 години насам за Фейенорд.

Юрген Клоп на свой ред обяви, че ще се оттегли от мениджърския пост в Ливърпул в края на този сезон, след като ръководи легендарния британски клуб в продължение на 9 години, Клоп спечели Шампионската лига през 2019 г. и шампионската титла във Висшата лига през 2020 година.

“Харесва ми начинът, по който отборът му играе футбол", каза Клоп, когато бе помолен да изтъкне качествата на Слот.

“Не го познавам, но някои хора, които го познават, казват, че е добър човек. Това много ми харесва. Ако той е човекът, аз съм повече от щастлив. Това е най-добрата работа в света, най-добрият клуб в света. Страхотна работа, страхотен отбор, фантастични хора. Наистина интересна работа“, допълни той.

Капитанът на Ливърпул Върджил ван Дайк, който също е нидерландец, заяви, че атакуващата тактика на Слот може да е идеалното решение за клуба. “Мисля, че Арне Слот е може би един от най-добрите нидерландски треньори в момента“, каза Ван Дайк.
В момента Фейенорд е на второ място в нидерландското първенство.

Първият избор на собствениците на Ливърпул бе треньорът на Байер Леверкузен и бивш полузащитник на Ливърпул Шаби Алонсо. Испанецът обаче реши да остане в Леверкузен, след като изведе отбора до първата в историята им титла в Бундеслигата.

 

Източници: BBC, mediapool.bg

 

 

Коментари

  • ЗИП

    27 Апр 2024 13:00ч.

    Аз бях за Нагелсман. Но пък и холандец получил наградата "Ринус Микелс" става.На Ливърпул му приляга единствено да играе ТОТАЛЕН футбол с огромна динамика и физическа сила! Клоп беше велик, но се изчерпи.Не можа напълно да се противопостави на "разиграващия стил" на Гуардиола.Разбирам, че Слот освен "хеви метъл" футбол, като на Клоп обичал и да "разиграва".Така, че да видим...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нелегален

    27 Апр 2024 23:20ч.

    когото и да вземат, следваща титла - след 40 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи