Израел: Иран ще си плати в подходящия момент

Израел: Иран ще си плати в подходящия момент

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Израел ще поиска от Иран да си плати цената на нападението срещу страната, когато настъпи подходящият момент,. Това каза министърът на военния кабинет Бени Ганц в отговор на среднощната атака на Техеран, който изстреля над 300 дрона и ракети към различни обекти в Израел, но почти всички те бяха прихванати от системите за сигурност на страната и на съюзниците ѝ.

В изявление, публикувано в неделя следобед – точно преди заседанието на военния кабинет на Израел – Ганц каза: "Ние ще изградим регионална коалиция и ще изискаме цената от Иран по начин и във времето, които са подходящи за нас".

"И най-важното, изправени пред желанието на нашите врагове да ни навредят, ние ще продължим да се обединяваме и ще ставаме по-силни", заяви той.

Отделно Ганц казва, че е имал разговор с германския външен министър Аналена Бербок.

"Обсъдихме преди всичко необходимостта от формиране на глобален обединен фронт за противодействие на осмелената иранска агресия пряко и чрез нейните пълномощници – регионално и глобално", казва Ганц в публикация в социалните медии.

Паралелно израелски военен говорител обяви, че ще има отговор след масираното иранско нападение срещу Израел, но не уточни какъв точно ще бъде той, предаде ДПА.

"Ще отговорим на Иран с действия, а не с думи", заяви той пред иранската емигрантска телевизия "Иран интернешънъл" (Iran International). Военният говорител не навлезе в подробности за това как може да изглежда израелският отговор.

"Всяко действие има противодействие, но не с думи, а с дела", заяви израелската армия в своя публикация на фарси в социалната мрежа "Екс".

Все още не е ясно как Израел ще отговори на снощните атаки на Иран.

Източник: mediapool.bg

 

 

Коментари

  • Играта

    14 Апр 2024 18:41ч.

    Между САЩ и Израел е много тънка. Доскоро бих се заклел, че САЩ са колония на Израел, и правят това, което първите искат от тях. Сега не съм съвсем сигурен. Че влиянието на Израел върху САЩ е огромно- няма спор, но явно има "бунт на кораба", САЩ се опитват да се завъртят в невъзможна за тях ситуация. Явно и Израел не е напълно убеден в безусловната подкрепа на САЩ, оттам и приказките за отговор в " подходящия момент", а не " незабавен".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    14 Апр 2024 18:53ч.

    Стане ли дума за плащане- внимавайте с тях !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки

    14 Апр 2024 18:42ч.

    си плаща, понякога в подходящия, понякога в неподходящия момент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    14 Апр 2024 18:53ч.

    Сори господа евреи.Митичният анализатор тов.ЗИП засега смята, че към 14.04.2024 сте женчовци! Единственият начин Иран да си плати е да ударите директно от Израел по Иран!!! Всичко друго не се брои.Особено пък удари по некфи арабелски проирански групи в Ливан, Сирия или Ирак. Ако искате да си възвърнете мъжествеността просто без много приказки ударете по Иран! Или замълчете за да не се излагате, кат кифладжии...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не могат да го направят

    14 Апр 2024 19:19ч.

    Без подкрепата на САЩ. Не могат и това е. По сигурен начин да ликвидират Израел като държава няма. Иска им се да развържат мащабна война в Бл. Изток като крайния резултат е " велик Израел" от морето до река Йордан и етнически чист, но без да са сигурни, че ще имат безусловната подкрепа на САЩ не им държи да я започнат. Затова провокират Иран, очаквайки такъв жесток отговор който да не остави избор на САЩ освен директна намеса в полза на Израел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър

    14 Апр 2024 18:56ч.

    В 21 век сме не сте на разположение и адекватност от времето на АЛЕКСАНДЪР

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    14 Апр 2024 18:56ч.

    най-върлите сатанисти са евреите – те (като “световни господари на парите”) по време на война извличат от 300% до 1000% печалба. и войната на Наполеон срещу Русия (през 1812 г.) е финансирана естествено от евреите, както винаги... Британия уж е била враг на Наполеон, но лондонската банка на Ротшилд чрез филиала си в Париж превежда необходимата сума за въоръжаване и екипировка на френската армия... фашисткият украински режим е създаден също от „господарите на парите“ (както и фашисткия режим на Хитлер) като оръжие за война срещу Русия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    14 Апр 2024 19:12ч.

    Не всичко се върти около Русия, САЩ и прочее Англии с Франции! Напомням, че перси и евреи са дълбоко АНТИЧНИ народи. Персите дори два пъти по-антични от евреите! Спомням си как гледах един документален филм и едни иранци искрено се вълнуваха от битките на Александър Велики в Персия.Чертаеха "стратегии" с пръчки по пясъка. Персия през 1935г се "измайтапи" с Хитлер и сама се нарече "Иран - държава на арийците"! Иранците са малко, кат китайците, гледат с високомерие всички други народи. Въобще Близкият изток е дело тънко.Там всеки е по-див и велик от другите. Арабите в момента са на дъното, но все някога ще си припомнят по сериозному за Халифата....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    14 Апр 2024 22:24ч.

    От както се заселихте в "изконните ви земи" не сте спрели да трепете всички около себе си. Аре спрете се бе! Що не се върнете в Египет-нали Моисей ви е измъкнал от там, като разделил Червено море?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Velhem

    14 Апр 2024 23:00ч.

    Арабелите в региона са много прости. Стават за терористи, но не и за истинска война. Ако някога е имало момент да приключат завинаги мошетата, това е сега. Янките нямат силици за истинска война и буквално треперят от страх да не се наложи, евраците мръзнат без ток и вода и имат останали към 11 ракети общо, другите "цивилизовани" бойци не знаят кое е ляво и кое дясно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    15 Апр 2024 6:25ч.

    Няма край ако се отключили спиралата на отмъщението

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • въпросче

    15 Апр 2024 7:18ч.

    от т. нар. евреи кои са семити и кои са хазари

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ние ще изградим регионална коалиция

    15 Апр 2024 7:51ч.

    Това е смешно. С КОЙ ще се коалира в региона Израел ??? ... В региона Израел е абсолютно сам и абсолютно мразен от всички. По-нататък дават подсказка - с Аналена Бербок ! Това кърти мивките... може би защото очакват Германия да деградира до равнището на ориенталска държава ? И вси пак Германия не е от "региона" на Израел. Само се явява политическа робиня на евреите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Диана

    15 Апр 2024 8:00ч.

    'осмелената иранска агресия': що за превод е това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи