Каракачанов: ВМРО ще насърчи образованата раждаемост и отговорното родителство

Каракачанов: ВМРО ще насърчи образованата раждаемост и отговорното родителство

Красимир Каракачанов във Фейсбук:

България се обезлюдява и застарява. Без политика от страна на парламента, правителството и общините демографският колапс не може да бъде избегнат. Нужни са решения и политическа воля за подпомагане на младите семейства. Припомням част от мерките, които ВМРО разработва и предлага да се превърнат в последователна държавна политика.

В Европа имаме достатъчно добър пример - този на Орбан и Унгария, как да започнем да водим политика на стимулиране на образованата раждаемост и отговорното родителство. Необходимо е да заимстваме именно от Орбан мерките, които биха проработили и в България.

Жилищният въпрос - държавата да предоставя дългосрочни ипотечни кредити за закупуване на първо жилище на млади семейства срещу ниска лихва, с гратисен период между 5-10 години, а тези сделки да са освободени от ДДС.

Образование - увеличение в пъти на стипендиите на учениците за успех и отлични постижения; целеви стипендии за талантливи ученици в размер поне на две минимални работни заплати месечно.

Социална политика - държавната еднократна помощ за раждане на дете да бъде увеличена от 300 лв. на 10 000 лв. за майките, които ползват отпуск и получават обезщетение за бременност и отглеждане на дете.

Обезщетението за отглеждане на дете (втора година) да се равнява минимум на две минимални работни заплати, а не както е сега - 780 лв.

Всяка майка, която получава обезщетение за бременност, раждане и отглеждане на дете до двегодишна възраст, да получава безплатна карта за градския транспорт за времето, в което отглежда детето.

Здравни мерки - Задължителен предварителен скрининг за бременните жени; Разширяване на обхвата на феталната морфология.

Феталната морфология е високоспециализирано ултразвуково изследване на всички основни органи и системи на плода. То дава информация за феталното развитие и протичането на бременността в зависимост от гестационния период.

Целта на феталната морфология е да се оцени анатомията на плода и да се изключат или установят аномалии, които се проявяват в по-късните месеци от бременността. По време на изследването се прави оценка на размерите и растежа на плода, пъпната връв и околоплодните води, плацентата, шийката на матката, кръвотока в различните съдове на фетуса.

Резултатите от изследването са готови веднага след завършването на прегледа. В случай на откриване на вроден проблем на плода се обсъждат констатациите и възможните начини за лечение.

Изследването фетална морфология е изключително важно за бебето и е препоръчително да се направи три пъти по време на бременността – 11-13-та гестационна седмица; 18-23-та гестационна седмица; 28-32-ра гестационна седмица.

Всяка родилка ще е длъжна да я извърши три пъти по време на бременността – 11-13-та гестационна седмица; 18-23-та гестационна седмица; 28-32-ра гестационна седмица - същото да е обвързано с обезщетението за майчинство.

Целта е да се раждат по-здрави деца и така да се облекчи здравната система. Феталната морфология да се покрива на 100% от бюджета на НЗОК.

При констатирана високорискова бременност НЗОК да покрива последващите изследвания и лечение на 100%.

ВМРО - Българско национално движение ще представи в следващите седмици цялостен пакет от мерки, включващ здравеопазване, образование, социална и жилищна политика, децентрализация на общините като част от програмата за подпомагане на младите семейства.

 

 

 

 

Коментари

  • БПФ

    02 Май 2024 13:28ч.

    Също така премахване на професията "самотна майка",защото такова нещо в природата няма. Без баща се родиха само двама досега: И. Христос и А. Скайуокър. "Самотната" майка да посочи бащата на детето, който да бъде задължен да поеме поне частично издръжката. Силно ограничаване на помощите за неграмотни лица,връщане на помощи,ако детето не говори Български при постъпване в училище или не ходи на училище. Проблемът не е толкова в ниската раждаемост сред Българите и нормалните малцинства, колкото в безотговорното размножаване на хъхpeците, които по тоя начин източват осигурителната система. Не говорим за етноса като цяло, нормалните цигaни рядко имат повече от две деца и се грижат отговорно за тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганю

    02 Май 2024 16:53ч.

    Проблемът е ТОЧНО ниската раждаемост сред българското население и липсата на родолюбие сред населението.Младите хора масово емигрираха последните 30 години и раждаха или взеха със себе си родените вече деца.Много от тези млади българчета вече не са с българско самосъзнание и малко от тях ще се върнат в България. Колапсът изглежда неизбежен, а за подените през 70-те и 80-те години се очертава много тежка и безрадостна старост.Ако до сега за пенсионерите се грижеха хора родени през 60-те,70-те 80-те ,90 те години ,за тези родени през 70-те и 80-те ще се грижат родени през 21-ви век .В България по соца са се раждали по около 150 000 човека ,а сега вече се раждат по около 50 000,половината с майчин език небългарски.Въпросът опира до оцеляването на българите като народ ,икономиката ни е най-малкият проблем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шкембе войвода ще вземе 1,3%

    02 Май 2024 13:36ч.

    Къде са ф16ките? До9то

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джамболина

    02 Май 2024 19:16ч.

    1,3% само ако БОКо му отпусне някоя и друга циганска махала за да гласува платено за ДС-МВРо-шкембаците! Иначе всичките им гласоподаватели в Б-ия се събират в един товарен ЖП-вагон от БДЖ - маршрутиран към Украйна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    02 Май 2024 14:03ч.

    Усетил е нишата покрай изражданци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    02 Май 2024 14:32ч.

    Твоят евродепутат с голямата брада какво свърши, дума не каза 5 години в полза на България и сега го буташ пак на второ място....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tell me how Шкембе Войвода

    02 Май 2024 14:41ч.

    Освен да "плющите" населеието. Ти и брадатия евродУпетат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос

    02 Май 2024 15:23ч.

    А какво направиха, депутатите на ГЕРБ, ДПС, Рада Дълбоката или Станишев, Йончева и компания?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не измествай темата шмекер

    02 Май 2024 19:26ч.

    Обсъжда се Шкембе Войвода!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По принцип

    02 Май 2024 15:56ч.

    рядко чета втори път книга. Волтера, Овидия, Омира, Вергилия бих. Библията съм чел три пъти и Коранът веднъж. Сега ръбам руска история за обща култура и да си обясня някои неща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От ченгета

    02 Май 2024 16:13ч.

    дето разбъркаха държавата и разгониха много българи навън, добро не може да се очаква. Минаха си по реда. Но още мераклии има както виждам. Поотслабнал. От грижи за страната ще да е. Га оглави новоизмисленото вмро бая време не вдигаше телефона, нямайки инструкции. Посредствен човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    02 Май 2024 16:59ч.

    Росен Миленов пред къщата на Делян Пеевски https://www.youtube.com/watch?v=ZcARh47qnbg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От добри намерения

    02 Май 2024 19:38ч.

    лошо няма, но практиката ни убягва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То малко

    02 Май 2024 20:37ч.

    на ръба на евгениката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    02 Май 2024 21:45ч.

    Отдавна бях попадал на Каракачанова снимчица. Изненадвам се колко силно се е сбабичосал! Изглежда някак омрачнял, натъжен и болезнено отслабнал. Помня го като наперен, игрив купонджия. Сега погледът му е на човек, комуто предстоят тежки изпитания. Личи също, че декорт на снимката е старателно аранжиран. Каракачанът е застанал до полица с книги, към които е видно, че скоро никой не е посягал. До полицата пък се облегнала някаква декоративна сабя, която също като книгитео, тдавна е докосвана, камо ли пък изваждана от ножницата. Сигурно Каракачан се е самонаградил с нея, докато бе министър на войната. За съжаление той стана един от многото безполезни и вредни за Родината човечета, които безпардонно се изредиха и изсраха на политическата сцена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    02 Май 2024 21:47ч.

    Каракачанов отговорно може да излезе в майчинство. Кат му гледам корема и циците-направо е в деветия месец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой

    02 Май 2024 22:36ч.

    Тц! ВМРО нищо няма да насърчи. Играе за субсидия чиляка, щото толкова може.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи