Най-висшият съд в Ню Йорк отхвърли присъдата на Харви Уайнстийн

Най-висшият съд в Ню Йорк отхвърли присъдата на Харви Уайнстийн

Най-висшият съд в Ню Йорк отхвърли присъдата от 2020 г. за сексуални престъпления на бившия холивудски продуцент Харви Уайнстийн, издадена по делото, което даде сили на движението #АзСъщо (#MeToo), съобщи Ройтерс. Злоупотреба с правосъдието е да се позволят непроверени обвинения в нищо повече от лошо поведение, което вреди на характера на подсъдимия, които обаче не хвърлят светлина върху достоверността им по отношение на наказателните обвинения, написа от името на мнозинството съдия Джени Ривера. Лечението за тези тежки грешки е нов процес, добави тя.

С четири срещу три гласа щатският Апелативен съд реши, че съдията по делото е допуснал грешка, като е позволил на прокуратурата да представи показания на жени с твърдения, че Уайнстийн ги е насилил, въпреки че те не са били част от обвиненията срещу бившия продуцент по делото.

Съдът посочи, че съдията по делото е допуснал и друга грешка, като е позволил кръстосан разпит на Уайнстийн по начин, който го е представил в "силно повлияна от предразсъдъци" светлина.

Злоупотреба с правосъдието е да се позволят непроверени обвинения в нищо повече от лошо поведение, което вреди на характера на подсъдимия, които обаче не хвърлят светлина върху достоверността им по отношение на наказателните обвинения, написа от името на мнозинството съдия Джени Ривера. Лечението за тези тежки грешки е нов процес, добави тя.

Уайнстийн излежава присъда от 23 години затвор, след като през февруари 2020 г. беше осъден за сексуално посегателство срещу бивша асистентка на продукция през 2006 г. и за изнасилване на млада актриса през 2013 г.

Предстои районният прокурор на Манхатън Алвин Браг, чийто предшественик Сайръс Ванс внесе обвинението срещу Уайнстийн, да реши дали да повдигне отново обвинение срещу бившия продуцент.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Буржоазна демокрация, сър!

    25 Апр 2024 20:21ч.

    Уайнстийн е бил редовен посетител на острова на детската любов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този отвратителен тип

    25 Апр 2024 20:43ч.

    от филм на ужасите на острова на самообесения Епщайн - самообесен в затворническата килия преди да даде показания за педофилите - да не би да не е от избраните юдо-сатанисти, също като Епщайн?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    25 Апр 2024 21:35ч.

    Може да е отвратителен, но Правовата държава предполага единен стандарт както за изгода, така и за светеца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    25 Апр 2024 21:35ч.

    Може да е отвратителен, но Правовата държава предполага единен стандарт както за изрода, така и за светеца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха-ха-ха-ха

    25 Апр 2024 23:23ч.

    Съжалявам, но много грешиш за САЩ, пиша го без никакви лоши чуства. Съдиите там в момента са много политизирани. НПО-та натискат полицейските служители да пускат колкото се може повече обвинения в съда точно за тия неолиберални закони. Достатъчно е да ти лепнат едно обвинение, първо да ти публикуват снимката от полицейския участък в интернет, че си овинен по закон предвижда повече от 3г затвор, да ходиш цяла година в съда в една зала с крадци, убийци и изроди, и нека да видим как ще се отрази на психиката ти дори да снемат криминалните обвинения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    25 Апр 2024 21:44ч.

    Няма нищо по-демократипно от тълпата приветстваща съда на Линч. Дори да обеси грозен оедераст, щото в социалните мрежи някоя кифла ги е нарочила за изнасилвач, а сушата, кишата и международното положение са направили ипотеката непоносима. Убий Българина и спи спокойно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ти не си ли българин?

    25 Апр 2024 21:50ч.

    Или вече си убил българина в себе си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    25 Апр 2024 22:16ч.

    "убий българина" е книга на Любомир Левчев, тъпако. Трябва ли да ти я преразказвам, кифло, дори и да си се означил като мъж?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Умен

    26 Апр 2024 3:44ч.

    И БТА ли вече плоди безмислици във вид на преводи? Какво например значи долуприведеното? "обвинения в нищо повече от лошо поведение, което вреди на характера на подсъдимия, които обаче не хвърлят светлина върху достоверността им по отношение на наказателните обвинения"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи