"Кориере де ла Сера": НАТО готви общо решение, че няма да изпраща войски в Украйна

"Кориере де ла Сера": НАТО готви общо решение, че няма да изпраща войски в Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

На срещата на върха на НАТО през месец юли ще бъде одобрен документ, който ще съдържа много ясна точка срещу изпращането на сухопътни войски в Украйна, предаде италианският в. "Кориере де ла Сера", позовавайки се на вече изготвената чернова.

Алиансът ще продължи да помага на Киев, но без сухопътни сили. В документа се казва още, че НАТО ще продължи да укрепва източния си фланг заради непредизвиканата агресия от страна на Русия срещу Украйна.

300 000 войници ще бъдат в готовност да защитят при необходимост източния фланг на НАТО: от балтийските страни до България, пише вестникът.

Може би най-ключовата точка от документа е тази за отказ от изпращане на войници в Украйна. Подобна идея беше огласена от френския президент Еманюел Макрон, но срещна несъгласие сред повечето членки в Алианса.

Досега министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин ръководеше „коалицията Рамщайн“. На срещата на върха през юли обаче ще бъде решено тази задача да бъде прехвърлена на щаба на НАТО в Брюксел. Това се случва месеци преди президентските избори в САЩ.

Членовете на НАТО също търсят възможност да доставят на Украйна допълнителни зенитно-ракетни системи „Пейтриът“. Според изчисленията на украинските власти 25 такива комплекса ще бъдат достатъчни за защита на цялото въздушно пространство на страната. Засега обаче, пише Corriere della Sera, има предварителни договорености за доставка само на две ПВО системи - от Германия и Испания. Холандия като цяло е готова да предостави „Пейтриът“ на Украйна, но обсъжда правните аспекти, а Полша и Гърция отказаха.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг многократно е заявявал, че Алиансът няма да изпраща войски в Украйна. Въпреки това Макрон публично обсъжда изпращането на войски в Украйна няколко пъти през последните месеци. Киев, от своя страна, ясно е подчертавал на няколко пъти, че не иска в Украйна да бъдат изпращани западни войски, а единствено западни оръжия.

Източник: actualno.com

 

 

Коментари

  • баба мара

    08 Май 2024 15:34ч.

    спрете се бе идиоти 21 век стига с това оръжие стига смърт искаме мир и разбирателство пращаите книги библиотеки песни танци култура стига с тези печалби на впк на сащ межд съд за всички вас

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    08 Май 2024 15:43ч.

    Женчовци.Путин заплаши, че ще ги НЮКНЕ и тия веднага напълниха гащите..... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ЗИП 08 Май 2024 15:43ч.

    08 Май 2024 15:47ч.

    не бе ЗИП-е, просто САЩ не искат да ядат хурката и ще набутат "желаещите" страни да действат извън НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    08 Май 2024 16:04ч.

    Нищо подобно. Статията е резултат на пожелателно мислене, а не на последните факти. За съжаление истината е различна и се отива към опасна ескалация на войната. В България след изборите ще има нова сглобка. Ще се натискат България и Румъния да пратят войски уж защото имаме национални малцинства там. Но дотогава всичко може да е отишло много далече с директни удари между Русия срещу Франция и Великобритания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дженендърджис

    08 Май 2024 16:09ч.

    Който каквото си търси, си го намира. Западът нагледно доказа покрай украинските събития, че отдавна се е готвил за война с такъв образ именно срещу омразната му Русия. Не че ще я спечели, но и големи зулуми ще причини на народите и страните в околността, както винаги. А ако не се намеси Бог лично, ще се отиде към унищожаване на САЩ с ядрено оръжие... и тогава дори самият Господ-Бог няма да им помогне на тия нагли ционета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    08 Май 2024 16:14ч.

    Дотук Запада спечели. Факт. Вече НАТО е в Украйна. Издълба се дълбока пропаст между украинци и руснаци, украинската младеж вече ще съперничи на полската по своята русофобия. Така че за Запада не е необходимо да изпраща войски, тази глупост беше лично от Макрон да се прави на мъж след загубата в Африка. Оттук нататък Русия трябва да гони полската граница и да се надява, че болшинството украинци ще емигрират а с останалите ще се спогодят така както е ставало през последните 400 години. А Запада ще обучава диверсанти, ще води радиопредавания на украински и всичко останало както си беше през Студената война. Е, има и разлика. Русия не е СССР и има по добри шансове да се справи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баце, ти Идиот ли си, или само ... "наблюдател"?

    08 Май 2024 16:25ч.

    ЕС и фащ, викащ, спечелили? Прав си! Саморазруха и падение, и то не е приключило! А що се отнася за Русия, молим те, на чужди гробища сълзи не лей, безсмислено е! Гледай ние да сме добре, да оцелеем, че нещо ...! И, козяк, галя, отново Незачет! Пак сте изтървали зъркела неподготвен, не че някога е бил! Моля ви от все сърце и душа - сменете му опорките и субстанциите, че съвсем е изперкал, горкия! И, зъркел, иди у друг, съответстващ на мислата ти, форум, дето ще те оценят по достойнство! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    08 Май 2024 16:40ч.

    Аз не виждам НАТО в Украйна. Виждам Русия в Украйна, а НАТО обикаля около нея, подлайва, но не смее да влезе. А русофобията и другите хохлорадости, те си бяха налични отдавна. Оня ден стана дума за 02.05.2014-та в Одеса. Тогава имаше снимки как весели, ентусиазирани и млади девчини правеха "Молотов". Тази граница я изораха не руснаците, а хохлите. Тъпото беше, че руснаците не ги виждаха тези работи и дърдореха за "братския народ". Сега почна да им идва акълът. Причинно-следствените връзки се определят от последователността на събитията във времето. А те бяха в този ред ..."москаляку на гиляку"-майдани-АТО-Донбас и накрая СВО, което почна в заблудата "братски народ". А печалбата на НАТО е по-зле от дупката на геврека, защото няма печалба, а един голям дълг. А как ще го покриват, лихвите му, главницата му - ти кажи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2979

    08 Май 2024 16:22ч.

    хахаха напълниха гащите чичо Влад като размаха голяма сопа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Керпеден

    08 Май 2024 16:35ч.

    ТЯО е по-малката сопа, но беше конкретно размахана срещу бритите по света! За останалите е ясно - Сармат 1 бр. за жабките да не квакат, и Посейдон за Източното и Западно крайбрежие. Междувременно Дойчетата ще се цепнат и Таманската дивизия ще заема мястото на постоянна дислокация край Майсен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • започва се от малкото и се върви към голямото

    08 Май 2024 16:24ч.

    Леко напомняне какво става в Неибраска, США, само от едно стихийно бедствие. Сега смятайте как ще оцеляват тия мукавени предградия в мегаполисите, ако започне ядрена атака срещу США заради невразумяване: https://politikus.info/video/160990-v-nebraske-proizoshel-ad-na-zemle.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Огнян

    08 Май 2024 18:40ч.

    "не иска в Украйна да бъдат изпращани западни войски, а единствено западни оръжия" Ами прави са хората - оръжията могат да ги продадат, а с войските какво да правят. Няма търсене!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи