Кирил Петков за обвиненията в измама от неговите колеги: "Корал" е поредният фишек от ДАНС. "Биволъ" е несериозна медия

Кирил Петков за обвиненията в измама от неговите колеги: "Корал" е поредният фишек от ДАНС. "Биволъ" е несериозна медия

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ отрече „волно или неволно“ да е покровителствал контрабанден канал в митниците. „За мен, Асен Василев, акад. (Николай) Денков гарантирам с главата си, че не са откраднали една стотинка от тази държава“, заяви Петков в интервю за предаването „Неделя 150“ по БНР. Петков посочи, че е бил част от сдружение „Да запазим Корал“, но е излязъл от организацията през 2021 г. По думите му, изведнъж и отникъде, в предизборната кампания, „поредният фишек от ДАНС“ идва три години по-късно.  „Чудят се вече какво да направят. В тази кампания явно не могат да ни оборят на реалните идеи как България да изглежда и искат да ни заровят в калта и ДАНС, разбира се, е бухалката, която се използва“, добави Кирил Петков.

"Биволъ": Кирил Петков е влязъл във властта с фалшиви документи и измама

Вчера разследващият сайт "Биволъ" публикува статия, в която се твърди, че Кирил Петков е станал служебен министър на икономиката с цената на фалшифицирани документи, представени на Агенцията по вписванията. 

Неверните обстоятелства са били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интереси. Фалшификацията е включвала поредица от недействителни и неистински документи, изготвени и легализирани от Лена Бориславова. Целта е била да бъдат въведени в заблуждение държавните институции, че Кирил Петков няма никакво противоречие със законите, за да бъде назначен за министър на икономиката през 2021 г., пише "Биволъ".

Днес пред БНР Кирил Петков обяви, че новината се завъртяла в "несериозни медии" и изреди няколко от тях и че се използва с чисто предизборна компроматна цел. Попитан от водещата на предаването "Неделя 150" Диана Янкулова как би коментирал това, че ДАНС е бил сезиран за документна измама и фалшиво подадени документи Петков отговори: 

"Това е поредният ченгеджийски номер. Аз бях част от "Да запазим Корал", неправителствена организация, която се грижи единствено за това да запази тези три плажа, които запазихме на българското Черноморие. Изведнъж, 3 години по-късно, отникъде, по време на предизборната кампания, идва по-късно този кьорфишек от ДАНС. За тази кауза - "колко страшно" - това е пълен абсурд". 

Сдружение "Да запазим Корал": Кирил Петков и Лена Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може Петков да стане служебен министър. Те са за затвора

Кирил Петков повтори тезата си, че ГЕРБ и ДПС са едно и също. По думите му когато се гласува за Бойко Борисов, се гласува и за Делян Пеевски. Той заяви, че ПП-ДБ са осъзнали, че не могат да работят с ГЕРБ, докато не се счупи връзката между Пеевски и Борисов. 

"Няма да се откажем. Не защото ни е ценна властта, а напротив - два пъти се отказвахме вече", каза още съпредседателят на ПП.

На изборите може би ще има страхотно разкешване, до нас достигат цифри като 500 лв. на глас, спасител няма, всичко зависи от избирателите.

На въпрос покровителствал ли е "канали", Петков заяви в предаването "Неделя 150" на БНР.: "Гарантирам с главата си, че аз, Асен Василев и акад. Николай Денков не са откраднали една стотинка." 

"Ние казахме, че без реформи в службите, в съдебната система, регулаторите няма да продължим - обясни той. - От другата страна ченгетата чуха, че искаме да ги сменяме. А единственото, което искаме е честни конкурси, не двама души с телефони като Пеевски, който да им звъни и да ги командва какво да правят. Когато играеш срещу всички ченгета в държавата, естествено ще се опитат да те очернят. Само в ДАНС са над 2 хил. души, всеки ден могат да измислят по нещо." 

Според него причината за всичко е една голяма грешка.

"Трябва да си я признаем, не осъзнавахме колко Бойко Борисов е зависим от Пеевски, не го знаехме. Мария Габриел също така бе употребена, като Росен Желязков, защото Борисов е зависим до такава степен, че не може да взема сам решения. Тази връзка трябва да бъде скъсана, за да седнем на масата, не искаме нагласен мач, дори ако има добри кандидати от ГЕРБ, искаме да имаме равен шанс за най-добрите.

Запитан кога се е молил на Пеевски да го сдобри с Борисов, както обясни самия Пеевски, Петков отговори, че никога не се е молил на никой.

По думите му за всеки реален скандал се правят опити за паралелни, измислени скандали, като целта е да се каже, че „всички са маскари“ и „хора, не отивайте да гласувате“.

Във връзка с Бойко Рашков, Кирил Петков посочи, че според него той е бил един от борците срещу корупцията. Също така заяви, че Бойко Рашков ще бъде в листите за изборите.

 

 

Коментари

  • Ретранслатора

    28 Апр 2024 12:30ч.

    Не само Киро, но и ред българи, някой от които уважавам употребяват често израза"тази държава"! Та, това не е "тази държава" това е "Нашата Държава"! Тази държава е Гърция, Сърбия, Русия, САЩ и т.н., т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    28 Апр 2024 15:37ч.

    Употребява "тази държава", тъй като тя е поредната временна спирка в житейския му път към "островите", където планира да живее в охолство след като "опатка ситуацията".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ади

    28 Апр 2024 12:38ч.

    На Киро все някой друг му е виновен или лъже. А документите които са показани пак ли са лъжа? Мошеник от класа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „За мен, Асен Василев, акад. (Николай) Денков гарантирам с главата си, че не са откраднали една стотинка от тази държава“

    28 Апр 2024 17:43ч.

    Силни думи, дано не се окаже, че Кики се е объркàл...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    28 Апр 2024 17:57ч.

    Не бе, бате, ДАНО СЕ ОКАЖЕ, че ПростияКиро се е объркАл! Щото бай Ставри ги чака. Човека е строг, но справедлив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    28 Апр 2024 12:44ч.

    Кире, твоите хора от Д Б в момента те убиват, забележи… не асенча, а теб и ленка общата или си отваряш устата, или си АУТ! 🤭

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този определя коя медия е "сериозна " и коя не

    28 Апр 2024 12:59ч.

    Тази крайно "несериозна", не, тази крайно гламава персона да определя кой какъв е. Той дисциплинира, той определя, той казва кой на кого е шеф и още безброй нелепости идват от най-тъпия и продънен субект. Спри се , невнятни човече, спри се. Колкото повече говориш толкова повече отблъскваш. И кажи и на молеца и той да се спре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обяснение

    28 Апр 2024 18:18ч.

    Либералната логика е следната: Ако медията громи Путин и Киро е на власт — сериозна е. Ако медията хвали Киро — сериозна е. Ако медията хвали Бойко и Пеевски и Киро е в сглобка с тях — сериозна е. Ако медията разкрива далаверите на Бойко и Пеевски и Киро е в сглобка с тях — несериозна е. Ако хвали Бойко и Пеевски, но Киро не е в сглобка с тях — несериозна е. Ако разкрива далаверите на Киро — несериозна е. ЗАБЕЛЕЖКА: Всичко това може да става с една и съща медия в различни дни от седмиците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    28 Апр 2024 13:07ч.

    Доживях Кирчо да каже нещо дето не е лъжа и да е вярно. Биволъ е всичко друго, но не и сериозна медия. В България сериозни медии няма. Това е, можете да го бесите тоя вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че това е много просто!

    28 Апр 2024 13:18ч.

    Кики да отговори само има ли фалшифицирани подписи. Да или не. А да се докаже дали е вярно е най- простото нещо. Много приказки за нищо. Остава само плакатчето "мен не ме е страх" и картинката е пълна! Интелектуално светило!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михаил Михайлов Константинов

    28 Апр 2024 13:20ч.

    Обяснението на Киро е: "Абе видели са жена ти, че се чука с някакъв на гара Бов", "То Бов пък е една гара..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    28 Апр 2024 13:33ч.

    И понеже е кьорфишек, затова ли кире, искахте да превземете данс? А твърденията на управителното тяло и членовете на сдружение "Корал" и те ли са кьорфишек и лъжи ? Кажи бе, кире?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господинов

    28 Апр 2024 13:47ч.

    Киро е психопат. Безсмислено е да се публикува, какво е казал. Интересна би била гледната точка на Радев по този въпрос. Как така някой отива при него и пробутва Киро? Ще бъде любопитно за избиратели те му да се запознаят с повече подробности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересна би била г Интересна би била гледната точка на Радев по този въпрос. Как така някой отива при него и пробутва Киро?

    28 Апр 2024 17:46ч.

    Даааа, интересна кадрова политика има Резидентът. Интересна?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    28 Апр 2024 14:16ч.

    За още му се дава трибуна на този човек? Съдружниците от каузата "Корал" можеше да не го изобличат ако спрямо тях е бил коректен. Шмекер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куно

    28 Апр 2024 14:23ч.

    Сбогом, мошенико, ти беше дотук...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александрова

    28 Апр 2024 14:24ч.

    На този човек и до днес не знам каква професия има. Да си взел само диплома за висше образование без да си специализирал е едно нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 28 Апр 2024 14:24ч. Да си взел само диплома за висше образование без да си специализирал е едно нищо.

    28 Апр 2024 17:47ч.

    Той има ли диплома за висше или само за охранителен курс?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, ас Кики Ъсеншу Ники и Буйкики

    28 Апр 2024 14:28ч.

    Срешту сичкуту родну чинге!!!!!! Ми ся устаа сал дъ убЯсни КОЙ му ши пъръшутя и гу спуснъ у скутЯ нъ Радеффффт. Ъ????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BhBp.bg

    28 Апр 2024 14:31ч.

    Всеки се бори за власт със зъби и нокти - за да получава такса "чадър"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ... реалните идеи как България да изглежда...

    28 Апр 2024 14:34ч.

    Пуахахаха...👎

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    28 Апр 2024 14:37ч.

    Тази държава определено не е моя. Тя е на Пеевски, Доган, Домусчиев, Цеца, Борисов, Корнелия, Варелий, Копейкин и вся остальная непьющая сволочь

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хилари

    28 Апр 2024 18:51ч.

    Че к'во му е на Домуса - коскоджамити глобален атлантик излезе. А Варелий кой беше и какво ти прави в момента? Или важното е да се мрънка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И гаранцията фалшива

    28 Апр 2024 14:40ч.

    Гарантирал бил с главата си! Ми тя нищо не струва, бре Кириле!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хайахйахахахай

    28 Апр 2024 15:15ч.

    ЩОК: Скандалният американски агент про100 к!р0 замеря банкянския и Свинян ПеефСАЩски с прашките на лена - 4000хилядницата на агресора сащ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе чудя се....

    28 Апр 2024 16:55ч.

    За това ли опандизиха онова славейче с Калашника от Bird? То пилци и биволи, голяма разлика няма. А иначе "сериозни", когато трябва. Кирчо си е лъжец, от друга страна, бил, ама не бил канадец, айде и конституцията по тоя повод да оправим. Следваща промяна: подписите не се броят, ако не са дигитални. Дигиталните подписи се съхраняват от правителството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Важното е

    28 Апр 2024 18:22ч.

    Важното е, че Киро ще бъде в листите за гласуване, както и Асенча, както и Бойко Рашков. Важното е, че ще се разминат само с мъмрене по медиите, а иначе ще си харчат парите на воля (на островите, както някой в някакъв запис, с който Киро и Асен много се гордееха, беше казал).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боко

    28 Апр 2024 19:06ч.

    Важното е, че и Боко ще бъде в листите, който не е обирал държавата ни, ще слушаме отново не просташките приказки, неговата не тъпотия с владеенето на поне един чужд език и т. н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФРОЙД Д-Р

    28 Апр 2024 23:31ч.

    ДАНС го атакували, Биволь били несериозна медия, Лена била честна и невинна, самият Киро бил умен... И НИТО ДУМА ЗА ТВЪРДЕНИЯТА И ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ОТНОСНО ФАЛШИВОТО МУ МИНИСТЕРСТВАНЕ!!! То и Конституционния съд е несериозен съд, щото го осъди, че е с двойно гражданство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи