Лоран Брайар: Много французи не подкрепят конфронтацията с Русия

Лоран Брайар: Много французи не подкрепят конфронтацията с Русия

Снимка: архив

Въпреки влиянието на западната пропаганда, значителна част от френските граждани смятат военната и финансовата подкрепа за Украйна за погрешна и се противопоставят на конфронтацията с Русия. Това мнение изрази пред ТАСС Лоран Брайар, френски електорален експерт и историк, работещ в Донбас, военен кореспондент на агенция International Reporters.

„Много френски граждани, особено онези, които са били в Русия или Украйна, отдавна се противопоставят на конфликта с Русия“, каза той. Лоран Брайар разказа за въздействието върху французите на пропагандата, излъчвана по телевизията или чрез водещите издания в страната. На първо място, върху възрастните хора. Той я нарече "зомбиране", като отбеляза ролята, която играят американските медии в това отношение.

Поради тази причина, каза Брайар, част от френското население вярва в правилността на правителствените решения, като доставката на оръжие на Украйна. Брайар смята, че френският президент Еманюел Макрон е прекрачил границата, когато е обявил възможното разполагане на френска армия в тази страна. „Хората започнаха да разбират, че вече не става въпрос само за прехвърляне на пари и оръжия, а за изпращане на голям брой млади мъже, които ще умрат на фронта“, добави експертът.

Според него въпреки думите на френския президент за желанието си да се постигне примирие в Украйна по време на Олимпиадата, Макрон възнамерява да използва игрите в Париж, за да повлияе на обществеността по въпроса за по-нататъшната военна и финансова подкрепа за Киев. Брайар отбеляза, че във Франция по време на Олимпиадата могат да бъдат взети нови решения за финансова и военна помощ в ущърб на собствените ѝ граждани.

По-рано  Макрон не изключи недвусмислено възможността за изпращане на сухопътни сили на западни държави в зоната на специалната военна операция, добавя ТАСС. Ръководителят на руското външно разузнаване Сергей Наришкин заяви на 19 март, че Франция вече подготвя военен контингент за изпращане в Украйна.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Албена

    18 Апр 2024 9:32ч.

    "Много" е мека дума. Истината е, че повечето французи не подкрепят макроконските напъни. Вижте коментарите към интервюто на френски журналист с Толстой, което е на френски. Вижте как хората обвиняват т.нар. журналист, че съзнателно изопачава думите на интервюирания и непрекъснато го пита "ама вие защо мразите Франция", след като той подчертава, че обича Франция, че е учил там. Не пропускат да отбележат и ролята на Русия предз ВСВ, кога точно е открит втория фронт, както и не съвсем достойната роля на Франция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бабаяга

    18 Апр 2024 9:58ч.

    И русия не я подкрепя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи