Лена Бориславова: Шефът на ГЕРБ е Делян Пеевски

Лена Бориславова: Шефът на ГЕРБ е Делян Пеевски

Ако г-н Борисов поеме ангажимент и го спазва всеки ден, ще трябва да управляваме заедно, каза Бориславова пред бТВ. Тя заяви категорично, че занапред под никаква форма и по никаква тема няма да работят с ДПС.

„Единственото, което подценихме и трябва да отчетем като грешка е обстоятелството, че влязохме в т.нар. сглобка с ГЕРБ, но подценихме колко зависими са те от ДПС. Шефът, ръководителят на ГЕРБ е Делян Пеевски. И дори Христо Иванов, който много по-дълго е на политическата сцена, е силно изненадан колко дълбоко скрита е тази власт.“

Това каза Лена Бориславова в „Тази сутрин“.

Тя заяви, че ако Бойко Борисов е готов да изпълнява заложените в програмата реформи с ясен срок, би могло да има управление съвместно между ПП-ДБ и ГЕРБ.

„Ако г-н Борисов поеме ангажимент и го спазва всеки ден и се движим по тази програма, случват се реформи имаме независими конкурси за институциите, тогава ще трябва да управляваме заедно по някакъв ясно написан и гарантиран начин. Ние сме обещали, че за реформите ще се борим и няма да се откажем. Не казвам, че е на всяка цена властта, но когато трябва да се свърши работата имаш два варианта - да се опиташ да я свършиш, независимо от обстоятелствата и да се учиш от грешките си, или да седиш в опозиция, ако не можеш да я свършиш при сегашната композиция“, отбеляза Лена Бориславова.

Тя заяви категорично, че занапред под никаква форма и по никаква тема няма да работят с ДПС„Има неща, които изискват гласове от 160 депутати. В този случай трябва да се търсят гласовете и извън ГЕРБ и ПП, както беше през последните 9 месеца. Затова разговаряхме и с Пеевски. Ако те искат да подкрепят – техен избор, но няма да става на цената на обещани квоти, гарантирани места и лица като г-н Мавров в Здравната каса с досъдебни производства и преписки в ДАНС. Т.нар. сглобка не не продължи след ротацията именно защото отказахме да гарантираме квота на Пеевски по начин, който не е демократичен, в регулаторите и в институциите на държавата“, посочи Бориславова.

По думите ѝ причината за искането на оставката на Росен Желязков е, че „вместо действа като пръв сред равни и да прилага правилата за работа на Народно събрание, той действа като пленник на Пеевски и Борисов“.

„В момента, в който се разпадна сглобката, г-н Желязков започна да действа като абсолютен заложник на ГЕРБ и ДПС. Затова и сега идва нашата реакция. Той свика комисия за „Турски поток“, принуден от необходимия брой депутати, но промени дневния ред. В абсолютно нарушение на правилата за работа на Народното събрание при оттеглена оставка г-н Желязков погази правилника, за да осигури Здравната каса с 8 млрд., лв. бюджет да премине в ръцете на г-н Мавров, който беше избран миналата година с гласовете на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. Това е лице, за което публично е известно, че той има преписки и папки в прокуратурата и в ДАНС. Това е напълно зависимо лице, което ще управлява държавния бюджет на Здравната каса“, коментира Лена Бориславова.

Тя отрече твърденията на Борисов, че ПП-ДБ е в коалиция с „Възраждане“ и отбеляза, че само през последния месец в Народното събрание има над 10 гласувания на ГЕРБ и „Възраждане“. 

„Ако се концентрираме какво е поведението на ГЕРБ на тема здравеопазване, трябва да видим, че всеки опит за реформа там е саботиран всеки път с активното съдействие на „Възраждане“. Истината за тази оставка (оставката на Росен Желязков – бел. ред.) е, че тя беше поискана от ПП, внесена с подписите и подкрепата на БСП. Кои други партии са решили да гласуват „за“ – е тяхно самостоятелно решение. Няма да ни видите да даваме указания, както Десислава Атанасова се кара на групата на „Възраждане“, нито като г-н Костадин Ангелов да инструктираме депутати на „Възраждане“ да не приемат ключови реформи в здравеопазването“, посочи Бориславова.

Източник: бТВ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Хахахаха

    26 Апр 2024 9:30ч.

    Ма той и ваш шеф ма, булка. Какво се оказва, че България е всъщност скрита диктатура на Пеевски, да живее евро-демокрацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Aха

    26 Апр 2024 10:15ч.

    То мазно кафе в скут ли не беше, то три корпулентни констутуционалиста ли не бяха, то Кольо академичето секретарка ли не му беше, то "Проблем ли има, че излизаш?" ли не беше, па сега резко шиши станА мноу лош...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лена Бориславова:

    26 Апр 2024 9:38ч.

    Бих опънал лена с 200

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • брррр

    26 Апр 2024 9:45ч.

    прилича на русенско варено; по-добре опъни киро или асеница, ама не с 200 – спазвай законите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • естет

    26 Апр 2024 10:33ч.

    да не обиждаме русенското варено ся.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    26 Апр 2024 9:48ч.

    И счупеният часовник е два пъти верен в денонощието. Така и с тая счупена булка, която не мога да понясям - сега е права, утре обаче вероятно няма да е ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    26 Апр 2024 9:48ч.

    скрии се и не се показваи ти си позор

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • позор ти е мижавата пенцийка, баб'маро

    26 Апр 2024 9:54ч.

    тая мома е за тебе от друг свят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимна

    26 Апр 2024 10:18ч.

    До позор ти е -невъзпитано,некултурно и неинформирано същество сте Вие, както е Ленчето,кой може на сериозно да приеме това момиче,което е избрано и поставено от любовника си.То горкото не знае къде се намира и защо. Появява се и плещи глупости къде ли не и рибите ,като Вас от друг свят и се връзват.Много жалко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @позор ти е мижавата пенцийка, баб'маро

    26 Апр 2024 12:18ч.

    Позор за всички нас, българите е, че миризливо лайно като тебе се е родило сред нас и сме го оставили да порасте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лено, на бавачки ли си остави бебето?

    26 Апр 2024 11:03ч.

    Или от посолството те емнаха да бачкаш, че "сглобката" се разсмърдя?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно без никаква конспирация, тази е чужд агент

    26 Апр 2024 11:54ч.

    работеща безсрамно с лъжа срещу България и българския народ за лична изгода - обещали са й да я направят премиер, като онези пуделки вече изявили се и провалили се като на Финландия (прецака народа си като го вкара в нато) и като тази на Молдова (прецака народа си като го предаде на Румъния) и като тази изгнаничката на Беларус (лъжеща народа си в чуждо западно благоденствие)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лена Бориславова е едно миризливо лайно, съвсем представително за ненормалните социопати от жълтите павета

    26 Апр 2024 12:20ч.

    Позор за нас, българите е, че тия ги търпим да са живи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    26 Апр 2024 12:30ч.

    А ти кога го разбра, вчера ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    26 Апр 2024 12:34ч.

    Нито БОКО е фактор, нито шишанката и двамата са смачкани под подметката на галя от пасоля 🤣 айде да не ги величаем толкоз, че е смешно! Ако искате да знаете пък къде се намират пп и дб през това време, те пък са в задниците им 😇

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи